Προτείνω να είναι κλειστά τα Σχολεία στις γιορτές όλων των Αγίων

Γιάννης Τζούμας
Σάβ, 05/01/2019 - 22:05

Δεν το κατάλαβα, εγώ δεν έχω το δικαίωμα μίας πρότασης, που να προάγει το ιερό δικαίωμα στην τεμπελιά;

Ας γίνω σαφής, μην με παρεξηγήσει και ο άγιος Γιάννης, του οποίου το όνομα φέρει η μισή Ελλάδα, παρ' ότι μεταξύ μας δεν είναι και πολύ… ελληνικό.

Ως γνωστόν λοιπόν τα Φώτα εορτάζομε, παρά το γεγονός ότι το πνεύμα εν ήδη περιστεράς δεν φαίνεται να μας επηρεάζει, αλλά εδώ μπορεί να μην φταίει το πνεύμα, αλλά η… κεφαλή.

Οπότε λοιπόν εορτάζομε, είναι κλειστά και τα σχολεία, κατ’ έθιμον, από την μια καθ’ ότι οι άγιοι φαίνεται μας είπαν ότι θέλουν καθιστικό… λιβάνισμα, από την άλλη το έχουμε κατοχυρώσει και νομοθετικά, για να νίβει το ένα χέρι το άλλο, του καλού πολιτευτή από την μια και του πονηρού συνδικαλιστή από την άλλη.

Βεβαίως εδώ και χρόνια μαζί με την Κυριακή, που είναι αφιερωμένη στον Κύριο, κλείσαμε, τα σχολεία εννοώ και το Σαββάτο, καθ’ ότι… εβραϊκή αργία, η οποία θα μπορούσε εδώ που τα λέμε να συμπληρωθεί και με την Παρασκευή, ιερή μέρα του Μωάμεθ, για να έχουμε ως πολυπολιτισμική κοινωνία, όλοι χωρίς διακρίσεις, το δικαίωμα στην… ξεκούραση.

Και μετά τον μακρύ αυτό πρόλογο, ας αφήσουμε την ολίγη πλάκα και να ρωτήσουμε σοβαρά.

Τα σχολεία γιατί είναι κλειστά τη Δευτέρα;

Να τιμάται ο άγιος Γιάννης άδικο έναντι του αγίου Παϊσίου ή του αγίου Εφραίμ ή του αγίου Μάμα, μεγάλη χάρη τους, αφήστε τις αγίες, που είναι και αυτές αμέτρητες ή για να ξεμπερδεύουμε ας προσθέσουμε και των αγίων Πάντων, να τα κλείσουμε τα ρημάδια καλά - καλά να ξεμπερδεύουμε.

Αλήθεια, υπάρχει καμιά λογική εκτός ίσως από την απόφαση πονηρών πολιτικών, που κατάφεραν έτσι να απαξιώσουν την αξιόλογη δουλειά του λειτουργήματος πολλών επαινετών εκπαιδευτικών;

Το αυτόν ισχύει και με τις άδειες για την διεξαγωγή συνδικαλιστικών συνελεύσεων, όπου πάλι… τιμής ένεκεν τα σχολεία είναι κλειστά… με το νόμο.

Ακούστε, για να ξεμπερδεύουμε και ας είμαι εγώ ο κακός.

Το να λέμε το κάνουν οι άλλοι, αυτό δεν βγάζει την ευθύνη από πάνω μας και σε τελική ανάλυση εκθέτει εμάς.

Οι πολιτικοί δεν έχουν πρόβλημα, γι’ αυτό φέραμε την Ελλάδα επαίτη στην ποδιά των Ευρωπαίων και την καταντήσαμε καρπαζοεισπράκτορα της υφηλίου. Δεν έχουν πρόβλημα να γίνονται ρεζίλι. Το ρεζιλίκι στην ουσία είναι στην φύση του επαγγέλματος τους. Δεν τους βλέπετε; Παρουσιάζονται, γυαλίζονται, μοστράρονται και μετά αποσύρονται όπως τα μοντέλα αυτοκινήτων.

Δεν έχουν λοιπόν πρόβλημα να υπογράφουν αργίες με τη σέσουλα.

Από τους τρείς Ιεράρχες, που επειδή είχαν άμεση σχέση με το πνεύμα, εμείς τους τιμάμε απέχοντας απ’ αυτό, μέχρι τον άγιο Γιάννη, που προφανώς τον τιμάμε εις ανάμνηση της… Σαλώμης, μέχρι τις "Γενικές Συνδικαλιστικές Συνελεύσεις".

Πρόβλημα όμως έπρεπε να έχουν οι εκπαιδευτικοί που το αποδέχονται, όπως έχουν και όσοι σιωπούν. Αλήθεια ποιος θα μας εξηγήσει γιατί κάθονται τη Δευτέρα;

Κανονικά έπρεπε να καταδικάζουν όχι την μία παραπάνω μέρα αδικαιολόγητης αποχής, αλλά ακόμα και την ώρα. Να μην αφήνουν τους αδιάντροπους πολιτικούς και τους πονηρούς συνδικαλιστές να απαξιώνουν έτσι την εργασία και το λειτούργημα τους.

Αντ’ αυτού όμως βλέπω ότι επικρατεί η δύναμη της αδράνειας ή η λογική δεν βαριέσαι μια μέρα είναι ή άλλα μεμψίμοιρα πράγματα, που μας πάνε πολύ πίσω, την ώρα που η χώρα έπρεπε να τρέχει με τα χίλια προς τα εμπρός… από εχθές.

Υ.Γ.: Για να συμπληρώσω λίγο το σκεπτικό του προλόγου, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να κλείσουν τα σχολεία και την Τρίτη λόγω… χιονοπτώσεων.

Σχετικά Άρθρα