Χίος, Δευτέρα 6 Ιουλίου

Τι πρέπει να κρατήσουμε από την συνέντευξη Μηταράκη;

Γιάννης Τζούμας
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 19/05/2020 - 07:02

Την ανάγκη ενός πολιτικού να βγάλει από μέσα του πράγματα, αφού όμως έχει να δείξει έργο.

Υπάρχουν πράγματα που μας αρέσουν ή όχι, είναι θέμα πολιτικής ωριμότητας.

Ο Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, δεν είναι υπουργός της Χίου, αλλά της Ελλάδας, με προϊστάμενο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός θα τον κρίνει και σύμφωνα με το έργο μέχρι σήμερα, δύσκολα δεν θα του βάλει άριστα.

Είναι όμως και ο βουλευτής που έφερε στην πατρίδα του τα ΜΑΤ. Είναι έτσι, τα έφερε όμως μόνος του; Εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε, αλλά τα έφερε. Θα κριθεί μόνο γι’ αυτό; Θα ήταν άδικο. Θα κριθεί συνολικά και θα κριθεί και σαν Βουλευτής Χίου, γιατί για τα συνολικά θα κριθεί όντως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα της Χίου όμως θα κριθεί από τους Χιώτες.

Όσοι είδατε την συνέντευξη αλλά και όσοι δεν την είδατε κάναμε για σας το εξής.

Διαλέξαμε τις καλύτερε ατάκες, αυτές που τελικά έδωσαν τις ειδήσεις.

 

Κρατήστε τις θα χρειαστούν.

Στη Χίο για το μεταναστευτικό έχουμε έλλειψη συνομιλητών.

Στο νησί επικρατεί ο στρουθοκαμηλισμός.

Με τις σημερινές συνθήκες θα ήταν ικανοποιητική στο νησί μια Δομή 3000-3500 ατόμων.

Αυτή μπορεί να είναι στην ΒΙΑΛ, μπορεί να είναι σε μια ελεγχόμενη ΒΙΑΛ, μπορεί να είναι αλλού. Εμείς θέλουμε το τρίτο.

Από την ώρα, που δεν υπάρχει πρόταση ή συμφωνία για οπουδήποτε αλλού, εκ των πραγμάτων όσοι δεν τολμούν, μας λένε να μείνουμε στην ΒΙΑΛ.

Η ΒΙΑΛ όπως είναι σήμερα δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Οι έντονες αντιδράσεις στα νησιά δημιουργούν αντιπάθεια για τις δομές στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

Στο θέμα των ΜΑΤ έχω την δική μου ευθύνη.

Η άποψη του υπουργείου προστασίας του Πολίτη ήταν ότι ο μεγάλος αριθμός των ΜΑΤ θα παρέλυε κάθε αντίδραση.

Επέμεναν και είχαν δίκιο, πως  ότι μηχάνημα θα στέλναμε μόνο του στα νησιά, θα… καίγονταν.

Πολλοί και στο νησί οφείλουν στο μεταναστευτικό την πολιτική τους ύπαρξη, αν λυθεί θα μείνουν… άνεργοι.

Ήταν λάθος μας η υπερδέσμευση εκτάσεων στην Χίο και στη Λέσβο. Στη Σάμο, στην Κω και στην Λέρο προχωρήσαμε χωρίς επιτάξεις.

Όταν λέμε νούμερα στον αέρα για την χωρητικότητα στα ΚΥΤ κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Δεν φοβάμαι τις προκλήσεις, θέλω να λύσω το πρόβλημα, με ενδιαφέρει η λύση και όχι η συμπάθεια.

Όσοι διαφωνούν με τις Δομές απομόνωσης στα νησιά, να πάρουν τους νεοεισερχόμενους μετανάστες… σπίτι τους.

Το 2023 θα είμαι ξανά υποψήφιος στη Χίο και θα ψάχνω θέματα για το φυλλάδιο μου.

Στις εκλογές του 2023 το νέο Αεροδρόμιο θα λειτουργεί, το Δικαστικό Μέγαρο θα έχει γίνει και θα έχει τελειώσει το Φράγμα Κόρης γεφύρι.

Δουλεύω για το συμφέρον της εκλογικής μου Περιφέρειας, που περικλείεται μέσα στο γενικότερο συμφέρον της πατρίδας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το μεταναστευτικό, είναι η απειλή της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής της χώρας από τον κορωνοϊό. Η μεγάλη πρόκληση είναι μπροστά μας, τον Οκτώβρη.

 

Υ.Γ. Κρατείστε το τελευταίο που είπε για τον… Οκτώβριο και ως υστερόγραφο την κυριότερη ατάκα που είπε και την κρατήσαμε για το τέλος. «Στα δύσκολα μένεις μόνος σου»

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 03/07/2020 - 18:13

 Επειδή έχουμε δυστυχώς ασθενή μνήμη, θα μπορούσαμε στην θέα αυτών των φωτογραφιών, που δείχνουν την σημερινή εικόνα της Παθολογικής του Νοσοκομείου, να είχαμε αυτή μιας σύγχρονης πτέρυγας.

Δεν είναι λοιπόν κακό να θυμηθούμε, ούτε να δεχόμαστε ως… φυσιολογικό το γεγονός των καθυστερήσεων, την εγκρίσεων, των μελετών και κόντρα μελετών, των δηλώσεων, κόλλησε, ξεκόλλησε η Παθολογική κ.λ.π.

 Σε λίγο λοιπόν, συμπληρώνονται πέντε χρόνια που οι διοικούντες του ΣΥΡΙΖΑ ανέστειλαν τις εργασίες επισκευής της Παθολογικής Κλινικής, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη διοίκηση με Διοικητή τον Γ. Επιτροπάκη και αποποιήθηκαν, αφενός μεν την δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου και αφ’ ετέρου την πώληση ενός προβληματικού οικοπέδου, αναξιοποίητου για δεκαετίες, υποβαθμισμένου και κυρίως, όλα αυτά τα χρόνια, απαξιωμένου ως προς την τιμή πώλησης του και αναφερόμαστε στο γνωστό «χωράφι» του Νοσοκομείου στο Κοντάρι, στο οποίο το LIDL ανανέωσε πρόσφατα το ενδιαφέρον του.

Θυμίζομε λοιπόν ότι, το ίδρυμα Νιάρχος, που όπως ενημέρωσε και ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε δωρεά ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα διατεθεί για τη δημιουργία μονάδων που θα στεγάσουν 174 σύγχρονες νέες κλίνες εντατικής θεραπείας, σε 15 δημόσια νοσοκομεία σε διάφορες περιοχές της χώρας, ξεκίνησε τότε στη Χίο με χρηματοδότηση 700.000€ με προοπτική συμπληρωματικής χορήγησης, εάν απαιτείτο, και τελικά μετά την απομάκρυνση της τότε διοίκησης και γενικά του κλίματος που επικρατούσε την εποχή εκείνη, περιορίστηκε στα 350.000€ και υποσχέθηκε ότι, εάν το έργο προχωρούσε, θα μας έδινε συμπληρωματικά και τα υπόλοιπα χρήματα.

 Το δε περίφημο οικόπεδο, η αξία του οποίου δεν άγγιζε καλά καλά τα 100.000€ με βάση την εκτίμηση ορκωτών εκτιμητών, το τότε Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου είχε συμφωνήσει στην πώληση του προς 440.000€ αλλά οι ιδεοληπτικοί του Σύριζα δεν ήθελαν η… λαϊκή περιουσία να… ξεπουληθεί στο μεγάλο κεφάλαιο!

Αντί λοιπόν, το έργο να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του 2015 και να έχει παραδοθεί στην κοινωνία της Χίου, πέντε χρόνια μετά την προκήρυξη του, αυτό έχει πάρει τον συνήθη δρόμο που παίρνουν όλα τα δημόσια έργα, τα οποία με συμπληρωματικές συνεχώς συμβάσεις, όχι μόνο διπλασιάζουν το κόστος, αλλά καθυστερούν και την ολοκλήρωση του.

 Και ερχόμαστε τώρα στο ζητούμενο της μνήμης;

 Πού είναι κρυμμένοι τώρα όλοι αυτοί, που η ανικανότητα τους, η ευθυνοφοβία τους, η αβουλία τους, καλυπτόμενοι από την δήθεν ιδεολογική… καθαρότητα τους, μπλοκάρισε ένα τόσο σημαντικό έργο καταδικάζοντας μία κοινωνία να υποφέρει;

Πόσοι άνθρωποι, αλήθεια, σε αυτά τα χρόνια και σε αυτά που θα ακολουθήσουν θα μπορούσαν να είχαν βιώσει μία αξιοπρεπή φροντίδα και νοσηλεία;

Πόσα θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει εν όψει κορωνοϊού, που φυσικά βρίσκεται ακόμα εδώ και δεν εξαφανίστηκε λόγω… ζέστης;              

Στο μεταξύ πόσοι άνθρωποι έχουν εξευτελιστεί νοσηλευόμενοι σαν «τσιγγάνοι» στους διαδρόμους του Νοσοκομείου και όλα αυτά γιατί;

Για να μην δεχτούμε την δωρεάν Νιάρχου και να μην χρυσοπληρωθούμε για ένα άχρηστο χωράφι, αλλά να κρατήσουμε ψηλά την σημαία της πολιτικής μας βλακείας.

Συγνώμη που τα θυμήθηκα όλα αυτά, αλλά καλά είναι να μην νομίζουν μερικοί ότι έχουμε όλοι ομαδικά μνήμη χρυσόψαρου.

 

Υ.Γ: O Σύνδεσμος ενοικιαζομένων δωματίων, καταλυμάτων, αντισκήνων, σπηλαίων και... νταμίων, Καρφά, Αγίας Ερμιόνης, Μέγα Λιμνιώνα, Θυμιανών και περιχώρων, δεν θα εκδόσει ανακοίνωση καταγγελία και δεν θα προβεί σε συλλογή υπογραφών, γιατί Ξενοδοχείο Καραντίνας στο νησί μας θα είναι κεντρικό Ξενοδοχείο του Καρφά;