Οι S 400 του Αιγαίου και η Ταξιαρχία που… θα έρθει από την Μαγνησία

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 15/04/2019 - 23:41

Ενώ εντοπίως ασχολούμεθα με τα λύματα, που βγήκαν στην επιφάνεια, μαζί με τα ύδατα της βροχής στην οδό Ροδοκανάκη, γιατί κανείς Δήμαρχος μέχρι τώρα δεν τόλμησε να κόψει τον κώλο αυτών, που πετούν τα προϊόντα εξαγωγής των εντερικών τους σωλήνων, μέσα στους αγωγούς των ομβρίων απ’ όπου καταλήγουν στο λιμάνι, ενίοτε δε και στα μαγαζιά, στην γειτονιά μας παίζονται μεγάλα και σοβαρά παιχνίδια, ενώ η πατρίς παίζει μονίμως αυτό που έχει ξεθεώσει.

Παρακολουθούμε για παράδειγμα τα όσα γίνονται με την κόντρα αμερικανών και Τουρκίας για τους ρωσικούς πυραύλους S400, όπου οι ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν ότι αυτό συνιστά μη πώληση των F-35, αλλά δεν παρακολουθούμε την απάντηση, που δόθηκε μέσω της Μιλλιέτ.

Εκεί ξεκαθαρίζεται ότι κακώς ανησυχούν, γιατί οι S 400 θα μπούν στο Αιγαίο, όπου η Τουρκία θα αμυνθεί έναντι των παραβιάσεων των ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών!

Αν υπάρχει μετά ταύτα η απορία γιατί η Τουρκία πουλάει με πόση ευκολία… τρέλα, ας σκεφτούμε μήπως μας συμπεριφέρονται με την σοβαρότητα που μας αξίζει.

Ας γίνουμε σαφέστεροι, θυμίζοντας όχι αυτά που κατά καιρούς γράφουμε εμείς, αλλά αυτά που υπέγραψαν πρόσφατα σε κοινό τους άρθρο μισή ντουζίνα στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι εν αποστρατεία, που μεταξύ άλλων σημείωσαν ότι δεν νοούνται στρατόπεδα στα… ελληνο - ιταλικά σύνορα, όπως δεν νοείται και ναύσταθμος στη Σαλαμίνα!

Προφανώς είχαν υπόψιν τους την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, κατόπιν έντονων στρατιωτικών πιέσεων να μεταφερθεί η 32η Ταξιαρχία πεζοναυτών από την Μαγνησία στην Αττική.

Αυτή η Ταξιαρχία θα επέμβει υποτίθεται σε όποιο νησί, την στιγμή που θα χτυπηθεί.

Θα συμπληρώναμε… χαιρετίσματα, αλλά ας μην χαλάσουμε τον παιδικό αυτό τον σχεδιασμό, που προβλέπει μόνο άμυνα, περιμένοντας να πέσει η φάπα.

Με δεδομένο όμως ότι ο στόλος είναι στη Σαλαμίνα, απ’ όπου έχουμε πει θα μας επιτεθεί ο… Ξέρξης, σκέφθηκαν και αποφάσισαν η Ταξιαρχία να μεταφερθεί στην Αττική, για να φτάσει γρηγορότερα εκεί που θα χρειαστεί.

Ωραία μέχρι εδώ, αν δεν ήταν ωραιότερη η συνέχεια.

18 μήνες μετά και ενώ όλα ήταν έτοιμα οι βουλευτές του Σύριζα, προεξαρχόντων της περιοχής Μαγνησίας, για να στηρίξουν προφανώς την άμυνα των… τσιπουράδικων της περιοχής, ζήτησαν να παραμείνει η 32 Ταξιαρχία στη Μαγνησία, διότι χάνουμε που χάνουμε τους ψήφους στη Βόρειο Ελλάδα λόγω Μακεδονίας, ας γλυτώσουμε αυτούς της Θεσσαλίας.

Από κοντά και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που σκέφτηκαν πως εκτός των… τσιπουράδικων έπρεπε να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία των… πιτσαριών της περιοχής και έτσι να μην τα πολύ λέμε ο σχεδιασμός πήγε κατά διαβόλου και η 32 Ταξιαρχία παραμένει στη Μαγνησία, όπου αν επιτεθούν οι… Θηβαίοι, μιλάμε θα βρεθεί σε χρόνο μηδέν στα… σύνορα της γραμμής Καρπενησίου - Λαμίας.

Μετά ταύτα αναρωτιόμαστε γιατί μας δουλεύουν οι τούρκοι.

Και για όσους αναρωτιούνται γιατί δεν μας επιτίθενται, είναι γιατί φοβούνται να ρισκάρουν, για κάτι που θα ψοφήσει μαθηματικά μόνο του, κατ’ αρχήν από… μαλάκυνση.

 

Υ.Γ.: Από τις φοβερότερες ειδήσεις η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων. Απίστευτο σοκ.

Σχετικά Άρθρα