Ο Σταμάτης Κάρμαντζης, που να στείλει την… ανθοδέσμη;

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 25/08/2020 - 19:02

Θα στεφθεί με επιτυχία το ταξίδι του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, σε Αθήνα και Άγκυρα;

Με την Αθήνα τι να πεί δηλαδή; Υπάρχει χώρα, που να δέχεται να καθίσει να συζητήσει την ώρα, που ο… συζητητής γυρνάει με το δίκανο στην αυλή και φωνάζει πως θα πυροβολήσει στην γειτονιά;

Παρά ταύτα υπάρχει αγωνία.

Από την άλλη ο κορωνοϊός παραμένει ως μασκοφόρος στη ζωή μας. Ο μέσος όρος ηλικίας των όσων προσβάλει κατεβαίνει συνεχώς, άκρως ανησυχητικό, και εκπαιδευτικοί γονείς σπάνε το κεφάλι τους τι θα γίνει με τα Σχολεία, αν θα ανοίξουν, πως θα ανοίξουν και με ποιούς όρους.

Το κυριότερο; Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει με την οικονομία. Υπάρχει ο φόβος, ο χειμώνας να κλείσει δεκάδες επιχειρήσεις, αλλά και οι ανοικτές, τύποις παραμένουν τέτοιες, αφού απλούστατα αγορές με… μουτσούνες δεν πάνε παρέα, δεν υπάρχει ψυχολογία αγοράς και αν δεν υπάρχει αυτό και χρήματα να υπάρχουν, που δεν υπάρχουν δώρον - άδωρον.

Και ενώ αυτή είναι η περιγραφή της πραγματικότητας, αυτός είναι ο σφυγμός της κοινωνίας, αίφνης το… χωριό ασχολείται με το αν θα μείνουν στον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου οι τάδε Δημοτικοί Σύμβουλοι ή θα… αυτομολήσουν από την Βόρεια Κορέα στην Νότια.

Μεγάλη ιδεολογική υποχώρηση λένε οι μέν, δεν θα πάρουμε καρέκλες λένε οι δε, θα σας κάνει Αντιδημάρχους λένε οι μέν, δεν ψοφάμε γι’ αυτές λένε οι δε. Ανήκετε εις τον Συνδυασμόν λένε οι δε, ανήκουμε στον εαυτό μας απαντούν οι δε και… το ερώτημα είναι προφανές.

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης, που δεν κάνει τίποτα, που δεν ασχολείται, που μαζεύει τον ΝΟΧ, που τον είχε εδώ που τα λέμε αντίπαλο του στις… εκλογές και τον ενισχύει, την ανθοδέσμη που να την στείλει;

Είναι γεγονός ότι την εποχή που κατέρρευσαν οι ιδεολογίες, που απαξιώθηκαν οι Κομματικοί μηχανισμοί, που η κοινωνία αναζητά διεξόδους έκφρασης σε διάφορα κινήματα, το να ζητά κανείς συνοχή σε μια δημοτική παράταξη είναι σαν να κτίζει στον Καρφά και να απορεί που είναι το… κτίσμα.

Από το σημείο όμως αυτό μέχρι μια παράταξη να διαλύεται θορυβωδώς και δημοσίως απαξιώνοντας δύο από τα πλέον αξιόλογα στελέχη της, συμβαίνει πρώτη φορά.

Όπως συμβαίνει και πρώτη φορά Δήμαρχος να του προσφέρεται στο πιάτο η αξιοποίηση στελεχών άλλου συνδυασμού, στον πρώτο μόλις χρόνο της θητείας του.

Η απορία μας δεν είναι γιατί έγιναν όλα αυτά, που βλέπομε σαφώς ως δευτερεύοντα την εποχή του ορυμαγδού. Είναι γιατί ένας έξυπνος άνθρωπος δεν τα αντιλαμβάνεται.

Προφανώς ο χαρακτήρας αλλάζει τελευταίος. Ο Μ. Βουρνούς, τόσο άξιος κατά τα άλλα όπως δεν άκουγε αυτονόητα πράγματα ως Δήμαρχος δεν τα ακούει και ως αντιπολιτευόμενος.

 

Υ.Γ. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω Μπελέγρης και Βεργίτσης γιατί… απολογούνται ότι δεν θα πάρουν Αντιδημαρχίες. Δόξα τω Θεώ μόνο ανεπάγγελτοι δεν είναι. Αν τους προσφερθούν από τον Δήμαρχο τους τιμά και το αξίζουν.

Σχετικά Άρθρα