Όταν στην Αγιά Φωτιά γίνεται του… Αγίου καλωδίου!

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 30/05/2023 - 21:39

Θεωρείται από τις ωραιότερες παραλίες.

Θεωρείται μάλιστα παράδειγμα προς αποφυγήν, όπου ο καυγάς μεταξύ επαγγελματιών (Χιακό σπορ, που έχει κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια) έδιωξε τον κόσμο της, πλην όμως ανακάμπτει και είναι λογικό αφού η φυσική ομορφιά παραμένει.

Τι γίνεται όμως όταν εμείς οι ίδιοι πάλι, με προεξάρχουσες τις δημόσιες υπηρεσίες, κακοποιούμε το περιβάλλον, που εκτός ότι μας ζεί, μας… θρέφει κιόλας, γιατί διαφορετικό το ζώ, διαφορετικό βγάζω και από το περιβάλλον λεφτά, εφόσον φυσικά το σέβομαι.

Και επειδή ο σεβασμός δεν είναι αφηρημένη έννοια, ας δούμε με προσοχή την φωτογραφία, με το βλέμμα προς τα πάνω, γιατί μερικές φορές θεωρούμε ότι ο κόσμος κοιτάζει κάτω ή κάνουμε ότι δεν βλέπουμε αυτά που «βγάζουν μάτι».

Γιατί τέτοια βγάζει το καλωδιομάνι, που υπάρχει στην Αγιά Φωτιά.

Εκτός της ΔΕΗ που ως γνωστόν έχει μαλώσει με την ευαισθησία και θεωρεί ότι όλα είναι ένα μεγάλο καλώδιο, η υπογείωση βλέπετε κοστίζει και πολλές φορές αν γίνει σωστά γίνεται μια φορά και το ράβε - ξήλωνε σου βρίσκει δουλειά μέχρι συνταξιοδοτήσεως, υπάρχουν και οι ιδιώτες, που ακολουθούν την ίδια τακτική.

Έτσι για διάφορους λόγους και υπαρκτές δεν λέμε ανάγκες, τα στειλιάρια και τα καλώδια πάνε σύννεφο. Καλώδια απλωμένα παντού, «μπεμπέτσια» κάθε φαντασίας, διακλαδώσεις, επεκτάσεις, προεκτάσεις κάθε είδους.

Βεβαίως η κατάσταση αυτή είναι πολλές προβληματική για λόγους ασφαλείας αλλά αυτή την… λεπτομέρεια την αφήνουμε κατά μέρος αφού κλασικά ελληνικά θα την αγγίζουμε μόνο αν κανείς «θυσιαστεί».

Αυτό που θίγουμε σήμερα είναι το αισθητικό μέρος, που σε τελική ανάλυση μπορεί και να μην μας ενοχλεί και σίγουρα δεν ενοχλεί τους επαγγελματίες της περιοχής ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν, γιατί τόσο οι παρατηρήσεις όσο και η φωτογραφία είναι σταλμένη από αναγνώστες, που ζητούν αυτοί που πρέπει να καταλάβουν ότι η δικτύωση των εναέριων καλωδίων είναι άκρως ενοχλητική.

Με την ελπίδα η παρατήρηση μας να προβληματίσει ή έστω να λειτουργήσει ως καμπανάκι, να σταματήσει πιά αυτό το άπλωμα των καλωδίων, σε μια από τις ομορφότερες, επαναλαμβάνουμε παραλίες του νησιού.

 

Υ.Γ.: Το φαινόμενο είναι βέβαια πανελλαδικό αλλά τοπικά ξεπερνά κάθε όριο. Να προσέξει ο Σύριζα γιατί εκτός του θανάτου υπάρχει και ο θάνατος της αλεπούς. Από την μέχρι στιγμής αντίδραση για το εκλογικό αποτέλεσμα μάλλον προς αυτόν βαδίζουν.

Σχετικά Άρθρα