Αν ο οδηγός δεν φόραγε… κράνος, αλλά αν και η Σκαραμαγκά ήταν… μονόδρομος

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 19/11/2021 - 19:09

Η «κακιά ώρα» ως γνωστόν δεν θέλει πολύ.

Δεν ήθελε και πολύ ο οδηγός του δικύκλου, σήμερα το μεσημέρι στην Σκαραμαγκά να βάψει στα μαύρα και την οικογένεια του και την Ακαδημία Μηχανικών, αφού η πρόσκρουση στην ουσία, σε περίφραξη οικίας στην οδό Σκαραμαγκά ήταν σφοδρότατη, αλλά, υπήρχε ένα… αλλά. Ο οδηγός φορούσε κράνος. Αυτό και του έσωσε την ζωή.

Κράνος, δεν φορούσε ο επίσης σπουδαστής της Ακαδημίας, συνοδηγός του, δεν το συνηθίζουμε στο νησί και είναι λάθος, ανάβαση σε δίκυκλο μπροστά - πίσω πρέπει να σημαίνει και κράνος, αλλά εδώ απεδείχθη αυτό που μας λένε οι Τροχονόμοι, αλλά και οι στατιστικές.

Αυτός που παίρνει το ζόρι είναι ο οδηγός.

Τέλος καλό λοιπόν όλα καλά, αλλά είπαμε η δημοσιογραφία πρέπει να είναι σαν το… κρεμμύδι.

Τραβάς το ένα φύλλο για να βρεθείς στο επόμενο και καταλήγεις στην… καρδιά.

Και εδώ υπάρχει «καρδιά».

Ανεξάρτητα από τις συνθήκες του τροχαίου, που θα τις βρεί η προανάκριση, η Σκαραμαγκά είναι μια υπέρ – επικίνδυνη οδός, που εδώ και καιρό έπρεπε να είναι μονόδρομος σε όλο το μήκος της και οι διαμένοντες εκεί ξέρουν τι λέω.

Με την επιμονή του χρήσιμου δημότη Ιάκωβου Μπριλή, η Κωνσταντίνου Μονομάχου (η ανηφόρα του Φραγκομαχαλά) έγινε μονόδρομος. Ταυτόχρονα μονόδρομος για κάθοδο έγινε η οδός Σκαραμαγκά (ο… ποταμός, που τον φάγαμε και αυτόν και τον κάναμε… δρόμο) που κατεβάζει βασικό φόρτο του Φραγκομαχαλά, της Τουρλωτής, των Καρυών κ.λ.π.

Ελάτε όμως που η μονοδρόμηση σταματάει στη στροφή του δρόμου, που οδηγεί στο Σίφι! Το αποτέλεσμα είναι η Σκαραμαγκά, μια οδός που μετά βίας χωράει ενάμιση αυτοκίνητο, από το ύψος του σπιτιού του Συλλόγου Καρκινοπαθών μέχρι την έξοδο στο πάρκο Θελούδη, να γίνεται διπλής κατεύθυνσης, με ότι αυτό σημαίνει!

Μποτιλιάρισμα, συνεχές μπρός - πίσω, εκνευρισμοί, ακροβατισμοί, μαθηματικοί υπολογισμοί οδηγήσεως στην… τρίχα και άλλες παλαβω – Χιακές καταστάσεις, που δεν έχουν τέλος, μέχρι να δοθεί οριστική λύση.

Ποιά είναι; Δεν την ξέρω. Ξέρω ότι η Στρατηγού Βορριά, «κουτουλάει» σε ένα περιβόλι, που αν το διαβείς βγαίνεις στην Σκαραμαγκά. Τουτέστιν γίνεται ένας δρόμος, που συνδέσει Ένωση Μαστιχοπαραγωγών με τον... Ποταμό στην Σκαραμαγκά.

Θα μου πείτε μα αυτό θέλει έξοδα, χρόνο κ.λπ.

Θα απαντήσω ότι και η κατασκευή λουκουμάδων απαιτεί συγκεκριμένα υλικά, αλλιώς ότι... πλάθεται δεν τηγανίζεται κιόλας.

Αυτό που ξέρω ότι τα παλαβά αυτά, μια οδός να ξεκινάει μονόδρομος και μετά να γίνεται διπλή όπου μας βολεύει, μόνο στη Χίο γίνονται, που ζούμε ως γνωστόν από… τύχη.

 

Υ.Γ.: Προβληματίζει τον Κυριάκο, ότι στον κορωνοϊό, του κάνει αντιπολίτευση ο… Αλέξης; Θα χαϊδεύει πολύ καιρό ακόμα τους ανεμβολίαστους Αστυνομικούς, που ελέγχουν τους πολίτες αν… εμβολιάστηκαν;

 

 

Σχετικά Άρθρα