Χίος, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου

Περιφέρεια… πανό;

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 09/10/2019 - 18:58

Η Διοίκηση και η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να έχει ενιαία εικόνα και στρατηγική.

Αναφερόμαστε στην απόφαση του Αντιδημάρχου Π. Αναγνώστου να βεβαιώσει πρόστιμα σε όσους κρεμούν τα γνωστά ακαλαίσθητα πανό, όπου τους κατέβει και ξεχνώντας να τα βγάλουν.

Όμως από την μια δεν μπορεί να παρουσιάζεται αυτή η συμπεριφορά και από την άλλη η Περιφέρεια να έχει την εικόνα που όλοι μας βιώνουμε, όντας στην ουσία ένα τεράστιο διαφημιστικό ταμπλό προβολής εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Ιωνία»

Εδώ να διευκρινίσουμε ότι είμαστε σίγουροι ότι όλο αυτό, είναι αποτέλεσμα του άγχους του Χρίστου Μπελλέ, ψυχή του Φεστιβάλ, να επιτύχουν οι ποιοτικές εκδηλώσεις του και του χαρακτήρα του Σταμάτη Κάρμαντζη, που δύσκολα λέει όχι.

Αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία της εικόνας του Διοικητηρίου, τέτοιας μάλιστα, που αμφιβάλλουμε αν υπάρχει άλλη πανελλαδικά.

Πιστεύουμε δε χωρίς περιττά λόγια ότι η εικόνα αυτή αδικεί και το επίπεδο του Φεστιβάλ αλλά και αυτό του Προέδρου της «Ιωνίας».

Στο θέμα έχει αναφερθεί παλαιότερα και πρόσφατα ο καλός συνάδελφος Γιάννης Στεβής στον «Αστραπάρη» του αλλά δίχως αποτέλεσμα.

Άποψη μας είναι ότι την λύση θα πρέπει αμέσως ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Μπουγδάνος, δίνοντας εντολή να… φανεί το κτίριο της Περιφέρειας.

 

Υ.Γ. Φίλος μεν ο Χρίστος, φιλτάτη δε η αλήθεια.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 16/10/2019 - 19:17

Άλλο λέει η παροιμία αλλά δεν το γράφουμε γιατί πέφτουν… πρόστιμα.

Έτσι με πρόστιμο 1300 ευρώ απειλεί τον Δήμο η Κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου, διότι άκουσον – άκουσον, σε μια προβλήτα, που υπάρχει έξω από την Βίλα Μίχαλου, μετά το «Ελληνικό Κάστρο» προς το Αεροδρόμιο, και που υπάρχει εκεί τουλάχιστον 50 χρόνια, πήγε ο Δήμος Χίου, μπορεί και επί δημαρχίας… Τσαμπλάκου, λέμε τώρα, και τοποθέτησε ένα παγκάκι, ιδιαίτερη φωτο - αδυναμία της σειρούλας μου, του Δημήτρη Μυωτέρη, του οποίου τη φωτογραφία δανείστηκα.

Το αυτόν διαπιστώθηκε και στην άλλη… παρανομία, το πάρκιγκ, που έχει διαμορφωθεί από την κατεδάφιση της πιτσαρίας του Λύκου, που την έριξε κάτω ως αυθαίρετη ο Δήμος Χίου, αλλά έπρεπε να ρίξει στα τάρταρα και την γη που υπήρχε εκεί, διότι δεν είναι… νόμιμος.

Παρακάμπτουμε το γεγονός τι συμβαίνει δίπλα μας και με τι ασχολούμαστε. Παρακάμπτουμε το γεγονός ότι ο Φεγγουδάκης, που στην συγκεκριμένη περίπτωση εξυπηρετείται, αν δεν είμαστε έθνος αγνωμόνων, θα έπρεπε εν ζωή να του αφιερώσουμε μια οδό, όπως και του Χανδρή, γιατί χωρίς αυτούς, οι επισκέπτες του νησιού μας, αφήνουμε τους τουρίστες, γιατί και μόνο η λέξη επενδυτικά είναι ανέκδοτο, θα κοιμόντουσαν σε… ξενώνες της Μητρόπολης, κάτι όπως τα συσσίτια, και πάμε στην ουσία.

Η Κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου, που προχωράει και μοιράζει πρόστιμα, τι ακριβώς προασπίζεται; Μήπως τα συμφέροντα του Δημοσίου; Και πιά είναι αυτά;

Άποψη μας είναι, ότι είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας. Κακώς κάποια πράγματα έγιναν χωρίς άδειες. Που ήταν όμως η Κτηματική ή άλλες υπηρεσίες όταν γίνονταν;

Κακώς μπαζώθηκε ο χώρος του ΝΟΧ. Με το να μην μπορεί να στρωθεί εδώ και να σπάνε τα αυτοκίνητα τους χρόνια τώρα οι Χιώτες πολίτες, ποιός ακριβώς τιμωρείται;

Το ίδιο συμβαίνει και με το… μπάζωμα στο «Ελληνικό Κάστρο» και αλλού.

Λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε και σε τελική ανάλυση λίγους ενδιαφέρουν, όλους πρέπει να μας ενδιαφέρει η ουσία και το πρακτικό αποτέλεσμα και αυτό επιτυγχάνεται δια της συνεννοήσεως.

 Αλήθεια, Κτηματική και Δήμος Χίου, έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου να βρεθεί λύση, πριν αρχίσουν τα πρόστιμα;

Και μετά με την τακτική υποχωρήσεων, που φαίνεται να υιοθετεί στην περίπτωση ο Δήμαρχος τι επιτυγχάνεται; Τι θα πεί εμείς αναγνωρίζουμε δικό μας το δρόμο και το πεζοδρόμιο και κόβουμε την ράμπα, που οδηγεί σήμερα στον χώρο στάθμευσης;

Δηλαδή Δήμαρχε μας, αντί να φωνάξεις την Κτηματική και να ακουστούν οι φωνές σου στον …Τσεσμέ, κόβεις τις ράμπες και οι εξυπηρετούμενοι από το πάρκιγκ ή οι ένοικοι του «Ελληνικού Κάστρου» να πάνε να σταθμεύσουν στο κοντινότερο χώρο στάθμευσης στην… Φάρκαινα;

Άποψη μας είναι ότι έτσι λύση δεν θα βρεθεί. Η Κτηματική θα πρέπει να βρεί τρόπο διαλόγου και συναινέσεως με τον Δήμο Χίου. Τα πρόστιμα είναι για τους απολίτιστους.

Υ.Γ. Το πλέον κορυφαίο από την σοβαρότατη ανάλυση του Αντιστράτηγου ε.α. Χρίστου Δρίβα, σήμερα το πρώϊ στο ράδιο – αλήθεια, για την Τουρκική εισβολή στη Συρία.

«Η στάση του ΝΑΤΟ και της Αμερικής απέναντι στην εξωσυζυγική σχέση της Τουρκίας με τη Ρωσία είναι  σαν τον κερατά, που προσπαθεί να σώσει το γάμο του».