Στις εκλογές θριάμβευσε κεντρικά ο… Σαββόπουλος και τοπικά ο…κυρ Σταύρος

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 22/05/2023 - 19:52

Ευφυέστατο από τον δικό μας Κώστα Μαρδά.

Στις εκλογές κεντρικά θριάμβευσε ο… Σαββόπουλος.

Θα συμπληρώσω τοπικά και για τον… κυρ Σταύρο και όσοι θέλουν την συνέχεια ας ψάξουν τους στίχους του τραγουδιού.

Ξεκινάμε όμως από τον… θρίαμβο. Περιμένω τις βαθυστόχαστες αναλύσεις κρατώντας την απλότητα της έκφρασης του εμβληματικού μας μουσικού.

Τι τους έλεγε και τον… καταπράραξαν; Όλοι σας καλοί, όλους σας καμαρώνω, τους είχε δεί σε κείνη την μπούρδα, αυτού που αποκαλούμε ελληνικά… ντιμπέϊτ, αλλά σκέπτομαι αν φύγει από το κάδρο ο Μητσοτάκης, ποιος από σας θα κυβερνήσει τον τόπο;

Απλά πράγματα. Τώρα ας κάνουν όλοι οι σοφοί τις αναλύσεις του… Αϊνστάιν. Ο κόσμος μέτρησε απλά πράγματα και θα τα ξαναμετρήσει. Το ποσοστό που θα πάρει ο Μητσοτάκης στην επόμενες εκλογές θα πλησιάσει το 50%.

Όπως μέτρησε και αυτά που έγιναν στην Χίο. Διότι εδώ δεν έχουμε μόνο θρίαμβο Μητσοτάκη αλλά και Μηταράκη. Και όσοι αρέσκονται πάλι στις… βαθυστόχαστες αναλύσεις ας δούν τα ποσοστά της Ν.Δ. στην Λαγκάδα και την Συκιάδα, εκεί που υποτίθεται θα γίνει το Μεταναστευτικό Κέντρο.

Άρα, ο πολίτης μετράει απλά πράγματα της καθημερινότητας του. Και τα μετράει πιά μέσα από τον διάλογο, χωρίς φωνές, χωρίς κραυγές, με επιχειρήματα και με το μέγα κριτήριο των κριτηρίων, την πράξη.

Και ας έρθομε τώρα στον… κυρ Σταύρο. Ο Σταύρος Μιχαηλίδης έδωσε τον προσωπικό του αγώνα και τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές τον κέρδισε. Εκείνος δικαιούται να αισθάνεται έτσι, το ΠΑΣΟΚ όμως γιατί ακριβώς επιχαίρει; Διότι ο Σταύρος δεν είναι απλά ένα πρώην στέλεχος της Ν.Δ. Ο άνθρωπος είναι ιδεολογικά δεξιός και αυτό φυσικά δεν το γράφω ως ψόγο, αλλά ως πραγματικότητα.

Άρα, ακόμα και αν δεν αλλάξει τίποτα στις επόμενες εκλογές, διότι θεωρητικά όλα μπορούν να αλλάξουν, θα πρέπει να διαχειριστεί την... νίκη του, κάτι απείρως δυσκολότερο της ήττας. Διότι όταν χάνεις λες έχασα. Όταν όμως κερδίζεις, πως περπατάς μετά στα… κάρβουνα. Ως πρώτο τοπικό βιολί της Αντιπολίτευσης του Μητσοτάκη, που μέχρι χθες είχες εικόνισμα και με έναν αέρα Μητσοτάκη - Μηταράκη της τάξης των μπορεί και κοντά 200 Βουλευτών; Άποψη μου είναι πώς αν δεν αλλάξουν τα πράγματα στις ερχόμενες εκλογές αργά ή γρήγορα ο Σταύρος Μιχαηλίδης θα επιστρέψει στην ιδεολογική του εστία. Όσοι έχουν ασθενή μνήμη ας την ανακαλέσουν για τις περιπτώσεις άλλων μεγεθών της πολιτικής, επιπέδου Κωστή Στεφανόπουλου, Αντώνη Σαμαρά, Ντόρας Μπακογιάννη.

Άρα, τοπικά δεν έχουμε μόνο θρίαμβο του... Σαββόπουλου, αν δεν αλλάξει κάτι ο «Τσουτσουλομύτης» του τραγουδιού θα γίνει ξανά... κυρ Σταύρος. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω. Από τις τοπικές εξελίξεις καταλαβαίνω απολύτως την θριαμβολογία της Ν.Δ. και Μηταράκη, καταλαβαίνω την απόλυτη θλίψη του Σύριζα και την ανώμαλη προσγείωση του, το ΠΑΣΟΚ όμως, ακριβώς δεν καταλαβαίνω γιατί... χαίρεται; Που θα βάλει από την πίσω πόρτα στην Βουλή, έναν Βουλευτή, που αργά ή γρήγορα θα προστεθεί στην κοινοβουλευτική δύναμη της Ν.Δ.;

Και κάτι τελευταίο. Επειδή όλοι βγάζουν λόγους για την λαϊκή ετυμηγορία, την σεβαστή κρίση του λαού κ.λπ. κ.λπ. εφόσον τους συμφέρει. Είδαν μήπως τα ποσοστά του Κώστα Καραμανλή στις Σέρρες; Για να μην δούν τα ποσοστά της Ν.Δ. στα... Τέμπη.

 

Υ.Γ.: Για να σταματήσομε να ασκούμε το γνωστό... εθνικό μας παίγνιο, ας πάρουμε υπ’ όψιν ότι όταν ο Ερντογάν θα ξεκινάει από Δευτέρας με 60% εμείς θα έχουμε Πρωθυπουργό, υπουργό Εθνικής Άμυνας, υπουργό Εξωτερικών και τα... υποδέλοιπα, τους τάδε... δικαστικούς της χώρας. Ας ξεμπερδεύομε με τις δεύτερες εκλογές το συντομότερο. Η Ελλάδα δεν συνορεύει με το... Βέλγιο.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα