Στις πισίνες… «δυό - δυό» αλλά να μπορούμε να πληρώνουμε και το… ρεύμα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 01/04/2022 - 21:05

Εμείς βέβαια δεν το πολύ λέμε, αλλά οι μη Χιώτες μας το θυμίζουν και άντε να εξηγείς τώρα πως γίνονταν όλα τα… ΤΑΧΙ επί τουρκοκρατίας να είναι… αγκαζέ.

Αφού όμως μας το έχουν… κολλήσει, ότι πάμε «δυό – δυό» ας δεχτούμε ότι στο θέμα της πισίνας του Κολυμβητηρίου δεν ενεργήσαμε σοφά.

Για την ακρίβεια είχαμε μια… Μερσεντές, παλιά μεν αλλά Μερσεντές, αλλά δεν είχαμε φροντίσει να έχει αυτή μια… ρεζέρβα. Έτσι τώρα που ξεμείναμε και μάλιστα προγραμματισμένα, ξαφνικά είδαμε όλοι μπροστά μας το… υδάτινον όρος.

Οι σχετικοί βέβαια γνωρίζουν ότι το Κολυμβητήριο δεν αφορά μόνο την υδατοσφαίριση και οι μη σχετικοί ένα παιδί τους να έχουν πάει μια φορά για άθληση στο «Ιωνικό» θα ξέρουν ότι μιλάμε για την… κυψέλη.

Το Κολυμβητήριο μας, παρά τα προβλήματα του, δεν είναι δα και καινούργιο, παραμένει μια ζηλευτή υποδομή, όχι μόνο αθλητική αλλά και τουριστική, ανεξάρτητα αν το τελευταίο το είδαμε εσχάτως, όπως και πολλά άλλα αφού η… προπέλα, κακά τα ψέματα, όσο δουλεύει όλα τα υπόλοιπα είναι οικονομικές παρωνυχίδες.

Να λοιπόν που έφτασε η ώρα της κρίσεως. Το «Ιωνικό» θέλει νέα τέντα και οι εργασίες απαιτούν σταμάτημα της λειτουργίας του. Ο Δήμαρχος κατόρθωσε να πάρει παράταση, αλλά γρήγορα το πρόβλημα θα επανακάμψει και ή θα το κλείσουμε αναγκαστικά, για να γίνουν οι εργασίες ή θα χάσουμε τη χρηματοδότηση, το έργο και θα αποζημιώνουμε και από πάνω και τον εργολάβο, κοινώς θα φάμε… ξύλο.

Συνεπώς δεν μένει παρά να δεχτούμε την πραγματικότητα ως έχει.

Το έργο θα γίνει με τις μικρότερες επιπτώσεις για ομάδες και αθλούμενους και ας μας γίνει μάθημα, από εδώ και στο εξής να μην εκκινήσουμε ξανά το… όχημα αν δεν έχουμε… ρεζέρβα.

Η οποία ως ευκολότερη λύση φαντάζει να είναι το «Καταδυτήριο» δίπλα, αλλά αν το δούμε πιο μακροπρόθεσμα, αν ο ΝΟΧ καταφέρει και φτιάξει τις εγκαταστάσεις του στην Μπέλα Βίστα θα μπορούσε να το συνδυάσει με ύπαρξη θερμαινόμενης πισίνας, στο εξωτερικό οι περισσότερες είναι ανοικτές, οπότε να υπάρχει πάντα μια εναλλακτική λύση.

Θα πεί κανείς μακριά το πάμε, αλλά αν όντως το πηγαίναμε μακριά και παλαιότερα, θα πρέπει να ψάξουμε τον… φωτεινό νού, που είπε να… μπαζωθεί η παλιά πισίνα του ΝΟΧ να γίνει πάρκινγκ σκαφών!

Και αν θέλετε να το πάμε ακόμα μακρύτερα, για να μην γράφω ότι θα το δούμε… πολύ κοντύτερα και γίνω κακός, θα πρέπει ΤΩΡΑ, άμεσα να δούμε το θέμα της θέρμανσης του «Ιωνικού» από εναλλακτικές πηγές πλην εκείνων του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ξέρω πως βάζω δύσκολα, αλλά πιστέψτε με, δυσκολότερο πρόβλημα σε λίγο από το ποιός και πώς θα πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος του Κολυμβητηρίου, δεν θα υπάρχει.

Διότι όσο τα μεγέθη είναι φυσιολογικά, δεν μιλάει κανείς, αν αύριο έρθει ένας λογαριασμός και πάθει η Δημοτική αρχή… τρία εγκεφαλικά, κι΄αν  θα μπεί το ζήτημα αν πρέπει το κοινωνικό σύνολο να πληρώνει το κολυμβητικό… χόμπι κάποιων (δυστυχώς το σημερινό φυσιολογικό, γρήγορα θα φαντάζει απαγορευτική πολυτέλεια) τότε η σημερινή φασαρία για το προσωρινό κλείσιμο του «Ιωνικού» θα φαντάζει απλή γρίπη.

 

Υ.Γ.: Aν όχι αυτό με τον ατμό της ΔΕΗ, έπρεπε να είχαμε δεί από χθές, την λύση της γεωθερμίας για την θέρμανση του Κολυμβητηρίου. Η περιοχή πάνω από την Λευκωνιά λέγονταν Αγιάσματα, λόγω των θερμών νερών της και τα Νένητα με την αποδεδειγμένη γεωθερμία είναι σε απόσταση αναπνοής.

 

Σχετικά Άρθρα