Οι… Φυλές της Ν.Δ. και ο… μπαλαδόρος Νότης

Γιάννης Τζούμας
Σάβ, 21/11/2020 - 19:18

Δεν ανήκει στην πάστα των πολιτικών, που ενεργούν χωρίς να έχουν μελετήσει την επόμενη κίνηση. Συνεπώς ο Νότης Μηταράκης ήξερε πως ταράζοντας την τοπική νιρβάνα της Ν.Δ. και βάζοντας τις… Φυλές της να εκφραστούν, την επομένη κιόλας θα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία ο ίδιος.

Συνεπώς το αυτονόητο επιτέλους έγινε. Με δεδομένο το βαρίδι των ΜΑΤ, συν ότι άργησε να πάρει χαμπάρι τι γίνεται με το προσφυγικό, καθυστερώντας την δημιουργία υπουργείου Μετανάστευσης, η Κυβέρνηση μια επιλογή είχε. Να εφαρμόσει την πολιτική της.

Αυτό έκανε άριστα ο Νότης Μηταράκης. Σφράγισε τα σύνορα, ξαλάφρωσε όχι πάντως όσο έπρεπε τα νησιά, επιτάχυνε το Άσυλο, μοίρασε το πρόβλημα στην Ηπειρωτική Ελλάδα, κίνησε χρήμα και ενδιαφέρον από την Ευρώπη στην χώρα μας, αλλά δεν έφτιαξε Κλειστά ελεγχόμενα ΚΥΤ στην ιδιαίτερη πατρίδα του και στην γειτονική Μυτιλήνη, κάτι που κατάφερε στα άλλα νησιά.

Ήρθε λοιπόν η ώρα, αφού αποκαταστάθηκε στοιχειωδώς η οργανωτική ύπαρξη της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. στη Χίο  έστω και με διορισμό, να μπούν τα Κομματικά στελέχη ή οι συμπαθούντες του Κόμματος ενώπιον των ευθυνών τους. Θα στηρίξουν την πολιτική της Κυβέρνησης ή όχι;

Και έτσι η πρώτη σύσκεψη - συνεδρίαση έστω και διαδικτυακώς, λόγω κορονοϊού, για το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα στη Χίο, έγινε.

Και εκεί φάνηκε καθαρά ότι τα στελέχη και οι συμπαθούντες, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, ναι μεν συμπαρίστανται, ναι μεν συμφωνούν ότι Μεταναστευτικό… χύμα στην ΒΙΑΛ και στους δρόμους δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει, ναι μεν κατέληξαν ότι χρειάζεται ένα ελεγχόμενο ΚΥΤ εκτός Αστικού ιστού, αλλά το ΠΟΥ το άφησαν για τον… Μηταράκη.

Οι… Φυλές της Ν.Δ. στη Χίο λοιπόν, ομονόησαν στην τηλεδιάσκεψη, για να σφαχτούν την επομένη στα Δημοτικά Συμβούλια και στην πράξη των προσωπικών τους σώψυχων,  αλλά επί του πρακτέου την… έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια.

Συνεπώς επιστρέφουμε στην αρχική σκέψη της πολιτικής οντότητας Μηταράκη.

 Δεν θα ήταν αυτός που κατάφερε να πάει στον προορισμό της, την πιο καυτή πατάτα του Κυριάκου  Μητσοτάκη, αν δεν υπολόγιζε ότι… πάσα την πάσα στα πόδια των στελεχών της Ν.Δ. στη Χίο, ναι μεν θα γίνονταν παιχνίδι, αλλά η μπάλα στο τέλος θα κατάληγε στα δικά του πόδια.

Τώρα λοιπόν αναγκαστικά θα πρέπει να σουτάρει στο τέρμα.

Να πεί εκείνος τον ΠΟΥ θα γίνει το Κλειστό ΚΥΤ. Να ονοματίσει την Δημόσια έκταση, γιατί αν μπλέξει με Δημοτική… χαιρετίσματα.

Με δυό λόγια να βγάλει… γκόλ.

Αν πετύχει, όλες μαζί οι… Φυλές θα πανηγυρίζουν μαζί του, ότι… νικήσαμε.

Αν σουτάρει έξω, θα τον αναθεματίζουν όλοι ότι… έχασε.

 

Υ.Γ.: Στο σούτ δεν παίζει ρόλο μόνο η δύναμη αλλά και η τεχνική. Άλλο να θέλεις να βάλεις γκολ σε ένα… γήπεδο 7000 ατόμων και άλλο σε 500 – 1000.

 

Σχετικά Άρθρα