Πολύς… ήλιος και πολύς κόσμος

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 07/09/2022 - 17:51

Πρώτη φορά λύθηκε πρόβλημα πριν γίνει κινητοποίηση.

Όσοι δεν κατάλαβαν την χθεσινή παρέμβαση Μηταράκη, παρακαλώ να δούν αυτή την διάσταση.

Έμπειρος και με καλές κεραίες, έκανε την δήλωση του πριν την κινητοποίηση, με τον τρόπο που εκείνος ξέρει. Περνώντας από την άμυνα στην… επίθεση και αλλάζοντας την ατζέντα, από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο γενικώς και αορίστως, κάνοντας και μια σύγκριση με τον… Σύριζα.

Παρομοίως έκανε και ο… Βουλγαροκτόνος, που τύφλωσε 50.000 Βούλγαρους και άφησε έναν μονόφθαλμο να τους οδηγήσει πίσω στην πατρίδα τους.

Το ότι επί Σύριζα είχαμε τύφλα στον τομέα της Υγείας, δεν σημαίνει ότι εξιλεώνεται η… μονόφθαλμη Ν.Δ.

Αλλά ας τα βάλουμε με την σειρά. Το θέμα των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ θα λυθεί, το έλυσε η σημερινή κινητοποίηση πριν γίνει.

Τώρα αν δεν ήταν άπειροι οι διοργανωτές, η πλατεία θα είχε γεμίσει, με ότι αυτό σημαίνει.

 Δεν κάνουν κινητοποιήσεις κατακαλόκαιρο, μία το μεσημέρι (!!!) με την λογική ναρθούν και οι… έμποροι.

Πρώτον οι καταστηματάρχες που ήθελαν να ρθούν ήρθαν και το αυτόν θα έκαναν και στις 10 το πρωί και το απόγευμα. Η σημερινή ώρα, δολοφόνησε την διαδήλωση. Ο κόσμος έψαχνε απεγνωσμένα σκιά, είδα συγκεντρωμένους ακόμα και μέσα στον κήπο!

Παρά ταύτα, δεν πρέπει να μηδενιστεί ούτε η οργάνωση, ούτε οι ομιλητές που κούρασαν άλλη μια φορά, χωρίς να φροντίσουν κιόλας να… ακούγονται τα μεγάφωνα, ούτε η συμμετοχή του κόσμου, που ήταν αρκετός, παρά την αναγκαστική… ηλίαση.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι την ουσία και όχι την…εξωραϊστική αριθμητική του Νότη, που του πρότεινα, μετά την σχετική ανάλυση, που έκανε το πρωί στο Ράδιο αλήθεια, να πάμε στο Σκυλίτσειο μια εβδομάδα… διακοπές.

Και η ουσία είναι ότι με στερεά απόβλητα ανθρωπίνων εντερικών σωλήνων λουκουμάδες δεν γίνονται.

Δεν μπορεί να γίνει Υγεία με γιατρούς στην πείνα.

Δεν μπορεί να μετατρέπεται ένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο σε… Κέντρο Υγείας.

Αν δεν το καταλάβουμε, θα αναπολούμε την εποχή του… κορωνοϊού, που το Νοσοκομείο δούλευε ρολόϊ, επειδή ακριβώς δεν έμπαινε κανείς μέσα για ψύλλου πήδημα.

Η δεύτερη βάρδια στο ΕΚΑΒ θαρθεί, θα την φέρει η σημερινή κινητοποίηση, θα φύγει η χοντράδα στην οποία πέταξε το Κόμμα του ο ανεκδιήγητος Πλεύρης, αυτή που «έβγαζε μάτι» και έβγαλε τους Χιώτες στους δρόμους, αλλά τα υπόλοιπα είναι σοβαρότερα.

Το πρώην ΙΚΑ σε λίγο θα μείνει ΑΔΕΙΟ από γιατρούς. Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δεν υπάρχει πουθενά, πλην του Κέντρου Υγείας Πυργιού. Το Νοσοκομείο και 100 γιατρούς της πείνας να πάρει παραπάνω, έτσι δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Αν θέλει να λύσει τα προβλήματα υγείας στον Νομό ο Νότης Μηταράκης σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί.

 

Υ.Γ.: Η ένθετη φωτογραφία δημοσιεύεται για να φανεί ο κόσμος που δεν ήταν… ταμένος στην Αγία Μαρκέλλα και ζητούσε μια σκιά να καλυφθεί.

 

Σχετικά Άρθρα