Ράμπα… γιόκ;

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 14/06/2021 - 20:16

Καλό το κλίμα στην συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ωραία, άντε να δούμε αν θα ανοίξει και η γραμμή με την Τουρκία, να πάμε για κανένα… σπά απέναντι, να αγοράσομε και κανένα… σώβρακο, τώρα που είναι φτηνά.

Τα σκεφτόμουνα αυτά και εν όψει του Αγίου Πνεύματος.

Λέω πάει ρε γαμώτο άλλη μια ευκαιρία για τριήμερο, εκτός Χίου πάντα, αφού την Χίο την παίζουμε στα δάκτυλα.

Ειδικά αυτή που βρίσκεται πέριξ της πλατείας Νικολάου Πλαστήρα, όπου και η σημερινή γιορτή αιμοδοσίας στο Ομήρειο, για την οποία έδωσαν δυναμικό παρόν οι καταδρομείς μας.

Στο μεταξύ έγινε και η πρεμιέρα των εξετάσεων, όπου για να σας πω την αλήθεια δεν κατάλαβα γιατί Αντιπεριφεριάρχης και Δήμαρχος εύχονται καλή επιτυχία, μέχρι και στον Ταξιάρχη των Μεστών άκουσα την Κυριακή παρακλητική εγκύκλιο του Μητροπολίτη μας, περί της ιδίας επιτυχίας των παιδιών.

Λέω πάλι λάθος εποχή γεννήθηκα. Να έδινα τώρα εξετάσεις, να περάσω… Μαθηματικός στην Σάμο ας πούμε, να γίνω Καθηγητής να την σπάω του Κομνηνού, που συνέχεια 9 μου έβαζε, χουβαρντάς ήταν τέτοιο βόδι, που ήμουν στα Μαθηματικά.

 Τέλος πάντων σημασία έχει ότι με 8 θα πέρναγα που λέτε, και εδώ είναι μια να μπείς σ’ αυτή την χώρα, μετά θα βγείς.

Όπως θα βγούν και από την φυλακή, εκείνοι οι λεβέντες, οι σχεδόν αθώοι δηλαδή, που έβαλαν την φωτιά στην Μόρια και ακούσανε προχθές μια δεκάρα στα Δικαστήρια της Χίου και βουϊξανε τα αυτιά τους.

 Μέχρι που τους εξήγησαν οι δικηγόροι, ότι του χρόνου, πρώτα ο Αλάχ θα είναι έξω, αφού ήδη έχουν ένα σχεδόν χρόνο προφυλάκιση, και ένα ακόμα με μισή μονάδα υπέρ του… μαθητή 5, με μια υπηρεσία στα Μαγειρεία μετά, άντε με ένα χρόνο καθαρισμό πατάτας, σε ένα χρόνο από σήμερα έξω θα είναι οι άνθρωποι και μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος, αφού ως… καταδικασθέντες, κανένας δεν θα τους παίρνει πίσω.

Η καταδίκη δηλαδή, αποκλείει στην ουσία την απέλαση.

Αυτά στην χώρα, που λέγοντας 10ετή κάθειρξη, εννοούμε σκληρά τρία, και ευχόμαστε επιτυχία στις εξετάσεις όπου δεν υπάρχει βάση και με ένα δεκαράκι σκάρτο την έχεις την… Φιλολογία στην τσέπη.

Και επειδή σήμερα οι σκέψεις είναι άνευ συνοχής, να δικαιολογήσω την φωτογραφία, που δείχνει πως ακριβώς αξιοποιείται η ράμπα στο REX, η οποία αφού… σταθεροποιήθηκε ως προς το ύψος της, με την μέθοδο της προσθαφαιρέσεως και ουχί του… γρύλου, που θα ήταν ευκολότερο, τώρα κινδυνεύει να κοπεί πριν την ώρα της από… καβάλημα νταλικών.

Ευτυχώς εισακουστήκαμε και ρίχνεται λίγο ύδωρ στην άλλη ράμπα στο πλοίο, πάντα επί του κεντρικού Λιμένος, όπου την ώρα της αναχώρησης, το σύννεφο δεν μπορεί μέχρι και από το παράθυρο του Λιμενάρχη θα είναι ορατό.

 

Υ.Γ.:  Άνευ πλάκας τώρα, η ράμπα στο REX θα χρησιμοποιηθεί φέτος ή θα την βγάλουμε με την πρόχειρη της… σκόνης; Και κάτι ακόμα, χαρήκαμε γιατί ξεκινάει επιτέλους ο παραλιακός δρόμος στο Αεροδρόμιο. Την μετατόπιση εννοούμε προς τον… Τσεσμέ, να μην μείνουμε και εμείς άνεργοι, αφού το κύμα θα χτυπά πλέον τα Ι.Χ. σαν τα… χταπόδια. Μην κάνουμε δηλαδή μισές δουλειές.

Σχετικά Άρθρα