Τα μεταξωτά βρακιά και τα… λαμαρινένια οπίσθια μαλθακά μόρια.

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 24/11/2020 - 20:17

Παρακάμπτω το γεγονός ότι υπάρχουν σπίτια που στόλισαν ήδη… Χριστουγεννιάτικο δένδρο και ευχόμενος σ’ αυτούς ακριβώς… Καλό Πάσχα και βλέποντας τις εικόνες, που κοινοποιώ και σε σας, σκέπτομαι και… γράφω.

Για ποιόν ακριβώς Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης, διαφώνησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που μια χαρά τα βρίσκουν στην ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας;

Μα είναι ακριβός, μα είναι φτηνός, μα μας φταίνε και τα ρούχα μας, μαζί και το κακό το ριζικό μας, και λέω.

Ρε γαμώτο, που έλεγε και η Πατουλίδου, την θυμάστε; Μόνο εγώ βλέπω αυτό το εξάμβλωμα, που υπάρχει 100 μέτρα από Δημαρχείο, δίπλα στο Δημοτικό κτίριο της Λάδης και την Εθνική Τράπεζα και με... φόντο το Κάστρο;

Απ΄ ότι αντελήφθην πρόκειται για μια… μάντρα με οικοδομικά υλικά κάποιου εργολάβου, που εκτελεί κάποιο έργο. Αν δε αυτό, είναι το έργο ανάπλασης, την μάντρα αυτή θα την χρησιμοποιεί για άλλα 10 τουλάχιστον χρόνια… Τούρκικα.

Αντιλαμβάνομαι ακόμα ότι έτσι έχουν συνηθίσει σ’ αυτό τον κλάδο, δεν έχουν και μεγάλη σχέση με την αισθητική δηλαδή, και στο κάτω – κάτω γιατί να έχουν;

Ο νοικοκύρης όμως δεν έχει; Κανείς στον Δήμο δεν το βλέπει; Οι Σύμβουλοι που… σφάχτηκαν πάλι στην ποδιά του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της πόλης, δεν περνούν από εκεί; Εκτός κι’ είναι και αυτό… λαμαρινένιο λαμπιόνι.

Τι θα μπορούσε να γίνει; Κατ’ αρχήν αυτή η εικόνα να μας ενοχλεί. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το μάτι μας έχει συνηθίσει την ασχήμια, την έχει αποδεχθεί.

Μετά, το έχομε γράψει πεντακόσιες φορές. Κανείς μέσα στην πόλη δεν έπρεπε να κάνει ότι του γουστάρει. Αντιθέτως θα έπρεπε … χθες η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, άραγε πόσους Αρχιτέκτονες έχει, που έχουν σπουδάσει την αισθητική (;) να επιβάλλει στον εργολάβο να ξηλώσει την μάντρα για… κατσίκια, που έχει βάλει στο κέντρο της πόλης και να την αντικαταστήσει με άλλη καλαίσθητη, που θα του υποδειχθεί. Δεν μιλάμε για παραλογισμούς. Ας αφήσει τις… λαμαρίνες αλλά ας τις βάψει.

Αυτή η κατάσταση, να πετάει ο καθένας όπου την πάρει ότι τούρθει στο μυαλό, να μαντρώνει κατά το δοκούν, να αμολάει την κουτσουλιά του σε κοινή θέα, θα πρέπει ο Δήμαρχος να την κόψει με το μαχαίρι.

Αρκετά πιά, είμαστε που είμαστε τρελαμένοι με τον κορωνοϊό, μην μας αποτελειώσει και η ασχήμια.

 

Υ.Γ.: Θεέ μου δείξε μου ένα πιό Ούργιο πράγμα από τον Χιώτη. Ολόκληρες νταλίκες έρχονται με πράγματα από την Αθήνα, από θερμάστρες μέχρι ηλεκτρικές κουβέρτες, από παπούτσια μέχρι κιλότες. Λές και τα χιώτικα μαγαζιά δεν θα ανοίξουν ΠΟΤΕ ξανά. Λες και τρέχει το αίμα να ψωνίσουμε τώρα, και να πετάξουμε το χρήμα εκτός Χίου. Ζητάω την βοήθεια σου Θεούλη μου περί… Ουργιάδας, γιατί οι πρώτοι που κάνουν σαν χαμένοι να ψωνίσουν απ’ του… διαόλου την Κίνα, είναι και οι Χιώτες… έμποροι.

Σχετικά Άρθρα