Το σούτ από τον Θόλο, η μπάλα στην… ΒΙΑΛ

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 29/01/2021 - 19:22

Προφανώς δεν είμαι ο μόνος που το λέω, αλλά αφήστε με να επιχειρηματολογήσω.

Ας δούμε που συμφωνούμε όλοι σε ποσοστό 100%. Δεν θέλουμε το μεταναστευτικό και ειδικά στην πόρτα μας. Είναι όμως σαν να μην θέλουμε τον κορωνοϊό. Δεν τον θέλουμε αλλά υπάρχει και μας έχει αλλάξει την ζωή.

Τώρα θα αρχίσει ο διαχωρισμός. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι δικό μας πρόβλημα ή έστω αντιμετωπίσιμο μόνο από μας. Δεν είναι όμως, είναι Διεθνές, πανευρωπαϊκό και η χώρα μας, όχι η Κυβέρνηση, η χώρα μας και όχι μόνο αυτή και η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υπογράψει συμφωνία γι’ αυτό. Μια από αυτές αφορά και την Τουρκία.

Τι απάντησε προχθές στην Ε.Ε. ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών; Θα δεχτούμε πίσω τους 1400 μετανάστες, που τους απορρίψατε το άσυλο τον… Μάρτιο.

Τι περιμένει η αλεπού; Την νέα Συμφωνία Ε.Ε - Τουρκίας, να δεί πόση είναι η ενίσχυση, που θα πάρει. Αναλόγως θα πράξει.

Τι μετρά εδώ; Η ισχύς και ΤΕΛΟΣ. Προχθές είπε η VW ότι δεν θα φτιάξει εργοστάσιο στην Τουρκία. Τι απάντησε ο Ερντογάν; Κανένα πρόβλημα, αύριο αποσύρω τα κρατικά οχήματα της VW στην χώρα μου. Ξέρετε πόσα είναι; Μόνο… 115.000. Η Τουρκία θα χάσει ένα νέο εργοστάσιο αλλά η Γερμανία 115.000… εξατμίσεις, για να αναφέρουμε ένα μόνο ανταλλακτικό και τράβα κορδόνι.

Δυστυχώς το παιχνίδι παίζεται έτσι.

Πάμε τώρα στο Μεταναστευτικό. Η Κυβέρνηση θέλει να φτιάξει δια της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ΚΥΤ στα νησιά μας. Κλειστά, οργανωμένα, ελεγχόμενα. Θέλει στα σύνορα να κρατάει τις… καθυστερήσεις. Ο Ν. Μηταράκης είναι ένας καλός, το επαναλαμβάνουμε και έξυπνος πολιτικός, θα υλοποιήσει την Κυβερνητική πολιτική μέχρι το τέλος.

Πρέπει να αναγνωριστεί στην Κυβέρνηση, ότι παρέλαβε χάος, ότι μηδένισε τις αφίξεις ότι διαχειρίστηκε οργανωμένα το μεταναστευτικό. Σήμερα ο Νότης Μηταράκης δεσμεύτηκε ραδιοφωνικά ότι θα κλείσει την ΒΙΑΛ και τότε θα ξεκινήσει το νέο ΚΥΤ στο Παχύ της Συκιάδας. Ακόμα και τις ημερομηνίες να βάλουμε κάτω, μέχρι το Πάσχα, που θα αδειάσει η ΒΙΑΛ, έτσι υποσχέθηκε, δεν θα έχουν γίνει ούτε οι διαγωνισμοί κατασκευής του νέου ΚΥΤ.

Άρα, μέχρι τότε μπορούμε να υποβάλλουμε τις… αντιρρήσεις μας. Αν έχουν δίκιο οι Συκιαδιώτες; Γιατί οι Ολυμπούσοι δεν είχαν όταν ο Τόσκας του Σύριζα είχε φορτώσει τους λυόμενους οικίσκους να τους ξεφορτώσει στο Αεροδρόμιο Ολύμπων; Οι Βρονταδούσοι δεν είχαν όταν έκλειναν τους δρόμους του Αίπους;

Ότι εξωραϊσμός και να γίνει κανένας δεν θέλει το πρόβλημα στο μέρος του. Νομίζετε ότι διαφέρουμε; Σας προτείνω την Κυριακή στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV να δείτε μια συνεδρίαση της Ευρωβουλής με θέμα το Μεταναστευτικό. Εκεί θα δείτε… ξεκατίνιασμα, την μια χώρα να θέλει να το πασάρει στην άλλη, την μια πόλη στην άλλη και ούτω καθεξής.

Πάμε τώρα στο προκείμενο. Η περιοχή στο Παχύ ένα πλεονεκτήματα έχει. Αποκλείεται από ξηράς εύκολα και οι εργασίες για την κατασκευή του ΚΥΤ γίνονται από θαλάσσης, με διπλάσιο κόστος και όχι χωρίς κινδύνους.

Τι μειονεκτήματα έχει; Ενός νέου μετώπου. Τι θα κάνει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα ξαναφέρει τα ΜΑΤ; Πρώτον το δίς εξαμαρτείν ούκ ανδρός σοφού και δεύτερον ο άνδρας αποφεύγει την βία όπως ο διάολος το λιβάνι, δεν είναι στην κουλτούρα του, ούτε συνάδει με το Κεντρώο προφίλ, που οικοδομεί και μάλιστα καλά.

Δείτε τι έκανε στα Πανεπιστήμια. Θα τα… περιφρουρεί λέει με μια Αστυνομία χωρίς οπλισμό αλλά μόνο με ειδική φορεσιά. Σαν να λέμε, εδώ είμαστε, τουλουμιάστε μας στο ξύλο.

Δείτε τι έγινε προχθές με τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, που απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις άνω… των 100 ατόμων. Ε, κατέβηκαν κάποιες χιλιάδες και έγραψαν τις απαγορεύσεις μεταξύ ομφαλού και γονάτων. Είδατε να γίνεται τίποτα;

Κοντολογίς ούτε ο Μητσοτάκης είναι του… ξύλου, ούτε ο Μηταράκης θα κάνει νομίμως την …Ιφιγένεια.

Θα κάνουν μια προσπάθεια ακόμα και μετά η… λαϊκή πίεση, θα τους οδηγήσει στην … ΒΙΑΛ.

Άλλωστε… άδεια δεν θα είναι;

 

Υ.Γ.: Το κλειδί για το Μεταναστευτικό είναι το σφράγισμα των συνόρων. Άπαξ και οι νεοεισερχόμενοι πατήσουν ελληνικό έδαφος τους παντρευόμαστε.

Σχετικά Άρθρα