
Αυτό σημαίνει ότι σταματάει το… σύρμα, για το που ακριβώς βρίσκονται οι εκτός πόλης, Εφοριακοί;
Όχι βέβαια, ούτε το πρόβλημα των διωκτικών μηχανισμών φοροδιαφυγής είναι το όνομα αλλά η χάρη και εδώ φαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση, χωρίς να μας προπαίρνει ο ενθουσιασμός, αντιλαμβάνεται τα αυτονόητα, πως το πρόβλημα δεν είναι στη δίωξη αλλά η δυνατότητα του άλλου να πληρώνει τους φόρους του, που πρέπει να είναι πάντα λογικοί και ανταποδοτικοί.
Αναφερόμαστε στην απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει το ΣΔΟΕ και οι αρμοδιότητες του να περάσουν στην νεοσύστατη γενική γραμματεία φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας.
Πρόκειται για ενθαρρυντικό σημάδι παρόμοιο με αυτό που ακούγεται για τις 120 δόσεις, που προκειμένου να πληρωθούν πρέπει να καταργηθούν όλες οι ηλίθιες προσαυξήσεις και να γίνουν στην ανάγκη και 240.
Βέβαια όλα αυτά για να έχουν πρακτικό αποτέλεσμα πρέπει να ανοίξει η αγορά, να γίνουν επενδύσεις και να βρούν άνθρωποι δουλειά.
Μόνο ένας εργαζόμενος μπορεί να πληρώνει φόρους και δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα δεχθεί, όχι το ΣΔΟΕ ο Βεληγκέκας αυτοπροσώπως να βγεί παγανιά, να πληρώσει τα μισά των εισπράξεων του και μάλιστα άνευ λόγου.
Αφήνουμε κατά μέρος το άλλο το πανηλίθιο να απαιτεί το κράτος να παίρνει προκαταβολή φόρου.
Συνεπώς ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα. Δεν χρειάζονται ΣΔΟΕ και μηχανισμοί τρόμου. Όσοι και να εφευρεθούν λεφτά δεν πρόκειται να μαζέψουν, τα δε πρόστιμα τους είναι άνευ νοήματος αφού ουδείς τα πληρώνει.
Άρα στο τέλος, στην σιρμαγιά, που λένε και οι έμποροι το Ταμείο είναι άδειο.
Το ταμείο θα γεμίσει μόνο αν η φορολογία είναι τόσο μικρή, που δεν αξίζει να την αποφύγεις, και αν αυτή έχει ανταπόδοση.
Σε μια δημοσιογραφική αποστολή στην Αυστρία προτρέψαμε ως… έλληνες τον ταβερνιάρη αντί να κόψει 4 αποδείξεις των 50 ευρώ, είχαμε καθίσει σε 4 τραπέζια, να κόψει μία των 200.
Η αφοπλιστική του απάντηση;
Γιατί να πώ ψέματα στο Κράτος;
¨Ετσι. Γιατί να αποφύγει την φορολογία αφού ήταν μικρή και γιατί να πεί ψέματα σε ένα κράτος, που αν λιποθυμούσε για παράδειγμα είχε έξω από την πόρτα του το ασθενοφόρο;
Εδώ περιττεύει να πούμε ότι διπλή βάρδια ασθενοφόρου δεν έχει βγεί και είναι θέμα χρόνου η νέα Κυβέρνηση πλέον να κρεμαστεί στα… μανταλάκια.
Υ.Γ. Επανερχόμενη η χώρα στην πραγματικότητα, και χαιρόμενος την εικόνα στην Βουλή, όπου ελεύθερα ορκίζονταν ο καθένας όπου ήθελε, αναρωτιέμαι. Οι Ορθόδοξοι το θρήσκευμα είχαν ανάγκη της παρουσίας της μισής Ιεράς Συνόδου; Η παρουσία μόνο του Αρχιεπισκόπου δεν ήταν αρκετή;
Το παραπανίσιο για μια ακόμα φορά χάλασε το ίσιο.







































