Την απάντηση στον Ερντογάν την έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 14/06/2022 - 21:03

Η Τουρκική επιθετικότητα σύμφωνα με τους αναλυτές δεν έχει τέλος.

Λάθος, έχει τέλος, μένει στα λόγια.

Η μεγάλη προσφορά του Ερντογάν είναι να περάσει στην πράξη. Τότε μόνο θα ξυπνήσει η Ελλάδα. Τότε μόνο η στρατιωτική θητεία ανδρών και γυναικών θα γίνει υποχρεωτική, ουσιαστική και τουλάχιστον 18μηνη.

Τότε μόνο θα ξυπνήσει στην πράξη και η πολιτική ηγεσία.

Εδώ θα ήθελα να δούμε τα ελληνοτουρκικά από μια… άλλη σκοπιά και ευκαιρία μου δίνει η αυριανή συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους Δημάρχους των μικρών νησιών, πολλά από τα οποία είναι ακριτικά.

Κύριε Πρωθυπουργέ έχετε περάσει ήδη στην ιστορία με την ομιλία σας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, που εκνεύρισε και επιτάχυνε το βαθύ κράτος της Τουρκίας, που εκφράζεται σήμερα από τον Ερντογάν, για το τι σκέπτεται, τι σχεδιάζει και τι ζητά σε βάρος της κυριαρχίας της χώρας μας.

Αυτό το κάνατε από ευθύνη και εθνικό καθήκον.

Ήδη έχετε φέρει την Τουρκία σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί πολλοί βλέπουν πίσω από την τουρκική ρητορική άκρα επιθετικότητα. Εγώ βλέπω άκρα… ειλικρίνεια προθέσεων, που τώρα αναγκαστικά πρέπει να… αναβαθμιστούν.

Αλήθεια, έχουμε σκεφθεί τι σημαίνει αμφισβητώ την στρατιωτικοποίηση των νησιών;

Ε, και; Πάμε παρακάτω. Ο άλλος σε θεωρεί γραφικό, τρελό, σε εκθέτει διεθνώς, σε κάνει ρεζίλι. Αμφισβητώ σημαίνει αποκλείω τον εφοδιασμό των νησιών, σημαίνει τον παρεμποδίζω, σημαίνει σε τελική ανάλυση επιτίθεμαι.

Ε, ας το κάνει, κακό του κεφαλιού του και κακό του κεφαλιού του τουρκικού λαού, που τον ανέχεται.

Μέχρι να το κάνει όμως, μπορεί και να το… σκεφτεί και για να τον διευκολύνομε την λύση την έχει πάλι στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν ολοκλήρωσε αυτό που έγινε στο Κογκρέσο.

Για να το ολοκληρώσει λοιπόν, αύριο έχει την ευκαιρία.

Κύριε Πρωθυπουργέ, θα δείτε αύριο μεταξύ άλλων τους ακρίτες Δημάρχους, συμπατριώτες μας Κώστα Βρατσάνο των Ψαρών και Γιώργο Δανιήλ των Οινουσσών.

Ρωτήστε τους, Πόσο ΦΠΑ έχουν στα μικρονήσια τους;

Την ξέρετε την απάντηση. Ε, αντιστρέψτε την. Αν δεν μπορεί να το καταλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα βοηθήσει ο… Ερντογάν.

Η Ελλάδα για εθνικούς λόγους, πρέπει να έχει περιοχές με μηδενικό ΦΠΑ. Τα Ψαρά και οι Οινούσσες είναι δυό τέτοια παραδείγματα.

Ξέρετε κ. Πρωθυπουργέ, ο Βρατσάνος και ο Δανιήλ, αν χρειαστεί, που θα νοσηλευτούν; Σε ένα Νοσοκομείο, που έχει χαλασμένο Αξονικό, Μαγνητικό, Μαστογράφο, δεν έχει Ακτινολόγους, Αιματολόγο, Ογκολόγο, δεν έχει δεύτερη βάρδια ασθενοφόρου!

Όχι μόνο εσείς αλλά συλλήβδην η πολιτική ηγεσία πως το ανέχεστε αυτό;

Αύριο το πρωί πρέπει να δώσετε εντολή να μην λείπει από το Σκυλίτσειο και το κάθε ακριτικό Σκυλίτσειο ΤΙΠΟΤΑ.

Δεν θα σας κάνω εγώ το δάσκαλο. Τα νησιά μας, η ακριτική Ελλάδα, το Αιγαίο μας δεν θέλει μόνο Στρατό, που είναι η ύψιστη ασφάλεια μας, θέλει και ΑΝΑΠΤΥΞΗ, που δεν είναι μια έννοια γενική και αφηρημένη, είναι συγκεκριμένη και μόλις ανέφερα χαρακτηριστικά παραδείγματα. Τα άλλα θα σας το πούν οι Δήμαρχοι, ξέρουν καλύτερα.

Ιδού λοιπόν η ευκαιρία, ολοκληρώστε την απάντηση σας στον Ερντογάν. Με την ιστορική σας ομιλία στο Κογκρέσο την αφήσατε… μισή.

 

Υ.Γ.: Όσοι κάνουν παράπονα για την ρητορική κάποιων καναλιών, που αναπαραγάγουν τον κάθε γραφικό τούρκο αξιωματούχο, γιατί δεν παρακολουθούν για παράδειγμα τις αναλύσεις του δικού μας Κώστα Μαρδά, που ξέρει τα ελληνοτουρκικά όσο τους δρόμους στο Θολό ποτάμι. Ισχύει εδώ ότι και με τον… Τράγκα. Δεν υπήρχε μόνο αυτός, αλλά και όσοι τον άκουγαν με ανοικτό στόμα.  

 

Σχετικά Άρθρα