Χίος, Δευτέρα 20 Αυγούστου

Οι υπέροχοι... εθελοντές

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 13/06/2018 - 06:19
Η ομάδα Ι στην χθεσινή πυρκαγιά

Θα πρέπει να τονιστεί γιατί αποτελεί κατάκτηση της κοινωνίας μας.

Στην χθεσινή φωτιά στην Καλαμωτή μαζεύτηκαν εν ριπή οφθαλμού 27 εθελοντές με 11 οχήματα, στη φωτογραφία αυτοί της Ομάδας «Ι» συμπτωματικά ακριβώς όση και η δύναμη των επαγγελματιών Πυροσβεστών, που έφτασαν επίσης ταχύτατα με 11 οχήματα.

Συνεπώς αμέσως δόθηκε μάχη με μια συντονισμένη συμπαγή δύναμη.

Και επειδή είμαστε ο τόπος των αντιφάσεων, όσο κατάκτηση είναι ο εθελοντισμός, τόσο μείον είναι η αδιαφορία, όσων αφήνουν τα χωράφια τους πραγματικό «μπουρλότο».

Χθες την πυρκαγιά δεν την έβαλε άθελα του μόνο ένας 48χρονος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που έκοβε με τρακτέρ χόρτα στο χωράφι του, την φωτιά την έβαλαν ηθελημένα όσοι έχουν τα «μπουρλότα» στην αναμονή.

Γι’ αυτό έχει σημασία η επιτυχία του εγχειρήματος στην Καλλιμασιά. Ή καθαρίζεις το χωράφι σου ή στο καθαρίζομε εμείς και πέρασε από την… Εφορία για περαιτέρω.

Ειλικρινά άλλη λύση δεν υπάρχει. Γιατί και φέτος και μακροπρόθεσμα θα δούμε το ίδιο έργο.

Η οργανωμένη πολιτεία και η οργανωμένη κοινωνία, μέσω των εθελοντών να δίνουν άνιση μάχη όχι με τις φλόγες αλλά με τον ωχαδελφισμό και την μαλθακία της πλειοψηφίας ημών.

 

Υ.Γ. Επειδή υπάρχουν πάντα οι άνθρωποι καλής θέλησης, αλλέως λέγονται και… ούργιοι, που θα πούν: Μα, ένας άνθρωπος με ακαθάριστο χωράφι μπορεί να είναι στην Αθήνα, στην Αμερική, στον Καναδά, που να το ξέρει; Ωραία, για πήγαινε να κουνήσεις ένα πόντο τα πασαλάκια του χωραφιού προς τα μέσα, να δείς πόσοι Δικηγόροι θα σου την πέσουν και πόσες μηνύσεις θα φάς.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 15/08/2018 - 07:44
Η υποδοχή των δύο αιχμαλώτων

Ως γνωστόν οι συνεχιστές της διπλωματίας του Φαναρίου δεν είμαστε εμείς αλλά οι… Τούρκοι. Όταν το σκάφος έχει μια μεγάλη τρύπα να μπάζει, σχέσεις με ΗΠΑ, το πλήρωμα φροντίζει να κλείσει τις άλλες μικρές τρύπες και μια απ’ αυτές ήταν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί αιχμάλωτοι.

Αφού λοιπόν χαρούμε γι’ αυτό και κυρίως να αισθανθούμε υπερήφανοι για την αρμόζουσα σε έλληνες Αξιωματικούς συμπεριφορά των δύο απελευθερωθέντων, οφείλουμε να προβληματιστούμε για την συνέχεια.

Ποιά θα είναι αυτή; Θα κλείσει την μεγάλη τρύπα ο Ερντογάν ή θα την αφήσει ανοιχτή;

Αν συμβεί το πρώτο δεν θα μας επηρεάσει, αν όμως συμβεί το δεύτερο πρέπει να προετοιμαστούμε σε… αντίποινα.

Ποιά θα είναι αυτά; Μα να ανοίξει η κάνουλα των 3 εκατομμυρίων Σύρων και άλλων, που περιμένουν στην Τουρκία. Αν αυτοί μας κατακλύσουν η Τουρκία δεν θα το κάνει για να αποτελειώσει την Ελλάδα, αλλά να πιέσει τον Τράμπ μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το πρόβλημα το δικό μας είναι εκ των πραγμάτων Ευρωπαϊκό και αν η Τουρκία κλείσει τις Αμερικάνικες βάσεις, οι ΗΠΑ δεν έχουν άλλο τρόπο ασφαλούς μετεγκατάστασης πλην των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αν δεν εξετάσουμε το σενάριο αυτό και μείνουμε μόνο στην απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών σημαίνει ότι… τσάμπα οι Φαναριώτες διπλωμάτες ήταν Ελληνες.

 

Υ.Γ. Μπορεί η Παναγιά μας να έβαλε το χέρι της στην απελευθέρωση. Εκείνοι που το έβαλαν σίγουρα ήταν οι Αμερικάνοι, που παρέδωσαν μια λίστα αιχμαλώτων, που πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν, ανάμεσα τους και οι δύο δικοί μας με πρώτο στη λίστα βέβαια τον δικό τους Πάστορα.