Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

Ψηφίζω… Χότζα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 09/05/2019 - 21:18

Όχι φυσικά τον φίλο μου τον Γιάννη Λινό, απ’  ότι ξέρω δεν είναι υποψήφιος, τον άλλο… Χότζα τον… κανονικό.

Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοση, τον Ανατολίτη γείτονα, τον επισκέφθηκε ο πολύτεκνος χωρικός, που ως εκπρόσωπος του… Αλλάχ, του ζήτησε να μεσολαβήσει γιατί το σπιτάκι του δεν χωρούσε την γυναίκα, τον ίδιο και μια ντουζίνα κουτσούβελα.

Ο Χότζας αφού σκέφθηκε πολύ, τι στο καλό έτσι επικοινωνείς με email με τον ύψιστο, του μεταφέρει την θεία εντολή του.

Βάλε στο σπίτι την αγελάδα.

«Μνήσθητι μου κύριε» που λέμε και εμείς οι Χριστιανοί, που είμαστε ποιό έξυπνοι, παλαβή η εντολή αλλά αφού την έδωσε ο Αλλάχ δια στόματος Χότζα, τι να κάνει ο φτωχός χωρικός, έμπασε στο σπιτάκι και το ζωντανό.

Πάει τον επομένη, ξανά παραπονούμενος στην… αναφορά του Λόχου.

Χότζα μου με όλο το σεβασμό, αλλά εκτός από το στριμωξίδι τώρα γεμίσαμε και… σκατά.

Απτόητος ο εκπρόσωπος του υψίστου δίνει την νεότερη εντολή. Βάλε μέσα και τις προβατίνες, την επομένη τις κότες, την μεθεπομένη το γαϊδούρι και εκεί τον αποτελείωσε, αλλά πριν τα φτύσουν όλοι και πάνε όντως στον Αλλάχ, ο εκπρόσωπος του αναγγέλλει την χαρμόσυνη είδηση.

Ο Αλλάχ είπε να φύγει ο γάιδαρος, την επομένη οι κότες, να μην τα πολυλογούμε το σπιτικό έμεινε χωρίς… ζα. Οπότε ήρθε τώρα η σειρά του Χότζα να ρωτήσει τον χωρικό, πως αισθάνεται.

Χότζα μου του λέει, που να μου κόβει ο Αλλάχ μέρες και να σου δίνει χρόνια,  πάνσοφος ο Αλλάχ, παλάτι το σπίτι μας, τέτοια… χλιδή δεν την είχαμε ποτέ.

Συγνώμη που σας κούρασα, αλλά σας ρωτάω όλους ευθέως, όντως μας υποτιμά ο Τσίπρας ή μήπως μας εκτιμά σωστά;

Οι εκλογές πλησιάζουν και θα έχουμε την απάντηση, γιατί αυτά που ζούμε τις τελευταίες μέρες μόνο με την ιστορία του Χότζα μπορούν να συγκριθούν.

Αύξησε τον ΦΠΑ στην εστίαση ο Αλέξης ο… φιλαλήθης, την μείωσε προχθές. 2,5 χρόνια περιμένει η χήρα μητέρα μου να πάρει την σύνταξη του ΝΑΤ τώρα θα της δώσει… δώρο  «σύνταξη» Πάσχα. Πέθαναν τον κόσμο στην φορολογία, έστειλαν μπιλιέτα κατάσχεσης σε 2,5 εκατομμύρια έλληνες και εξήγγειλε… φοροελαφρύνσεις.

Κοντολογίς δεν έγινε τίποτα άλλο από την επανάληψη της ιστορίας του Χότζα.

Γι’ αυτό άλλωστε εγώ τον… ψηφίζω μονοκούκι.

Γιατί τέλος του μήνα θα φανεί αν ο Αλέξης μας υποτίμησε ή αν αντιθέτως μας ξέρει σαν κάλπικη δεκάρα.

 

Υ.Γ. Επειδή ακούγονται διάφορα για το επίπεδο της Βουλής αυτές τις μέρες.

Ψάξτε στο διαδίκτυο σχετικά βίντεο από συνεδριάσεις Κοινοβουλίων στην Τουρκία, στην Αλβανία και σε άλλες… προηγμένες Δημοκρατίες. Σε τελική ανάλυση ούτε μπουνιές έχουν παίξει οι Βουλευτές μας, ούτε πιστολίδι έχει πέσει, ούτε μπήκαν τα ΜΑΤ στην αίθουσα να τους χωρίσουν. Συνεπώς το… μέλλον είναι μπροστά μας.

  

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 03/07/2020 - 18:13

 Επειδή έχουμε δυστυχώς ασθενή μνήμη, θα μπορούσαμε στην θέα αυτών των φωτογραφιών, που δείχνουν την σημερινή εικόνα της Παθολογικής του Νοσοκομείου, να είχαμε αυτή μιας σύγχρονης πτέρυγας.

Δεν είναι λοιπόν κακό να θυμηθούμε, ούτε να δεχόμαστε ως… φυσιολογικό το γεγονός των καθυστερήσεων, την εγκρίσεων, των μελετών και κόντρα μελετών, των δηλώσεων, κόλλησε, ξεκόλλησε η Παθολογική κ.λ.π.

 Σε λίγο λοιπόν, συμπληρώνονται πέντε χρόνια που οι διοικούντες του ΣΥΡΙΖΑ ανέστειλαν τις εργασίες επισκευής της Παθολογικής Κλινικής, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη διοίκηση με Διοικητή τον Γ. Επιτροπάκη και αποποιήθηκαν, αφενός μεν την δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου και αφ’ ετέρου την πώληση ενός προβληματικού οικοπέδου, αναξιοποίητου για δεκαετίες, υποβαθμισμένου και κυρίως, όλα αυτά τα χρόνια, απαξιωμένου ως προς την τιμή πώλησης του και αναφερόμαστε στο γνωστό «χωράφι» του Νοσοκομείου στο Κοντάρι, στο οποίο το LIDL ανανέωσε πρόσφατα το ενδιαφέρον του.

Θυμίζομε λοιπόν ότι, το ίδρυμα Νιάρχος, που όπως ενημέρωσε και ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε δωρεά ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα διατεθεί για τη δημιουργία μονάδων που θα στεγάσουν 174 σύγχρονες νέες κλίνες εντατικής θεραπείας, σε 15 δημόσια νοσοκομεία σε διάφορες περιοχές της χώρας, ξεκίνησε τότε στη Χίο με χρηματοδότηση 700.000€ με προοπτική συμπληρωματικής χορήγησης, εάν απαιτείτο, και τελικά μετά την απομάκρυνση της τότε διοίκησης και γενικά του κλίματος που επικρατούσε την εποχή εκείνη, περιορίστηκε στα 350.000€ και υποσχέθηκε ότι, εάν το έργο προχωρούσε, θα μας έδινε συμπληρωματικά και τα υπόλοιπα χρήματα.

 Το δε περίφημο οικόπεδο, η αξία του οποίου δεν άγγιζε καλά καλά τα 100.000€ με βάση την εκτίμηση ορκωτών εκτιμητών, το τότε Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου είχε συμφωνήσει στην πώληση του προς 440.000€ αλλά οι ιδεοληπτικοί του Σύριζα δεν ήθελαν η… λαϊκή περιουσία να… ξεπουληθεί στο μεγάλο κεφάλαιο!

Αντί λοιπόν, το έργο να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του 2015 και να έχει παραδοθεί στην κοινωνία της Χίου, πέντε χρόνια μετά την προκήρυξη του, αυτό έχει πάρει τον συνήθη δρόμο που παίρνουν όλα τα δημόσια έργα, τα οποία με συμπληρωματικές συνεχώς συμβάσεις, όχι μόνο διπλασιάζουν το κόστος, αλλά καθυστερούν και την ολοκλήρωση του.

 Και ερχόμαστε τώρα στο ζητούμενο της μνήμης;

 Πού είναι κρυμμένοι τώρα όλοι αυτοί, που η ανικανότητα τους, η ευθυνοφοβία τους, η αβουλία τους, καλυπτόμενοι από την δήθεν ιδεολογική… καθαρότητα τους, μπλοκάρισε ένα τόσο σημαντικό έργο καταδικάζοντας μία κοινωνία να υποφέρει;

Πόσοι άνθρωποι, αλήθεια, σε αυτά τα χρόνια και σε αυτά που θα ακολουθήσουν θα μπορούσαν να είχαν βιώσει μία αξιοπρεπή φροντίδα και νοσηλεία;

Πόσα θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει εν όψει κορωνοϊού, που φυσικά βρίσκεται ακόμα εδώ και δεν εξαφανίστηκε λόγω… ζέστης;              

Στο μεταξύ πόσοι άνθρωποι έχουν εξευτελιστεί νοσηλευόμενοι σαν «τσιγγάνοι» στους διαδρόμους του Νοσοκομείου και όλα αυτά γιατί;

Για να μην δεχτούμε την δωρεάν Νιάρχου και να μην χρυσοπληρωθούμε για ένα άχρηστο χωράφι, αλλά να κρατήσουμε ψηλά την σημαία της πολιτικής μας βλακείας.

Συγνώμη που τα θυμήθηκα όλα αυτά, αλλά καλά είναι να μην νομίζουν μερικοί ότι έχουμε όλοι ομαδικά μνήμη χρυσόψαρου.

 

Υ.Γ: O Σύνδεσμος ενοικιαζομένων δωματίων, καταλυμάτων, αντισκήνων, σπηλαίων και... νταμίων, Καρφά, Αγίας Ερμιόνης, Μέγα Λιμνιώνα, Θυμιανών και περιχώρων, δεν θα εκδόσει ανακοίνωση καταγγελία και δεν θα προβεί σε συλλογή υπογραφών, γιατί Ξενοδοχείο Καραντίνας στο νησί μας θα είναι κεντρικό Ξενοδοχείο του Καρφά;