Το σωσίβιο  Τριαντάφυλλου, που έγινε… βαρίδι

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 03/06/2019 - 00:40

Αντε λοιπόν και καλορίζικος ο νέος Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, που είναι… καταδικασμένος να επιτύχει, γιατί οι Χιώτες ευτυχώς και δεν εκλέγεται ο Δεσπότης, γιατί μόνο με αυτό τον τίτλο δεν τον τίμησαν.

Καλή δουλειά λοιπόν απ’ τον Σεπτέμβρη και ας αφήσουμε τα προεκλογικά, ο Σταμάτης Κάρμαντζης θα παραλάβει ένα Δήμο στρωμένο, με δρομολογημένα έργα, οπότε θα χαράξει με την άνεση του την προσωπική του πινελιά.

Θα πρέπει να συνεχίσει το έργο που θα παραλάβει, να δείξει το δικό του στυλ Διοίκησης, να επιλέξει σωστούς συνεργάτες και να συνθέσει.

Όμως η σύνθεση αυτή θέλει δύο και γιατί όχι δεκα… δύο.

Εδώ είναι και η ευθύνη της Αντιπολίτευσης. Οι εκλογές τελειώσανε, ότι ειπώθηκε ειπώθηκε, ο Σταμάτης Κάρμαντζης πρέπει να ελέγχεται και όχι να πυροβολείται.

Εδώ θα φανεί το ανάστημα όλων και έχουμε την ελπίδα ότι οι ανούσιες αντιθέσεις θα είναι η εξαίρεση. Αν αφήσουμε την αριστερά στην ιδεολογική της προσέγγιση, που μπορεί να της προσάψει κανείς αρνητισμό αλλά έχει ήθος, τόσο ο πρώην Δήμαρχος όσο και ο Κώστας Τριαντάφυλλος με τον Γιάννη Καραβασίλη έχουν όλα τα εχέγγυα μιας σωστής και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης.

Εδώ με φρέσκο το εκλογικό αποτέλεσμα αξίζει να δούμε την περίπτωση Τριαντάφυλλου.

Κατ’ αρχάς ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι μαχόμενος Δικηγόρος, που του αρέσει πολύ η δουλειά του. Δεύτερον έχει μεγάλη εμπειρία, είναι ηθικός και πολιτικός, συνεπώς με την έννοια αυτή είναι… παίκτης.

Και στην περίπτωση των Δημοτικών εκλογών έπαιξε κέρδισε και… έχασε, απλούστατα γιατί οι εκλογές δεν είναι μόνο τι κερδίζω αλλά και τι χάνω.

Ο Τριαντάφυλλος είναι ένας έξυπνος πολιτικός. Επαιξε, κέρδισε και… έχασε.

Την ώρα που ο Ιησούς Χριστός ανέστησε μόνο τον Λάζαρο εκείνος ανέστησε τον… Μεννή και όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ. Αυτό το σωσίβιο την πρώτη Κυριακή του ήταν απαραίτητο για να… πετάξει εκτός τον Μ. Βουρνού, με τη διαφορά ότι το σωσίβιο αυτό ήταν… Τουρκίας, όπως αυτά που πουλούν οι γείτονες στους απελπισμένους πρόσφυγες. Μόλις μείνουν πολύ ώρα στο νερό γίνονται μολύβια και σε πάνε στον πάτο.

Με δεδομένα τα βαρίδια αυτά την δεύτερη Κυριακή και την… άγκυρα του Γιάννη Μισετζή, δεν χρειάζεται  να εξηγήσουμε τον… έρωτα του με το περιβάλλον Βουρνού και όχι μόνο, μια χαρά… έχασε ο Κώστας Τριαντάφυλλος με το ποσοστό που έχασε.

Τα υπόλοιπα ας τα λύσουν οι… εκλογολόγοι.

 

Υ.Γ. Ουδέν κακόν αμιγές καλού για τον… Πολύδωρο. Ο Τριαντάφυλλος έστησε στα πόδια του εκλογικά όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ, συνεπώς μπορεί να δώσει την 2η έδρα στον Νομό στον Π. Λαμπρινούδη. Πάντως εγώ αν ήμουν η Γεννηματά θα έβαζα υποψήφιο μαζί με τον Πολύδωρο υποχρεωτικά και τον… Κώστα και θα εξασφάλιζα μια έδρα στη Χίο. Εκτός αν η Ν.Δ. κερδίσει αυτοδυναμία, το ΠΑΣΟΚ μικρό ποσοστό πανελλαδικά και η Ν.Δ. βγάλει στη Χίο και τις δύο έδρες.

 

 

Σχετικά Άρθρα