Τον έσωσε το… κράνος

Γιάννης Τζούμας
Σάβ, 29/05/2021 - 10:26

Δείτε την φωτογραφία και θα καταλάβετε όλοι, πως έγινε και αυτό το τροχαίο ατύχημα στην γνωστή στροφή από την Καλαμπόκα στην Βιβλιοθήκη έξω από το Φαρμακείο του Χάρλα.

Ας κρατήσουμε ότι κάποτε πρέπει να δούμε σοβαρά το συγκεκριμένο σημείο, που σε λίγο θα διεκδικήσει τα πρωτεία των τροχαίων ατυχημάτων στο Ηρώο πεσόντων, επί της… ασφάλτου, που ας πούμε ότι βρήκαμε την λύση.

Προς το παρόν όμως ας κρατήσουμε αυτό. Ο οδηγός παρά το γεγονός ότι η σύγκρουση ήταν σφοδρή δεν έπαθε απολύτως τίποτα, τρόπος του λέγειν, γιατί ανώδυνο τροχαίο δεν υπάρχει.

Και δεν έπαθε γιατί υπήρχε κάτι απλό. Κράνος στο κεφάλι του.

Και επειδή εδώ, αφού έφτυσε αίμα η Τροχαία, και χύθηκαν τόνοι μελανιού και στήθηκαν καμιά εκατοστή… προσκυνητάρια στους δρόμους, ας πούμε ότι τα καταφέραμε και ζωντανά πλέον βλέπουμε δίπλα μας τα σωτήρια αποτελέσματα της χρήσης του κράνους, με το άλλο το κεφαλαιώδες ζήτημα των σημείων καρμανιόλες, τι θα γίνει; Θα αφήσουμε να φύγει και αυτό το καλοκαίρι και μαζί του άγνωστον πόσοι… τυχεροί;

Δόξα το Θεώ η Τροχαία έχει επισημάνει τα σημεία, Επιτροπή κυκλοφορίας στον Δήμο Χίου υπάρχει, ας παρθούν επιτέλους αποφάσεις.

 Μια εβδομάδα να έχει σπουδάσει κανείς το αντικείμενο, θα μας πεί ότι φαρδύτερος δρόμος από στενότερο δεν κόβεται, ο κόσμος να χαλάσει. Δείτε την Προκυμαία, στρίψτε στου Τρικύλα και αντικρύστε την Κοραή, και ανηφόρα παρακαλούμε. Ε, το γκάζι πάει μόνο του στο πόδι, και νάτο το... 166.

Υ.Γ.: Aν είσαι τυχερός γιατί και η… μακρόστενη όχημα είναι.

Σχετικά Άρθρα