Σ’ αυτούς που… αυγούλωσαν το Σχολείο στα Καρδάμυλα

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 12/04/2022 - 21:03

Την Ροδόκλεια Μούνδουλα, Διευθύντρια τώρα του Λυκείου των Καρδαμύλων την γνώρισα Διευθύντρια σε άλλο Σχολείο της πόλης, που αντιμετώπιζε προβλήματα με νερά στο υπόγειο του.

Ζήτησα τότε την γνώμη της και κατ’ αρχήν ρώτησα αν όντως υπήρχε τέτοιο πρόβλημα. Βεβαίως μου απάντησε, έλα να σου δείξω.

Είδα λοιπόν μια ψυχωμένη εκπαιδευτικό, που αγαπούσε το σχολείο και τα παιδιά της, γιατί μόνο αν αγαπάει κανείς κάτι δεν κρύβει ένα πρόβλημα ή ψάχνει γι’ αυτό μύριες δικαιολογίες, αλλά δεν διστάζει να το εκθέσει και μάλιστα πιστεύει ότι η δημοσιότητα μπορεί να το λύσει.(Σήμερα μόλις λύθηκε ένα πρόβλημα διαρροής της ΔΕΥΑΧ στην οδό Έκτορος, πάροδος της Αλλατίου, που υπήρχε εκεί από τα Χριστούγεννα!)

Συνεπώς με έκπληξη, μου κοινοποιήθηκε αυτή η ανάρτηση της στο Facebook και σημειώνω το έκπληξη όχι γι’ αυτό που έγινε και καταγγέλλει η Διευθύντρια, αλλά γιατί οι… Αυγουλάδες (αυγά πρέπει να είναι τα στίματα αυτά) δυστυχώς δεν ξέρουν την καθηγήτρια τους, αν και τους το λέει ευθέως.

Δείτε όμως ξανά την φωτογραφία και διαβάστε την αναδημοσίευση της ανάρτησης της.

«Όταν το πρωί έρχεσαι στο σχολείο και αντικρίζεις σε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα αυτό, τι μπορεί να ελπίζεις;  Ακόμα και σε αυτό το χάλι η πόρτα παραμένει ανοιχτή για όποιον θέλει να εκφράσει τα παράπονα, τη δυσαρέσκεια και την αγνωμοσύνη του προς το σχολείο».

Ας το ξανασκεφτούν λοιπόν οι… Αυγουλάδες των Καρδαμύλων, όχι την πλάκα ή τον χουλιγκανισμό ή την βλακεία της στιγμής, που εκφράστηκε με αυτό τον τρόπο, που αν μην τι άλλο προσβάλλει και ένα ευγενικό τόπο, που έχει φάει την θάλασσα με το κουτάλι και έμαθε να σέβεται το Σχολείο και την γνώση.

Ας ξανασκεφτούν το τελευταίο και ας μην διστάσουν. Η Δασκάλα τους κρατάει ανοικτή την πόρτα της ακόμα και… αυγουλωμένη. Ας μπούν μέσα και ας συζητήσουν μαζί της το όποιο πρόβλημα τους. Θα βρούν στοργή και κατανόηση, αν έχουν πρόβλημα θα ανακουφιστούν, θα το λύσουν, θα τους βοηθήσει. Γιατί ο δάσκαλος είναι εκεί για να γεμίσει κεφάλια και γιατί αν συνεχίσουν έτσι με άδειες κεφαλές, για να το πώ Καρδαμυλίτικα, θα τα βρούν σκούρα στη ζωή τους.

 

Υ.Γ.: Tις χθεσινές φωτογραφίες, όπως διευκρίνισα σήμερα, με τις γυναίκες της Βολισσού, και την πρωτοβουλία καθαριότητας του Πολιτιστικού Συλλόγου Βολισσού, δεν τις έστειλε φίλος, αλλά φίλη (το ίδιο κάνει) και είναι της Βιβής Ποταμούση. Πάντα δραστήρια και μέσα σε όλα η Βιβή.

 

 

Σχετικά Άρθρα