Χίος, Τρίτη 19 Νοεμβρίου

Ο Μιχάλης Σημιριώτης πότε θα πάει… διακοπές;

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 25/08/2019 - 21:48

Ας πούμε ότι αυτό είναι το… παράπονο της ψυχής του Ημιμαραθώνιου, που για 8η χρονιά γίνεται με επιτυχία στο νησί μας.

Το σκεπτόμουνα όταν το μεσημέρι της Κυριακής επιστρέφοντας από το ρεπορτάζ στα Θυμιανά έβλεπα στα μαγαζιά της Προκυμαίας, να μην υπάρχει τραπεζάκι χωρίς κόσμο να τρώει.

Έτσι μαζί με τις… μπουκουνιές τριβελίζουν στ’ αυτιά μου τα ερωτήματα αυτού του προοδευτικού συμπολίτη μας, που λάτρης του αθλητισμού και του νησιού μας, ενώ ζεί μόνιμα στην Αθήνα εδώ και 8 χρόνια, δαπανά ένα γεμάτο καλοκαιρινό τρίμηνο, για να διοργανώσει τον Ημιμαραθώνιο της Χίου, που φέρνει στο νησί μονίμως 3 έως 5 χιλιάδες κόσμο.

Στην αρχή δεν ήθελε να μιλήσει αλλά επέμενα ξέροντας πως στην επιμονή ισχύουν δύο πράγματα. Ή τρώς πόρτα ή ο άλλος ξεσπάει και τα ρίχνει χύμα.

Αυτό έγινε και στην περίπτωση του Μιχάλη και όσοι δεν τον άκουσαν παρακαλώ να αναζητήσουν το σχετικό βίντεο.

Ο Μιχάλης το λέει από πρόπερσι, αλλά αντιμετωπίζει το μόνιμο μότο του νησιού… Α.Κ. το οποίο ερμηνεύστε το εσείς.

Ξεκινήσαμε ερασιτεχνικά είπε. Στο τέλος έγινε αυτός ο γίγας, που δεν μπορεί να τον κουμαντάρει ο μικρός Σύλλογος Αθλητών Υγείας.

Αν δεν αλλάξει κάτι ή αυτό θα σβήσει αργά ή θα γίνει μια στραβή και θα σβήσει απότομα.

Θέλω να ρωτήσω είπε και άρχισε τις… σφυριές.

Το Επιμελητήριο που είναι; Στα δικά μου μαγαζιά τρώνε 3000 άνθρωποι;

Ο Εμπορικός Σύλλογος που είναι; Στα δικά μου μαγαζιά αγοράζουν;

Ο Σύλλογος ξενοδόχων που είναι; Στα δικά μου Ξενοδοχεία κοιμούνται;

Οι εθελοντές που είναι; Οι Καμπούσοι που είναι;. Οι Θυμιανούσοι, αν εξαιρέσει κανείς μια Ερμίνα Τάμαρη, που είναι;

Προχθές κάναμε «πάστα πάρτι». Ήρθαν καμιά 500 χιώτες να φάνε τσάμπα, εδώ καμιά… τσάμπα προσφορά εργασίας θα υπάρξει;

Οι επίσημοι φορείς που είναι; Μια ενίσχυση μας υποσχέθηκαν και δεν την είδαμε ποτέ.

Δεν μου λέτε γιατί να το κάνω εγώ αυτό κάθε χρόνο; Γιατί να μην πάω και εγώ μια φορά διακοπές στα 8 χρόνια της διοργάνωσης;

Πείτε μου ένα λόγο να συνεχίσω εκτός από την αγάπη στο νησί μου που την πληρώνω ακριβά;

Αυτά είπε εν ολίγοις ο Μιχάλης. Θυμίζουν λίγο… ρουκετοπόλεμο, που τον θυμόμαστε 15 μέρες πριν ξεκινήσει. Μόνο που αυτός είναι έθιμο και τα έθιμα μπαίνουν στον… αυτόματο, οι Ημιμαραθώνιοι δεν μπαίνουν.

Όση ώρα μίλαγε ο Μιχάλης σκεπτόμουνα. Αυτός ο Φορέας τουρισμού του Επιμελητηρίου, αν δεν ασχοληθεί επαγγελματικά με τον Ημιμαραθώνιο ας πούμε, με τι ακριβώς θα ασχοληθεί;

Μπορεί και να κάνω λάθος για τον Φορέα και να είναι κάτι άλλο, πάντως σε ερασιτεχνική βάση όλο αυτό το πράγμα δεν μπορεί να μένει, κι’ αν η αγάπη του Μιχάλη για το νησί τον κάνει να μην εγκαταλείπει, κάποια στιγμή θα τον σκάσουμε.

Δεν θα κατέθετα ολοκληρωμένα τον προβληματισμό μου, μετά την συνέντευξη Σημιριώτη αν δεν προσέθετα το υστερόγραφο του κειμένου.

 

Υ.Γ. Σίγουρα θέλουμε τουρισμό, της όποιας μορφής στο νησί;

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 18/11/2019 - 21:05

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης δεν είναι άνθρωπος και πολιτικός των άκρων.

Στρογγυλεύει, είναι συναινετικός και είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στον ορυμαγδό των μέτρων της Κυβέρνησης Σύριζα, όχι μόνο… κυκλοφορούσε ελεύθερα, για πολλούς συναδέλφους του αυτό, σε άλλα μέρη της Ελλάδας δεν ήταν αυτονόητο, αλλά κατάφερε και να επανεκλεγεί στο ευκολότερο αλήθεια πόστο, αυτό του Βουλευτή της Αντιπολίτευσης.

Συνεπώς κάποια ερμηνεία πρέπει να δοθεί για την… μύγα που τον τσίμπησε σήμερα, να κάνει διπλή επίθεση ταυτόχρονα, στον συνάδελφο του της Ν.Δ. αλλά και στον Μητροπολίτη Χίου για το προσφυγικό.

Ας το προσπαθήσουμε, σημειώνοντας ότι δεν έγινε σε τυχαία ημερομηνία. Της συνεντεύξεως ακολούθησε ομιλία του Σύριζα, στο Χανδρής, κρατήστε κάπου σημειολογικά τον χώρο, όπου τις θέσεις του Κόμματος δεν παρουσίασε ο… Πολάκης ας πούμε, αλλά η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ο Κ. Ζαχαριάδης και ο ίδιος, συνεπώς οι νηφάλιες φωνές του Κόμματος, που δεν το θέλουν στο 3% εξ’ ου και το… Χανδρής, αλλά θα ασκήσουν αντιπολίτευση και συστημικά θα διεκδικήσουν ξανά την εξουσία.

Άλλωστε ο αρχηγός του Κόμματος συμμετείχε στην πορεία για το Πολυτεχνείο αλλά δεν προχώρησε στην… Αμερικανική Πρεσβεία.

Βεβαίως μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι η Κυβέρνηση τα πάει καλά και όσο συμβαίνει αυτό ο Σύριζα είναι στριμωγμένος, άλλωστε ο λαός δεν μπορεί να ξεχάσει σε τόσο λίγο χρόνο.

Το τελευταίο ας το αφήσουμε ή οι πιο ψαγμένοι ας ξαναδιαβάσουν στον Μακιαβέλι πιο… θηλαστικό έχει την κοντύτερη μνήμη.

Όμως όσον αφορά το πρώτο, θα συμφωνήσουμε με μια Αχίλλειο πτέρνα, αυτή που σωστά έχουν εντοπίσει τόσο ο Σύριζα όσο και ο Α. Μιχαηλίδης και αυτό είναι το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Να λοιπόν το πρώτο στοιχείο της εξήγησης για την επίθεση του Α. Μιχαηλίδη στον συνάδελφο του.

Ας μην θυμηθούμε τι έκανε για το προσφυγικό ο Σύριζα. Σε τελική ανάλυση πλήρωσε και αυτό. Άλλος κυβερνά σήμερα και ο Βουλευτής του Σύριζα εντοπίζει το κενό και δεν χαρίζεται.

Λες ψέματα λέει ευθέως στον Νότη Μηταράκη για την ΒΙΑΛ, η κυβέρνηση σου δεν κάνει τίποτα.

Με δεδομένο ότι αυτή είναι η πραγματικότητα δεν πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να το αντιμετωπίσει. Όχι, αυτό που πρέπει να δούμε είναι ότι ο Μητσοτάκης φάνηκε πλήρως προετοιμασμένος να κυβερνήσει σε δεκάδες πράγματα, για τα οποία ακόμα και ο Στάθης Παναγούλης, θα τον ακούσετε την Πέμπτη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV του βάζει άριστα, αλλά για το προσφυγικό μέχρι στιγμής αποδεικνύεται ότι δεν γίνεται τίποτα.

Βεβαίως και δεν βοηθά ο Ερντογάν, βεβαίως και δεν βοηθούν οι Ευρωπαίοι, αλλά ούτε τον Σύριζα βοηθούσαν. Δεν μπορούμε λοιπόν να ρίχνουμε σφαλιάρες στον Σύριζα για το προσφυγικό και στην Ν.Δ. ροδοπέταλα.

Αυτό το πιάνει στον αέρα ο Α. Μιχαηλίδης, υπολογίζει ότι θα γιγαντωθεί το επόμενο διάστημα και πιάνει την μύτη της Κυβέρνησης στο σημείο ασφυξίας.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της επίθεσης, αυτό κυοφορείται πολύ καιρό και δεν είμαι σίγουρος αν ο Α. Μιχαηλίδης στην επίθεση του στον Μητροπολίτη, εκφράζει μόνο τον πολιτικό του χώρο ή το… σύστημα και όχι μόνο το πολιτικό, που προφανώς θέλει να βάλει «κόκκινες γραμμές» στον Χίου κ. Μάρκο, να μην μπαίνει στα δικά του χωράφια.

Αυτό γιατί το μη ενδιαφέρον του για το προσφυγικό δεν πολύ πείθει. Τα κελιά των Εκκλησιών δεν ξέρουμε αν θα τα ανοίξει αν χρειαστεί, αλλά τον καιρό τον τεράστιων ροών τα άνοιξε, μοίραζε αυτοπροσώπως με την «Αποστολή» της Εκκλησίας δέματα στους πρόσφυγες στο Μερσινίδι και μέχρι πρόσφατα, μπορεί και τώρα, προσφέρει επί μονίμου βάσεως πρόγευμα σε εκατοντάδες ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Άρα το πρόβλημα με τον Μητροπολίτη δεν είναι… προσφυγικό είναι γενικότερο και δεν είναι τωρινό.

Ο Χίου από την αρχή της Ποιμαντορίας του κατέστησε σαφές ότι δεν θα είναι βουβός.

Προφανώς από κάπου ψηλότερα κρίθηκε ότι… παραμιλάει και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ευκαιρίας δοθείσης  το κατέστησε σαφές και δημοσίως.

Η συνέχεια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ακόμα και με την έννοια ότι το πόστο του Μιχαηλίδη, δεν έφυγε ποτέ από την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, του επιτρέπει να κάνει όχι μόνο πολιτικές αλλά και… θρησκευτικές τρίπλες.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Χίου κατέχει από… ποδόσφαιρο.

Άρα το ζήτημα δεν είναι αν θα κάτσει στον… πάγκο αλλά σε ποιόν θα βάλει γκόλ εκεί που δεν το περιμένει.

 

Υ.Γ. Ο σχεδιασμός Σύριζα – Μιχαηλίδη για το προσφυγικό θα πάει περίπατο αν η Κυβέρνηση κουνήσει στον τομέα αυτό έστω το δακτυλάκι της.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το… δάκτυλο.