Χίος, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

Της πατρίδος η σημαία έχει χρώμα… κουρελί

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 16/05/2019 - 22:42

Συγνώμη που την ώρα, που διανέμονται τα… σεντόνια των υποψηφίων, τα λες και… ψηφοδέλτια και την ώρα που οι συνταξιούχοι μετρούν τις ώρες για να ρθεί το… Πάσχα να πάρουν το δώρο του Αλέξη, ενώ οι θεσμοί κακό χρόνο νάχουν αμφισβητούν αν θα την βγάλουμε την επομένη των εκλογών, το αυτόν όμως λέει και ο Στουρνάρας, αλλά αυτός είναι… αρχικαπιτάλα άρα δεν πιάνεται, εμείς ασχολούμαστε με κάτι… πεζό.

Όμως επειδή από τα… μικρά κρίνονται και τα μεγάλα, δημοσιεύουμε την κατάσταση της σημαίας του… ΤΕΒΕ τώρα λέγεται ΕΦΚΑ, στο ισόγειο Πολυκατοικίας στο «Παζάρι».

Επειδή η κατάσταση αυτή μας προσβάλλει και επειδή εμείς δεν μπορούμε να γινόμαστε κυνηγοί… σημαιών προτείνουμε στην βιομηχανία τροπολογιών της Βουλής αυτές τις μέρες να μπεί άλλη μια, που να αναφέρει σε μια μόνη παράγραφο.

«Καμιά υπηρεσία του Δημοσίου δεν υποχρεούται να αναρτά την ελληνική σημαία στην είσοδο ή στο μπαλκόνι της».

Ετσι θα απαλλαγούν και οι υπηρεσίες από ένα ακόμα… μπελά και θα είμαστε όλοι ήσυχοι.

Μέχρι τότε όμως και για να αφήσουμε την πλάκα, όσοι υποχρεούνται να φέρουν το σύμβολο του ελληνικού έθνους οφείλουν και να το σέβονται.

Αλλιώς ας το ξεχάσουν τελείως. Δεν νομίζουμε ότι στον... χώρο του απέραντου μπάχαλου, θα παρατηρήσει κανείς πως από μια Δημόσια υπηρεσία λείπει η σημαία.

Όταν αυτή όμως αυτή  είναι… κουρέλι στην κυριολεξία βγάζει μάτι.

 

Υ.Γ. Χωρίς πλάκα πάλι, ζητήστε να δείτε το μέγεθος των ψηφοδελτίων σ’ αυτές τις εκλογές και υπολογίστε από τώρα 20% άκυρα

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 18/09/2019 - 19:05

Κατ’ αρχήν όταν γράφω ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο δεν το ξέρει κανείς, συνεπώς μαζί με εσάς διαβάζουν τις σκέψεις μου οι… πρωταγωνιστές, σε δυό κατά τη γνώμη μου νευραλγικούς τομείς του τόπου στο Δημόσιο Νοσοκομείο και στην Δημόσια Βιβλιοθήκη «Αδαμάντιος Κοραής».

Η Ελένη Κανταράκη δεν είναι χιώτισσα αλλά… έγινε αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων με την αθόρυβη και σημαντική δουλειά της στην ηλεκτρική καρέκλα του Σκυλίτσειου.

Συστηματικά οργάνωσε τη δουλειά, διοικεί με μαεστρία, ξεπερνά τα εμπόδια, που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού, κεντρίζοντας το φιλότιμο, αποφεύγοντας εντάσεις, αντιμετωπίζει το βάρος του προσφυγικού προβλήματος, προωθεί έργα αναβάθμισης στο Νοσοκομείο, πείθει δωρητές για το άξιο της προσφοράς τους και τις αξιοποιεί, αντιμετωπίζει σήμερα τα προβλήματα υγείας στο Νομό στα ίσια, δεν εξωραϊζει, δεν υποκρίνεται, δεν είναι πολιτικός με την παρεξηγημένη έννοια, σε μια δύσκολη συγκυρία έχει μετρήσιμα αποτελέσματα.

Σε άλλο μετερίζι, σε άλλο πόστο εξίσου σημαντικό βρίσκεται ο δικός μας Φιλόλογος Κώστας Μερούσης. Εδώ και αν η παρουσία είναι αθόρυβη. Στην Βιβλιοθήκη όλοι μιλούν ψιθυριστά, σεβόμενοι την μελέτη των άλλων. Έτσι… ψιθυριστά πορεύεται και ο Κώστας Μερούσης. Αθόρυβη αλλά ουσιαστική δουλειά, αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης, άνοιγμα της στον κόσμο, φιλικότητα με ελάχιστα μέσα, παρουσία συνεχώς αναβαθμισμένη.

Τώρα γιατί τα γράφω αυτά, αφού δεν μου τα ζήτησε κανείς;

Μα γιατί Ελένη Κανταράκη και Κώστας Μερούσης έχουν κάτι κοινό. Τους διόρισαν στις θέσεις τους οι προηγούμενοι Κυβερνώντες και μέχρι τώρα είθισται να έρχεται ο ένας και να γκρεμίζει τον άλλο σε μια γκρεμισμένη χώρα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό δεν το έκανε μέχρι στιγμής και ο ίδιος υποστηρίζει ότι το στοίχημα του είναι να γίνομε κανονική χώρα και επειδή εγώ μέχρι στιγμής βλέπω έναν… κανονικό άνθρωπο, που δεν προχωρά σπέρνοντας μπαρούφες και ψέματα, θα ήθελα να το επιβεβαιώσω στην πράξη και σε τοπικό επίπεδο.

Γιατί αλήθεια να αλλάξει ομάδα που κερδίζει; Και μέχρι στιγμής Ελένη Κανταράκη και Κώστας Μερούσης από διαφορετικά μετερίζια το κέρδισαν το στοίχημα.

 

Υ.Γ. Συμπληρώνοντας τον προβληματισμό του Φιλοζωϊκού για το πού βρίσκουν οι «πυροβολημένοι» πρασιγγουρίνη και υδροκυάνιο και σκοτώνουν τους σκύλους, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει που μπορούν αλλού να τα ρίξουν. Η Αστυνομία πρέπει να πιάσει τους δράστες από τα σημεία πώλησης.