Τι θέλει να πεί ο… ποιητής;

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 27/07/2022 - 21:15

Όταν μας απασχολούν οι… λεπτομέρειες, τότε θα αλλάξουμε επίπεδο ως κοινωνία.

Και μια λεπτομέρεια είναι το τι… φυτεύει ο καθένας, που χρησιμεύει και το κατά πόσο μας έχει γίνει συνήθεια η ασχήμια ή πράγματα ή αντικείμενα χωρίς νόημα.

Δείτε σας παρακαλώ αυτή την πινακίδα.

Είναι… φυτεμένη απέναντι από την είσοδο του Αεροδρομίου ή αν θέλετε εκεί που μόνο… Χιώτες θα μπορούσαν να το κάνουν, την είσοδο του Βιολογικού που είναι απέναντι από την είσοδο του… Αεροδρομίου!

Κάποια στιγμή έδειχνε την θερμοκρασία και τοποθετήθηκε αν δεν κάνουμε λάθος από την Πυροσβεστική υπηρεσία σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την πρόληψη πυρκαγιών.

Ένα διάστημα δούλεψε. Από τότε και για μήνες, μπορεί και πάνω από ένα χρόνο, αυτή η πινακίδα έχει χαλάσει και δεν δείχνει τίποτα ή μάλλον δείχνει ότι βλέπετε και στην φωτογραφία. Δύο χοντρές… παύλες.

Προφανώς ή έχει χαλάσει ή αυτό δείχνει ο υπολογιστής που βλέπει και ουδείς ενδιαφέρθηκε ή να το φτιάξει ή να το κλείσει.

Στο μεταξύ αυτή η πινακίδα ρευματοδοτείται και στέκεται φυσικά και αυτή στην άκρη του δρόμου χωρίς να κάνει τίποτα.

Να ρωτήσουμε ποιός πληρώνει το ρεύμα;

Ποιά υπηρεσία την τοποθέτησε και γιατί δεν την αφαιρεί, τώρα που δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της, για την ακρίβεια ποτέ δεν υπήρξε αφού την θερμοκρασία μπορεί αν την δεί κανείς από το κινητό του μέχρι το αυτοκίνητο του.

Επιτρέψτε μας να συνεχίσουμε με άλλη μια… λεπτομέρεια, αφού αρχίσομε να μετράμε όλοι μαζί μέρες αναισθησίας, που η Περιφερειακή ενότητα, αφήνει τις νησίδες στο Αεροδρόμιο, πάντα μέσα στην ξεραϊλα.

Στις άλλες νησίδες, πάλι δικές της στον δρόμο από το My market προς τον Περιφερειακό των Θυμιανών, μπορούν να μπούν μόνο… πλαστικοί θάμνοι.

Ξέρετε τι έκαναν; Όταν έριχναν την άσφαλτο, την έριξαν παντού και μετά έκαναν τις νησίδες. Δηλαδή έφτιαξαν το εξωτερικό τσιμέντο στις ζαρντινιέρες, τις γέμισαν χώμα και στον… πάτο άφησαν την άσφαλτο. Άρα το φυτό που μπαίνει, έχει 15-20 cm να αναπτυχθεί και μετά βρίσκει… άσφαλτο!

Λεπτομέρειες με… σημασία.

Ο ένας έριξε την άσφαλτο και δεν τον ένοιαξε η συνέχεια. Ο άλλος έφτιαξε το ρείθρο, έβαλε χώμα μέσα και είπε, άμα βγεί έτσι φυτό εμένα να με … έσετε. Ο τρίτος έμπηξε το φυτό είς γνώσιν του ότι θα ξεραθεί. Ο τέταρτος βλέπει όλο αυτό το χάλι και δεν κάνει τίποτα να επανορθώσει. Και οι υπόλοιποι βλέπομε την ξεραϊλα και έχουμε συμβιβαστεί ότι είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σαν γύφτοι.

 

Υ.Γ.: Προς Νέα Δημοκρατία και Κυβέρνηση, για την εμβαλωματική λύση του ασθενοφόρου της «Ελευθώ». Με… ζαρντανιές δεν γίνεται πολιτική. Εκτός να νομίζετε ότι θα υπάρχει πάντα ένας Μηταράκης να σβήνει τις φωτιές, μια Κανταράκη να βγάζει δίσκο και δωρητές να πληρώνουν τις στραβωμάρες της πολιτείας. Χωρίς λεφτά υγεία δεν υπάρχει. Ο λαός το λέει και αλλιώς αλλά μπορεί να σας μυρίσει. Με τα …κατά λουκουμάδες δεν φτιάχνονται. Και ο Σεπτέμβρης είναι κοντά.

Σχετικά Άρθρα