Χίος, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

Όταν με το ζόρι… παρελαύνεις ένα τζιπ (!) γιατί να μην τσαμπουκαλεύεται ο Χουλουσί Ακάρ;

Γιάννης Τζούμας
Σάβ, 20/04/2019 - 23:46

Ο τσαμπουκάς δεν είναι ελληνική λέξη.

Και από εκεί που προέρχεται έχει την ερμηνεία ότι παριστάνω τον δυνατό και τον φωνακλά εκεί που με παίρνει. Αλλιώς αντί για τον Τούρκο κάνω τον… Κινέζο.

Αν έτσι ερμηνεύσουμε τις τελευταίες δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, έχουμε την μισή αλήθεια, αν την θέλουμε ολόκληρη θα πρέπει να σκεφτούμε που φταίμε και εμείς.

Κατ’ αρχήν ο Χουλουσί ακάρ, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργός Αμυνας της Τουρκίας δεν συγκαταλέγεται στην κατηγορία των πολιτικών, που λένε και καμιά… μαλθακία να περνάει η ώρα. Από δαύτους έχουμε αρκετούς και στις δυό μεριές του Αιγαίου.

Ότι είπε το είπε συνειδητά γι’ αυτό και συνειδητά το μετέδωσαν ως έκτακτη είδηση τα ελεγχόμενα πλήρως από τον Ερντογάν Τουρκικά Μέσα ενημέρωσης.

Κακώς υπάρχει στρατός στα νησιά του Αιγαίου, γιατί παραβιάζονται οι διεθνείς συνθήκες.

Αν σταθούμε στην… Τουρκική ερμηνεία του Ακάρ την πατήσαμε.

Διαβάζει την Συνθήκη της Λωζάνης, που πράγματι αυτό προβλέπει και δεν διαβάζει την εισβολή στην Κύπρο και το αναφαίρετο δικαίωμα μιας χώρας να οργανώσει την άμυνα της όταν απειλείται, κάτι που προβλέπουν όχι μια αλλά δέκα διεθνείς Συνθήκες.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι λοιπόν γιατί το λέει ο Ακάρ, αλλά από πού πηγάζει ο τσαμπουκάς του.

Η φωτογραφία τα λέει όλα.

Στηρίζεται στην ελληνική… αχαμνοσύνη.

Όταν μια χώρα αισθάνεται υπερήφανη, που εμφανίζει στην παρέλαση της σε ένα ακριτικό νησί το εικονιζόμενο… πυρηνοκίνητο όχημα, ο Ακάρ φταίει που θέλει να φύγει και αυτό;

Όταν φοβόμαστε, περί αυτού πρόκειται να εμφανίσουμε την αποτρεπτική μας ικανότητα (στην ουσία αυτό κάνουν οι Στρατιωτικές παρελάσεις) και περιοριζόμαστε στην παρέλαση μια χούφτας πεζοπόρων τμημάτων ο Χουλουσί μας φταίει, που ζητάει να φύγουν και αυτά;

Όταν αντί να βρίσκεται στα νησιά και στα σύνορα ο μισός στρατός της χώρας εμείς συζητάμε σοβαρά, πως στην ανάγκη θα μεταφέρομε μια Ταξιαρχία από τον Θεσσαλικό κάμπο, συγνώμη οι Τούρκοι φταίνε που μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε… Καραγκιόζηδες;

Αν σας έλεγα πως περιμένω να σοβαρευτούμε δεν θα ήταν αληθινό.

 

Υ.Γ. Κανείς δεν βλέπει πως ακόμα και τα παρελαύνοντα τμήματα απαρτίζονται από… σαραντάρηδες; Η επόμενη Κυβέρνηση που θα βγεί να μειώσει και άλλο την θητεία ή να την κάνει… εναλλακτική του ιδίου χρόνου στου… Ξαπλόπουλου.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 16/09/2019 - 18:51

Ξεθαρέψαμε αλλά δεν πειράζει. Συνήθως οι προσγειώσεις είναι ανώμαλες. Δεν ξέρω αν μας παίρνει για άλλη μια, αλλά δεν βλέπω να το δοκιμάζουμε, βαδίζουμε πάνω στα βράχια… ντουγρού, για να χρησιμοποιήσουμε μια… ελληνική έκφραση.

Αφορμή για τις σκέψεις που θα ακολουθήσουν είναι μια συνέντευξη που έδωσε στον Alpha 98.9 ο Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας, όπου ερωτώμενος για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας, το αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Σύμφωνα μάλιστα με τα αναγραφόμενα εντός εισαγωγικών ο υπουργός έβαλε τέλος στα σενάρια αύξησης της στρατιωτικής θητείας επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανατραπεί το υφιστάμενο καθεστώς».

Ο υπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Γι’ αυτό το ζήτημα δεν έχει υπάρξει κάποια μελέτη και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανησυχίας».

Κατ’ αρχήν είχα την εντύπωση πως η στρατιωτική θητεία είναι τιμή και υποχρέωση στην πατρίδα, αλλά προφανώς είμαι της παλιάς σχολής, ενώ μάλλον η σύγχρονη, που προφανώς υπηρετούν και κάποια Κυβερνητικά στελέχη, έχουν μια γεύση… αντιρρησιών συνείδησης.

Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το περί… ανησυχίας. Δηλαδή αν έχει αποδοθεί σωστά η φράση του κυρίου Υπουργού, τώρα με την σημερινή… προσκοπικής διάρκειας θητεία, οι μεν νέοι είναι… ήσυχοι, η δε πατρίδα πιο πολύ ακόμα, οι δε κυβερνώντες, ελπίζω όχι όλοι στην καρακοσμάρα τους.

Και αυτό γιατί όλα μπροστά μας δείχνουν ότι έρχεται ένα τεράστιο κύμα παγκόσμιας ύφεσης, που τους πρώτους που θα καταπιεί είναι τους μικρότερους. Έρχεται μια νέα διαίρεση της Δύσης με την Βρετανία να κουνάει το μαντήλι στην Ευρώπη, που βαδίζει πιθανά σε διάσπαση. Έχουμε μπροστά μας μια νέα φάση του προσφυγικού που απειλεί να μας γονατίσει και τέλος έχουμε μπροστά μας το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, που μπορούν ανά πάσα στιγμή ή να μας βάλουν σε ανυπολόγιστες περιπέτειες.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το κλίμα ακούμε ότι οι νέοι δεν πρέπει να… ανησυχούν και ότι αύξηση της θητείας αποκλείεται.

Δεν πειράζει. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Με αυτά τα μυαλά, η εναπομείνασα Ελλάδα, γεωπολιτικής αξίας των Σκοπίων, θα αναγκαστεί να στρατεύσει υποχρεωτικά και τις γυναίκες, για να μην περιοριστεί στην… Πελοπόννησο αφού θα έχει χάσει το Αιγαίο.

Υ.Γ. Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η Ν.Δ. στο προεκλογικό πρόγραμμα της δεν αφιερώνει ούτε μια γραμμή στις Ένοπλες Δυνάμεις.