Στο μυαλό του Γιωργάκη Παπανδρέου

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 06/12/2021 - 18:44

Κατ’ αρχήν το… Γιωργάκης δεν γράφεται υποτιμητικά.

Λέγεται για να ξεχωρίζει από τον παππού του, επίσης Γεώργιο Παπανδρέου του Ανδρέα, άλλο μέγεθος βεβαίως, χωρίς να είναι αμελητέο ότι και ο συνώνυμος και συνεπώνυμος εγγονός διετέλεσε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τιμήθηκε ως Πρωθυπουργός της χώρας.

Και μόνο γι’ αυτό το γεγονός, θα έπρεπε να μην πάρει το ρίσκο να… εκτεθεί ως υποψήφιος Αρχηγός του ΚΙΝΑΛ πλέον.

Είναι σαν να προπονείς τον Ολυμπιακό και να φιλοδοξείς να μανατζάρεις τον Αθλητικό Όμιλο Τουρλωτής, του οποίου υπήρξα… παίκτης και γι’ αυτό τον επικαλούμαι.

Επειδή όμως είναι άβυσσος το μυαλό ενός πολιτικού, και δεί ενός Παπανδρέου, να σημειώσουμε εκ του αποτελέσματος συμμετοχής, ότι η υποψηφιότητα του έδωσε φόρα σ’ αυτήν και ότι επίσης αν δεν ήταν αυτός οι Αρχηγοί θα προέκυπταν από διαδικασίες ενός Κομματικού Συνεδρίου, κάτι όπως λέμε παιδί του… σωλήνα.

Όμως ούτε αυτό μέτρησε, το επώνυμο και η εμπειρία, ούτε αναγνωρίστηκε η συμβολή του στην δημοκρατικότητα στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ήθελε… αλλαγή και νομίζουμε, κατ’ αρχήν εκ της συμμετοχής ότι θα πρέπει το Κόμμα αυτό να προχωρήσει στην επαναφορά του ονόματος του, αφού απεδείχθη για άλλη μια φορά περιτράνως, ότι ο άνθρωπος είναι το ζώον με την κοντύτερη μνήμη.

Αυτό βέβαια γνωρίζω ότι προσκρούει σε κάτι σοβαρό, στην… Εφορία, αλλά αυτό δεν έχω την απαίτηση να το καταλάβουν όσοι επιλέγουν εκλογικά αυτό το χώρο, παρά την… ιστορία του.

Ερχόμενος όμως πάλι στο αποτέλεσμα, αν ήμουν ο Γιωργάκης Παπανδρέου, κατά πως λέμε όλοι οι Έλληνες αν ήμουνα… Πρωθυπουργός, θα έκανα κάτι απλό.

Θα έλεγα, έχασα, σας απαλλάσσω από την ταλαιπωρία της ερχόμενης Κυριακής και ταυτόχρονα θα γλύτωνα από το να γίνω ρεζίλι… παραπάνω και θα ευχόμουνα καλή επιτυχία στον Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο, τον άνθρωπο δεν τον ξέρω.

Αν τον ήξερα βέβαια, αυτό ισχύει για κάθε πολιτικό, το κριτήριο μου θα ήταν που δούλεψε στην ζωή του, τα μεροκάματα του δηλαδή και σε ποιόν τομέα, αλλά αυτό ισχύει για μένα, δεν έχω την απαίτηση να έχουμε οι άνθρωποι τα ίδια κριτήρια.

Βεβαίως θα πεί κάποιος, και πως προεξοφλείς ότι θα επικρατήσει του Ανδρουλάκη στον Β’ γύρο; Λέω εκ των προτέρων ότι η σκέψη δεν είναι λάθος και εκεί ακριβώς ποντάρει και ο Γιωργάκης.

Διότι όπως και νάχει, τόχει το… Παπανδρεϊκό, να είναι πολιτικός παίκτης δηλαδή, και δεν παύει να έχει διαβάσει ιστορία.

Όποιος αμφιβάλλει αν περνιούνται 10 μονάδες και τι ρόλο παίζει η μνήμη στην πολιτική, ας δεί τι έπαθε από την υπερβολική σιγουριά ο Ελευθέριος Βενιζέλος στις εκλογές του 1920, που ο Κρήτας πολιτικός κατέβηκε με το απλούστατο προπαγανδιστικό υλικό όλων. Τύπωσε 100 χιλιάδες χάρτες, που έδειχναν τι Ελλάδα παρέλαβε και τι παράδωσε.

Και όμως ο… σοφός λαό μας, παλιά δουλειά αυτή, επανέφερε δημοκρατικά τον… Βασιλιά.

 

Υ.Γ.: Λεπτομέρεια που καθόλου δεν μέτρησε. Την ώρα που ο Μητσοτάκης θα πληρώσει το τίμημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους 60ρηδες, στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και στις πρώτες και τις δεύτερες, δεν ζητούσαν ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού… βρέφους.

 

 

Σχετικά Άρθρα