Χίος, Κυριακή 18 Αυγούστου

ΣΔΟΕ… άντε γειά

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 18/07/2019 - 18:11

Αυτό σημαίνει ότι σταματάει το… σύρμα, για το που ακριβώς βρίσκονται οι εκτός πόλης, Εφοριακοί;

Όχι βέβαια, ούτε το πρόβλημα των διωκτικών μηχανισμών φοροδιαφυγής είναι το όνομα αλλά η χάρη και εδώ φαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση, χωρίς να μας προπαίρνει ο ενθουσιασμός, αντιλαμβάνεται τα αυτονόητα, πως το πρόβλημα δεν είναι στη δίωξη αλλά η δυνατότητα του άλλου να πληρώνει τους φόρους του, που πρέπει να είναι πάντα λογικοί και ανταποδοτικοί.

Αναφερόμαστε στην απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει το ΣΔΟΕ και οι αρμοδιότητες του  να περάσουν στην νεοσύστατη γενική γραμματεία φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας.

Πρόκειται για ενθαρρυντικό σημάδι παρόμοιο με αυτό που ακούγεται για τις 120 δόσεις, που προκειμένου να πληρωθούν πρέπει να καταργηθούν όλες οι ηλίθιες προσαυξήσεις και να γίνουν στην ανάγκη και 240.

Βέβαια όλα αυτά για να έχουν πρακτικό αποτέλεσμα πρέπει να ανοίξει η αγορά, να γίνουν επενδύσεις και να βρούν άνθρωποι δουλειά.

Μόνο ένας εργαζόμενος μπορεί να πληρώνει φόρους και δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα δεχθεί, όχι το ΣΔΟΕ ο Βεληγκέκας αυτοπροσώπως να βγεί παγανιά, να πληρώσει τα μισά των εισπράξεων του και μάλιστα άνευ λόγου.

Αφήνουμε κατά μέρος το άλλο το πανηλίθιο να απαιτεί το κράτος να παίρνει προκαταβολή φόρου.

Συνεπώς ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα. Δεν χρειάζονται ΣΔΟΕ και μηχανισμοί τρόμου. Όσοι και να εφευρεθούν λεφτά δεν πρόκειται να μαζέψουν, τα δε πρόστιμα τους είναι άνευ νοήματος αφού ουδείς τα πληρώνει.

Άρα στο τέλος, στην σιρμαγιά, που λένε και οι έμποροι το Ταμείο είναι άδειο.

Το ταμείο θα γεμίσει μόνο αν η φορολογία είναι τόσο μικρή, που δεν αξίζει να την αποφύγεις, και αν αυτή έχει ανταπόδοση.

Σε μια δημοσιογραφική αποστολή στην Αυστρία προτρέψαμε ως… έλληνες τον ταβερνιάρη αντί να κόψει 4 αποδείξεις των 50 ευρώ, είχαμε καθίσει σε 4 τραπέζια, να κόψει μία των 200.

Η αφοπλιστική του απάντηση;

Γιατί να πώ ψέματα στο Κράτος;

¨Ετσι. Γιατί να αποφύγει την φορολογία αφού ήταν μικρή και γιατί να πεί ψέματα σε ένα κράτος, που αν λιποθυμούσε για παράδειγμα είχε έξω από την πόρτα του το ασθενοφόρο;

Εδώ περιττεύει να πούμε ότι διπλή βάρδια ασθενοφόρου δεν έχει βγεί και είναι θέμα χρόνου η νέα Κυβέρνηση πλέον να κρεμαστεί στα… μανταλάκια.

 

Υ.Γ. Επανερχόμενη η χώρα στην πραγματικότητα, και χαιρόμενος την εικόνα στην Βουλή, όπου ελεύθερα ορκίζονταν ο καθένας όπου ήθελε, αναρωτιέμαι. Οι Ορθόδοξοι το θρήσκευμα είχαν ανάγκη της παρουσίας της μισής Ιεράς Συνόδου; Η παρουσία μόνο του Αρχιεπισκόπου δεν ήταν αρκετή;

Το παραπανίσιο για μια ακόμα φορά χάλασε το ίσιο.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 16/08/2019 - 21:57

Εγώ να φάω δέκα φορές τη γλώσσα μου αλλά αυτή η πατρίδα, όπως την καταντήσαμε θα καταλάβει τι γίνεται αν αποκτήσει την γεωπολιτική σημασία των… Σκοπίων και αυτό θα γίνει αν χάσει τα νησιά.

Όποιος νομίζει πως κινδυνολογώ ας δεί τα νούμερα και ας θυμηθεί τα λόγια του Οζάλ, σε ελεύθερη απόδοση.

Καμμιά βιασύνη για τα νησιά, δεν χρειάζεται να τα πάρει με την βία η Τουρκία θα τα παρατήσει η Ελλάδα.

Υπερβολές;

Εξηγήστε μου τότε εθνικά που στέκει ΦΠΑ 24% στις Οινούσσες και τα Ψαρά.

Αν αυτό δεν λέγεται οικονομική… εκχώρηση βρείτε εσείς μια άλλη ελληνική λέξη.

Κατόρθωμα του Σύριζα, του άνευ… συνόρων, δεν βλέπουμε όμως να το αλλάζει ο Μητσοτάκης.

Είναι νωρίς ακόμα. Σωστά.

Όμως όποιος σκαμπάζει ένα γραμμάριο από πολιτική και βλέπει τι ετοιμάζει η Τουρκία πέριξ του Καστελόριζου και αντιλαμβάνεται τι παίζεται στην περιοχή, θα περίμενε από το κουβέρνο να καταλαβαίνει τουλάχιστον πως μοιράζονται δύο γαϊδουριών άχυρα.

Αντιληφθήκατε από τον τίτλο, ότι το θέμα είναι ενεργειακό.

Για να το πούμε απλά χωρίς ενέργεια δεν υπάρχει… Facebook και επιστρέφουμε στην ανάπτυξη σκέψεων για όσους αντιλαμβάνονται  πως ενέργεια είναι και άλλα πράγματα.

Αλήθεια, αν δεν μας δουλεύουν διπλό γαζί, τι ακριβώς μας λένε, να μεταναστεύσουμε όσο ακόμα είναι νωρίς;

Αναφερόμαστε στα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ζήτησε λέει, ας είναι… καλά, από τους δύο Διαχειριστές, τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, να συμπεριλάβουν στα δεκαετή προγράμματα ανάπτυξης των δικτύων τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Χίου.

Τα έργα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2030 και θα πάρουν τα νησιά ρεύμα με καλώδιο είτε από τη Θράκη είτε από τη Στερεά Ελλάδα.

Τι λέτε ωρέ αδέλφια;

Δηλαδή δεν φτάνει που φυσάει ο αέρας και δεν αφήνετε, η δικά μας βλακεία είναι διαχρονικό τοπικό θέμα, να μπούν ανεμογεννήτριες, γιατί λέει δεν είμαστε διασυνδεμένοι με το δίκτυο, δεν φτάνει που την ώρα που και οι χώρες της υποΣαχάριας Αφρικής καταργούν τους ρυπογόνους και κοστοβόρους πετρελαιοκίνητους Σταθμούς, εσείς διατηρείτε τις μπαχατέλες αυτές εν πλήρη λειτουργία, έρχεστε τώρα και μας λέτε, πως πρέπει να περιμένουμε μια δεκαετία;

Επικοινωνείτε σίγουρα;. Γιατί αν όχι πάει κι’ έρχεται αν όμως επικοινωνείτε όντως, απαντήστε ευθέως. Έχετε συνειδητοποιήσει τον αριθμό κατοίκων των νησιών σε δέκα χρόνια από σήμερα;

Αν ναι, αφήστε καταλάβαμε. Θα πάρουμε όντως ρεύμα με καλώδιο αλλά θα είναι από… απέναντι και θα κοστίσει λιγότερο.

Κρίμα…

Υ.Γ. Οι Ρομά πίσω από το Δημαρχείο θέλουν να πάνε απέναντι από την Αστυνομία;

Είναι λέει ευπρόσδεκτοι.