Θα πάρουμε τα τάμπλετ στα Σχολεία πριν… κλείσουν;

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 01/12/2020 - 21:00

Ενώ η συζήτηση συνεχίζεται αν πρέπει να ανοίξουν τα Σχολεία για να κλείσουν ξανά για τις διακοπές των Χριστουγέννων, όλοι πρέπει να αντιλαμβανόμαστε δυό πράγματα.

Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει, το ίδιο όμως και η τηλεκπαίδευση.

Η χρονιά των παιδιών που χάθηκε, με την ελπίδα να μην χαθεί και άλλη είναι πρόβλημα, που θα το βρούμε μπροστά μας. Τίποτα στην παιδεία που χάνεται δεν αναπληρώνεται και τίποτα που δεν αναπληρώνεται στη γνώση δεν έχει επιπτώσεις.

Με δεδομένα λοιπόν αυτά οφείλουμε να σοβαρευτούμε όλοι.

Ας αρχίσουμε από την υπουργό Παιδείας. Ανεξάρτητα αν δεν το είπε έτσι ακριβώς ή να απομονώθηκε η φράση, υποσχέθηκε 90.000 τάμπλετ στα Σχολεία, στο πρώτο κύμα της πανδημίας και τώρα πάμε για το… τρίτο και δεν έφτασε στους μαθητές ΕΝΑ τάμπλετ για δείγμα.

Τηρουμένων των αναλογιών, η εξαγγελία της έχει την ίδια αξία με τη φράση «Λεφτά υπάρχουν» του Γιωργάκι από την ανάποδη.

Βεβαίως υπάρχει η επιείκεια της αρχής, αλλά τώρα που βρισκόμαστε στη… μέση,  και υπάρχει τέτοια οργάνωση που ο καθηγητής Κώστας Καρατζάς, που πασχίζει να τα φέρει βόλτα με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από μεριάς Δήμου, μου έλεγε το πρωϊ, ότι στάλθηκαν από το υπουργείο τάμπλετ αλλά στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που δεν τους έχει ανάγκη.

Ε, οι άνθρωποι μπέρδεψαν τις… εκπαιδεύσεις, για να μην γράψουμε κάτι άλλο και θεωρηθεί σεξιστικό.

Μετά το ένα υπουργείο ακολουθούν τα άλλα.

Προσέξτε και εδώ οργάνωση.

Ο Δήμος Χίου που δεν είχε σάλιο, που λέει ο λόγος, ξαφνικά γίνεται «πλούσιος» αφού το Υπουργείο Εσωτερικών τώρα στέλνει 140.000 ευρώ για αντιμετώπιση του κορωνοϊού και ο Αντιδήμαρχος Χ. Μπουρνιάς, περιχαρής εξαγγέλλει αγορά τάμπλετ, αφού υποβληθούν τα ανάλογα αιτήματα των Σχολείων.

Δεν προλαβαίνει να το πεί και βγαίνει η Περιφερειακή Ενότητα Χίου και λέει, τροποποιώ τον προϋπολογισμό μου και δίνω 15.000 ευρώ για τάμπλετ, αφού μου υποβάλλει αίτημα η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Πληροφορίες τώρα λένε ότι η Επιτροπή έχει μπροστά της τα αιτήματα των Σχολείων και ούτε λίγο ούτε πολύ τα τάμπλετ, που αναζητούνται είναι περίπου… 350 και δεν έχουν απαντήσει ακόμα όλα τα Σχολεία.

Μιλάμε εξάγουμε και στον Τσεσμέ ή επί το απλοελληνικότερο, τώρα που βρήκαμε παπά ελάτε να θάψουμε πέντε – έξι.

Είναι όμως τα πράγματα έτσι, αντιμετωπίζονται έτσι και με τα τέτοια οργάνωση και σοβαρότητα; Έχουν άδικο όσοι λένε ότι θα τελειώσει η χρονιά και αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη δεν θα αποκτήσουν τάμπλετ ποτέ;

Και επειδή εδώ είναι Ελλάδα, έχω ακούσει από πολλούς σχετικούς μάλιστα να λένε, ότι τα τάμπλετ είναι λάθος επιλογή και κίνηση για την συγκεκριμένη δουλειά.

 

Υ.Γ.: Δηλαδή δεν είναι απίθανο τόσο καιρό να κωλυσιεργούμε, και στο τέλος να αγοράσουμε αντιτορπιλικά να πάμε για…ψάρεμα.

Υ.Γ.2: Η παρατήρηση μετά την δημοσίευση του άρθρου από τον Κ. Καρατζά. "Στα σχολεία της  Δευτεροβάθμιας Χίου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) έστειλε το Παιδείας 55 λάπτοπ από δωρεά των μπισκότων Παπαδοπούλου".

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα