Οι ποδηλάτες της… αγάπης

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 12/11/2021 - 17:42

Ως… επίτιμο μέλος του «Ποδηλατείν» επιτρέψτε μου  μου να δώσω ιδιαίτερο βάρος στην ανακοίνωση που ακολουθεί.

«Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 6 και 7 Νοεμβρίου και στα πλαίσια της διάδοσης και της στήριξης του έργου της Κιβωτού του Κόσμου πραγματοποιήθηκε μια ωραία πρωτοβουλία.

Ο Στέλιος (παιδαγωγός στην Κιβωτό του Κόσμου Αιγαίου) και ο Περικλής εθελοντής της Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου), ταξίδεψαν στην γειτονική Μυτιλήνη με τα ποδήλατά τους και κάλυψαν 102 χιλιόμετρα ποδηλασίας στο νησί, σε δυο μέρες. Τα χιλιόμετρα αυτά θα "εξαργυρωθούν" από τοπικές επιχειρήσεις σε δωρεές προϊόντων καθώς επίσης και υπηρεσίες προς τα παιδιά.

Το σήμα της Κιβωτού πέρα από τους ποδηλατικές, υπήρχε και στις καθημερινές εμφανίσεις των δυο ποδηλατών, γεγονός που βοήθησε ώστε να συνομιλήσουν με ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας, τόσο για τον λόγο επίσκεψής τους στο νησί όσο και γενικά για το έργο της Κιβωτού του Κόσμου.

Οι δυο ένθερμοι ποδηλάτες, μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους ευχαρίστησαν όλες τις επιχειρήσεις που συνέδραμαν σε αυτή τη δράση και απηύθυναν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πατέρα Αντώνιο, του οποίου το μεγάλο και θεάρεστο έργο, αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους, ώστε να θέλουν να προσθέσουν και το δικό τους λιθαράκι στον μεγάλο αγώνα για την φροντίδα και το μεγάλωμα των παιδιών που επιτελείται από την Κιβωτό του Κόσμου».

Και τώρα αδέλφια στο όνομα της… ορθοπεταλιάς 102 χιλιομέτρων αυτών των ανθρώπων, σας καλώ να δούμε την κινητήριο δύναμη τους. Αυτό που τους ενέπνευσε την διάθεση προσφοράς. Γιατί μόνο όσοι μεγάλωσαν και μεγαλώνουν παιδιά και είναι αμέτρητοι, μόνο όσοι βίωσαν τα προβλήματα της εφηβείας, καταλαβαίνουν αυτό που γίνεται στην Κιβωτό.

Για να μην γράψω ότι άλλο το καταλαβαίνω άλλο το… νοιώθω.

Διότι θα πρέπει να ξεκινήσεις πρωϊ για το Σχολείο χωρίς μια μαμά να σε κυνηγάει να… πιείς το γάλα σου, να πέσεις στο κρεβάτι με πυρετό και τα χείλια που θα… μετρήσουν την θερμοκρασία, να μην είναι εκείνα της μάνας σου ή του πατέρα σου, για να… νοιώσεις το θαύμα που πραγματώνει ο παπά Αντώνης στην «Κιβωτό».

Τώρα καταλάβαμε γιατί αξίζει το θερμότερο χειροκρότημα της παρέλασης να είναι γι’ αυτά τα παιδιά;

Έτσι για να καταλάβουμε και τι εμπνέει ένα εθελοντή να κάνει όχι μόνο 102 χιλιόμετρα ποδηλασίας στη Μυτιλήνη αλλά 1002 χιλιόμετρα τη διαδρομή Βροντάδος – Αίπος ας πούμε, για να κάνει από ένα δωρεάν μάθημα σ’ αυτά τα παιδιά, μέχρι να τους πλύνει τα ρούχα τους.

Υ.Γ.: Προς φίλους μαγαζάτορες. Η μεγάλη τιμωρία της Κυβέρνησης θα ήταν την Τρίτη ας πούμε να κάνετε αντίσταση δουλεύοντας άλλο ένα 8ωρο. Με το να κλείσετε τα μαγαζιά σας, σιγά μη βάλει ο Μητσοτάκης τον… Άδωνι να κλαίει. Με τα όσα τραβάει η εστίαση, αντίσταση με λουκέτο ισοδυναμεί με κρεμάλα, δεν το καταλαβαίνετε;

 

Σχετικά Άρθρα