Προτεινόμενη τουαλέτα για την… Νέα Μονή

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 16/05/2022 - 21:11

Επειδή θα πρέπει κάποια στιγμή να δίνουμε σημασία στη… λεπτομέρεια, ας ξεκινήσουμε από τις… χοντράδες, γιατί ως γνωστόν τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξια μαλθακά μόρια.

Την κατάσταση των τουαλετών στο Τελωνείο, έθιξε ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Νύκτας, όπου και μάρτυς οι φωτογραφίες, που δεν είναι να ανάγκη να τις… μυρίσουμε, πως το… σκατό, μετά συγχωρήσεως, πάει σύννεφο.

Τώρα βέβαια, όταν ανοίγει την πόρτα της τουαλέτας ο Τούρκος, ας πούμε, τουρίστας (όσοι έχετε πάει στο Τελωνείο του Τσεσμέ καταλαβαίνετε πολύ καλά την περιγραφή) θα πρέπει να καταλάβει ότι το μεν κτίριο, την τουαλέτα του οποίου διάλεξε για να μην… σκάσει, το διαχειρίζεται το Λιμενικό Ταμείο, που όμως ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο με την σειρά του συντονίζεται, για το μέγα αυτό θέμα, με το υπουργείο… Συντονισμού (κάποτε είχαμε, τώρα δεν ξέρω αν το καταργήσαμε) οπότε για τον καθαρισμό των τουαλετών αρμόδιος μάλλον είναι ο… Ιερέας του Αγίου Γεωργίου Φρουρίου, που ανήκει Ενοριακώς η περιοχή.

Συνεπώς μέχρι να βρεθεί εκεί η άκρη, εμείς λέμε να μεταφερθούμε λίγο βορειότερα, τι στο καλό στο Τελωνείο θα… χεστούν όλοι, και να πάμε στη Νέα Μονή.

Ναι καλά διαβάζετε, στο Μνημείο της Ουνέσκο, παρακαλούμε, όπου επειδή οι θάμνοι μπαίνοντας αριστερά έχουν… γεμίσει, το αυτόν δε συμβαίνει και δεξιά μπαίνοντας, προτείνουμε να δημιουργηθεί μια… τρύπα, σε κεντρικό χωράφι, έναντι της εισόδου, όπως της φωτογραφίας, να πηγαίνει ο κόσμος προς… νερού του.

Όσοι θεωρούν ότι κάνουμε πλάκα, όταν πάνε στην Νέα Μονή και χρειαστούν ας αναζητήσουν μια, μια, βρε αδελφέ, τουαλέτα.

Σε τελική ανάλυση, αν δεν τους κάνουν τα προαναφερόμενα σημεία, ας αναζητήσουν τις τουαλέτες του Αεροδρομίου, όπου έλεος πιά, εδώ θα ρθούν να τα… κάνουν όλοι, μπορεί αν τυχόν δεν θέλει να κολλήσει καμιά χολέρα, να χρησιμοποιήσει τους …θάμνους βγαίνοντας την κεντρική είσοδο.

Όσοι αμφιβάλλετε και γι’ αυτό, παρακαλούμε γίνετε για μια στιγμή επισκέπτης και κοιτάξτε το Αεροδρόμιο μας, από την περίφραξη σε χρώμα… σκουριάς, μέχρι τα παρτέρια στην είσοδο σε στυλ… ζούγκλας.

Μετά ταύτα ας συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε, τουριστικά, τι έχουν τα έρμα και… ψοφάνε.

 

Υ.Γ.: Eπειδή τα προαναφερόμενα είναι λεπτομέρειες ας πούμε και καμιά… χοντράδα.

Παρατήρηση συναδέλφου μου, που σκέφτηκε να ρθεί στη Χίο οικογενειακώς. Μόνο η μια μέρα ξενοδοχεία επιπλέον, γιατί το καράβι φτάνει άγρια χαράματα, υπολόγισα ότι αντιστοιχούν με το φαγητό τριών ημερών και την έκανα για Μυτιλήνη. Τι στο καλό νησί το ένα, νησί και το άλλο. Σωστός…

Σχετικά Άρθρα