Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

O πιό… πικρός καφές της συγκέντρωσης για τον ΦΠΑ στην Πλατεία

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 03/05/2018 - 22:21
φωτο αρχείου

Κατ’ αρχήν να ξεκινήσουμε με μια διαπίστωση. Την μεγάλη επιτυχία της σημερινής Παγχιακής απεργίας με το καθολικό κλείσιμο της αγοράς.

Διαπίστωση δεύτερη. Οι συμμετέχοντες δεν κράταγαν από ένα κυπελάκι καφέ αγορασμένο απ’ τους επιλέγοντες να μην συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, αλλά αφορμής δοθείσης από κλείσιμο των υπολοίπων έκαναν… χρυσές δουλειές.

Και τώρα μια ιστορία από την προηγούμενη κινητοποίηση, καθολικό πάλι κλείσιμο, όπου αναψυκτήριο, έκανε την επιλογή της λειτουργίας, με απίστευτες ουρές, για την αγορά… καφέ.

Μετά από ένα μήνα συζήτησα με τον ιδιοκτήτη, που μου είπε τα εξής: Εκανα λάθος, δεν θα ξαναγίνει, όντως σήμερα έκλεισε, είχα απίστευτη κίνηση εκείνη την ημέρα. Ομως γενικά πιστεύω ότι η κίνηση μου δυσαρέστησε τον κόσμο.

Ας την έχουν υπ’ όψιν τους αυτή την διδακτική ιστορία δύο καφετέριες, μια αριστερά στην είσοδο της Απλωταριάς και μια ακριβώς στο κέντρο, που σήμερα προτίμησαν να ανοίξουν.

Πολύ σύντομα θα διαπιστώσουν πως όλοι, μα όλοι οι καφέδες που πούλησαν ήταν… πικροί.

 

Υ.Γ. Χριστιάνα Καλογήρου Λέσβο: Εχετε δύο επιλογές. ‘Η σηκώνετε το γάντι του Σταμάτη και γίνεται το χιλιοζύμι από τώρα ή εφαρμόζετε την γνωστή ρήση «Ωρα καλή μπάρμπα… κουκιά σπέρνω».

 

Υ.Γ2. Αλέξη Τσίπρα Αθήναι: Μια επιλογή είχατε να μην αυτοκτονήσετε πολιτικά, τουλάχιστον στο Αιγαίο, την χάσατε. Εκτός αν εκτιμάτε ότι μέχρι την 1η Ιουλίου έχουμε ακόμα καιρό για… παραμονή στον μειωμένο ΦΠΑ.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 11/08/2020 - 20:46

Η φράση δεν είναι δική μας.

Δυστυχώς για τον Σουλτάνο, παρά τις διώξεις, παρά το γεγονός ότι οι μισοί δημοσιογράφοι στην χώρα του είναι άνεργοι αφού τους έκλεισε τις εφημερίδες, υπάρχουν αρκετοί που είτε μπαινοβγαίνουν ή βρίσκονται εκτός φυλακής και μπορούμε να μιλάμε μαζί τους.

Η φράση λοιπόν είναι δική τους, όπως σε κάθε επικοινωνία, που έχουμε ως Χιώτες με τους απέναντι, που φέτος ο κορωνοϊός μας στέρησε την επαφή. Τους ακούμε να λένε, πως μακαρίζουν την τύχη για την χώρα τους κυρίως, που στην Ελλάδα υπάρχει μια ψύχραιμη και σοβαρή ηγεσία, υπάρχει Δημοκρατία και είναι στέρεοι οι θεσμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή η επικοινωνία έστω και αν γίνεται κυρίως σε προσωπικό επίπεδο, έχει μεγάλη σημασία, γιατί καταδεικνύει τα συναισθήματα απέναντι, που είναι από επικριτικά μέχρι πολεμικά για τον Ερντογάν, με τελική επίκληση να βοηθήσει ο Αλλάχ, αν και δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις ακτές της Ιωνίας, ώστε να απαλλαγεί η Τουρκία από αυτόν τον εφιάλτη.

«Σπάστε του τα νεύρα…»

Ας κρατήσει πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αυτή τη φράση.

Μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα;

Δεν μπήκε. Ένα σκάφος που το βάφτισε ερευνητικό, βρίσκεται πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Δεν μπορεί να ερευνήσει δε, επειδή τουρκικά πολεμικά που το συνοδεύουν, κάνουν θόρυβο με τις προπέλες τους.

Τι κάνει η Ελλάδα; Αυτό που πρέπει να κάνει μια χώρα της Δύσης το 2020. Στέλνει δικά της πολεμικά και ειδοποιεί ηχητικά ότι υπάρχει παράνομη εισβολή.

Τι επιδιώκει ο Ερντογάν; Να πυροβολήσομε πρώτοι. Αν χρειαστεί θα γίνει και αυτό, αλλά δεν θα του πούν οι … πολεμιστές του Facebook αλλά η πολιτική και στρατιωτική  ηγεσία της χώρας.

Που προς το παρόν παρακολουθεί την παρανομία, την καταγράφει, την καταγγέλλει, φέρνει την Τουρκία του Ερντογάν κατηγορούμενη σε όλα τα Διεθνή φόρα, κάνει αυτό που μας συμβουλεύουν και οι σώφρονες γείτονες, σπάει τα νεύρα του Ερντογάν.

Στο μεταξύ απέναντι δεν υπάρχουν μόνο τρελοί, που θέλουν τον πόλεμο. Υπάρχει ένας λαός, που σε λίγο θα πεινάει, υπάρχει μια λίρα, που μέχρι το τέλος του χρόνου μπορεί και να φτάσει σε ισοτιμία 1 προς 10 με το ευρώ(!!!) υπάρχει ο κορωνοϊός, που όσο τον κρύβουν τόσο βράζει, υπάρχουν οι Κούρδοι που περιμένουν την ευκαιρία να κατασπαράξουν τις αλυσίδες τους και αυτούς που τους τις φορούν, υπάρχουν μανάδες που ειδικά από την Λιβύη, θα τους φέρουν τα παιδιά τους σε φέρετρα, υπάρχει μια κατάρα, που απλώνεται πάνω από την Τουρκία, που κινδυνεύει από την παράνοια και τον μεγαλοιδεατισμό του Ερντογάν και των συν αυτόν.

Χρειάζεται υπομονή λοιπόν και εμπιστοσύνη. Αυτό το έργο με τον Ερντογάν θα πάει μακριά, πρέπει να το πάμε μακριά όσο μας παίρνει. Γιατί καραδοκεί από την μια ο τουρκικός λαός και από την άλλη η… στραβή. Και από στραβές, από Λιβύη, μέχρι Συρία και από Ισραήλ, αυτό θερμή παράκληση να μην ξεχνιέται ποτέ, μέχρι Κουρδιστάν… μπερικέτι.

 

Υ.Γ.  Καταλάβαμε που την πατήσαμε με τα αγροτικά προγράμματα; Πιο καθαρά από τον Μάριο Γκολέμη δεν μπορούσαν να ειπωθούν. Όσοι ενδιαφέρονται ας τον παρακολουθήσουν και την επομένη αν δεν διορθωθούν τα πράγματα, ας δώσουν να τους κάνουν τις μελέτες στην… Μυτιλήνη.