Χίος, Δευτέρα 19 Αυγούστου

Ψηφίζω… Χότζα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 09/05/2019 - 21:18

Όχι φυσικά τον φίλο μου τον Γιάννη Λινό, απ’  ότι ξέρω δεν είναι υποψήφιος, τον άλλο… Χότζα τον… κανονικό.

Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοση, τον Ανατολίτη γείτονα, τον επισκέφθηκε ο πολύτεκνος χωρικός, που ως εκπρόσωπος του… Αλλάχ, του ζήτησε να μεσολαβήσει γιατί το σπιτάκι του δεν χωρούσε την γυναίκα, τον ίδιο και μια ντουζίνα κουτσούβελα.

Ο Χότζας αφού σκέφθηκε πολύ, τι στο καλό έτσι επικοινωνείς με email με τον ύψιστο, του μεταφέρει την θεία εντολή του.

Βάλε στο σπίτι την αγελάδα.

«Μνήσθητι μου κύριε» που λέμε και εμείς οι Χριστιανοί, που είμαστε ποιό έξυπνοι, παλαβή η εντολή αλλά αφού την έδωσε ο Αλλάχ δια στόματος Χότζα, τι να κάνει ο φτωχός χωρικός, έμπασε στο σπιτάκι και το ζωντανό.

Πάει τον επομένη, ξανά παραπονούμενος στην… αναφορά του Λόχου.

Χότζα μου με όλο το σεβασμό, αλλά εκτός από το στριμωξίδι τώρα γεμίσαμε και… σκατά.

Απτόητος ο εκπρόσωπος του υψίστου δίνει την νεότερη εντολή. Βάλε μέσα και τις προβατίνες, την επομένη τις κότες, την μεθεπομένη το γαϊδούρι και εκεί τον αποτελείωσε, αλλά πριν τα φτύσουν όλοι και πάνε όντως στον Αλλάχ, ο εκπρόσωπος του αναγγέλλει την χαρμόσυνη είδηση.

Ο Αλλάχ είπε να φύγει ο γάιδαρος, την επομένη οι κότες, να μην τα πολυλογούμε το σπιτικό έμεινε χωρίς… ζα. Οπότε ήρθε τώρα η σειρά του Χότζα να ρωτήσει τον χωρικό, πως αισθάνεται.

Χότζα μου του λέει, που να μου κόβει ο Αλλάχ μέρες και να σου δίνει χρόνια,  πάνσοφος ο Αλλάχ, παλάτι το σπίτι μας, τέτοια… χλιδή δεν την είχαμε ποτέ.

Συγνώμη που σας κούρασα, αλλά σας ρωτάω όλους ευθέως, όντως μας υποτιμά ο Τσίπρας ή μήπως μας εκτιμά σωστά;

Οι εκλογές πλησιάζουν και θα έχουμε την απάντηση, γιατί αυτά που ζούμε τις τελευταίες μέρες μόνο με την ιστορία του Χότζα μπορούν να συγκριθούν.

Αύξησε τον ΦΠΑ στην εστίαση ο Αλέξης ο… φιλαλήθης, την μείωσε προχθές. 2,5 χρόνια περιμένει η χήρα μητέρα μου να πάρει την σύνταξη του ΝΑΤ τώρα θα της δώσει… δώρο  «σύνταξη» Πάσχα. Πέθαναν τον κόσμο στην φορολογία, έστειλαν μπιλιέτα κατάσχεσης σε 2,5 εκατομμύρια έλληνες και εξήγγειλε… φοροελαφρύνσεις.

Κοντολογίς δεν έγινε τίποτα άλλο από την επανάληψη της ιστορίας του Χότζα.

Γι’ αυτό άλλωστε εγώ τον… ψηφίζω μονοκούκι.

Γιατί τέλος του μήνα θα φανεί αν ο Αλέξης μας υποτίμησε ή αν αντιθέτως μας ξέρει σαν κάλπικη δεκάρα.

 

Υ.Γ. Επειδή ακούγονται διάφορα για το επίπεδο της Βουλής αυτές τις μέρες.

Ψάξτε στο διαδίκτυο σχετικά βίντεο από συνεδριάσεις Κοινοβουλίων στην Τουρκία, στην Αλβανία και σε άλλες… προηγμένες Δημοκρατίες. Σε τελική ανάλυση ούτε μπουνιές έχουν παίξει οι Βουλευτές μας, ούτε πιστολίδι έχει πέσει, ούτε μπήκαν τα ΜΑΤ στην αίθουσα να τους χωρίσουν. Συνεπώς το… μέλλον είναι μπροστά μας.

  

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 16/08/2019 - 21:57

Εγώ να φάω δέκα φορές τη γλώσσα μου αλλά αυτή η πατρίδα, όπως την καταντήσαμε θα καταλάβει τι γίνεται αν αποκτήσει την γεωπολιτική σημασία των… Σκοπίων και αυτό θα γίνει αν χάσει τα νησιά.

Όποιος νομίζει πως κινδυνολογώ ας δεί τα νούμερα και ας θυμηθεί τα λόγια του Οζάλ, σε ελεύθερη απόδοση.

Καμμιά βιασύνη για τα νησιά, δεν χρειάζεται να τα πάρει με την βία η Τουρκία θα τα παρατήσει η Ελλάδα.

Υπερβολές;

Εξηγήστε μου τότε εθνικά που στέκει ΦΠΑ 24% στις Οινούσσες και τα Ψαρά.

Αν αυτό δεν λέγεται οικονομική… εκχώρηση βρείτε εσείς μια άλλη ελληνική λέξη.

Κατόρθωμα του Σύριζα, του άνευ… συνόρων, δεν βλέπουμε όμως να το αλλάζει ο Μητσοτάκης.

Είναι νωρίς ακόμα. Σωστά.

Όμως όποιος σκαμπάζει ένα γραμμάριο από πολιτική και βλέπει τι ετοιμάζει η Τουρκία πέριξ του Καστελόριζου και αντιλαμβάνεται τι παίζεται στην περιοχή, θα περίμενε από το κουβέρνο να καταλαβαίνει τουλάχιστον πως μοιράζονται δύο γαϊδουριών άχυρα.

Αντιληφθήκατε από τον τίτλο, ότι το θέμα είναι ενεργειακό.

Για να το πούμε απλά χωρίς ενέργεια δεν υπάρχει… Facebook και επιστρέφουμε στην ανάπτυξη σκέψεων για όσους αντιλαμβάνονται  πως ενέργεια είναι και άλλα πράγματα.

Αλήθεια, αν δεν μας δουλεύουν διπλό γαζί, τι ακριβώς μας λένε, να μεταναστεύσουμε όσο ακόμα είναι νωρίς;

Αναφερόμαστε στα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ζήτησε λέει, ας είναι… καλά, από τους δύο Διαχειριστές, τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, να συμπεριλάβουν στα δεκαετή προγράμματα ανάπτυξης των δικτύων τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Χίου.

Τα έργα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2030 και θα πάρουν τα νησιά ρεύμα με καλώδιο είτε από τη Θράκη είτε από τη Στερεά Ελλάδα.

Τι λέτε ωρέ αδέλφια;

Δηλαδή δεν φτάνει που φυσάει ο αέρας και δεν αφήνετε, η δικά μας βλακεία είναι διαχρονικό τοπικό θέμα, να μπούν ανεμογεννήτριες, γιατί λέει δεν είμαστε διασυνδεμένοι με το δίκτυο, δεν φτάνει που την ώρα που και οι χώρες της υποΣαχάριας Αφρικής καταργούν τους ρυπογόνους και κοστοβόρους πετρελαιοκίνητους Σταθμούς, εσείς διατηρείτε τις μπαχατέλες αυτές εν πλήρη λειτουργία, έρχεστε τώρα και μας λέτε, πως πρέπει να περιμένουμε μια δεκαετία;

Επικοινωνείτε σίγουρα;. Γιατί αν όχι πάει κι’ έρχεται αν όμως επικοινωνείτε όντως, απαντήστε ευθέως. Έχετε συνειδητοποιήσει τον αριθμό κατοίκων των νησιών σε δέκα χρόνια από σήμερα;

Αν ναι, αφήστε καταλάβαμε. Θα πάρουμε όντως ρεύμα με καλώδιο αλλά θα είναι από… απέναντι και θα κοστίσει λιγότερο.

Κρίμα…

Υ.Γ. Οι Ρομά πίσω από το Δημαρχείο θέλουν να πάνε απέναντι από την Αστυνομία;

Είναι λέει ευπρόσδεκτοι.