Χίος, Δευτέρα 24 Ιουνίου

Τον Ματθαίο Μερμηγκούση τον έκαψε το… Facebook

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 09/04/2019 - 19:20

Να το διευκρινίσουμε ότι το Facebook και γενικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι όπως το μαχαίρι.

Πολύ χρήσιμο για να κόψεις το ψωμί για παράδειγμα, δολοφονικό αν κάνεις την ίδια κίνηση στις… φλέβες σου.

Τι αποκομίσαμε από την Δίκη, άλλη μια του Ματθαίου Μερμηγκούση;

Πρώτα απ’ όλα θα χαρούμε αν αποκόμισε αυτό που πρέπει ό ίδιος.

Αν μας άκουγε, εμάς που στο Δικαστήριο είπε, ότι ακόμα δεν κατάλαβε γιατί τα έχουμε μαζί του, δεν θα βρίσκονταν τώρα στην δεινή θέση, που βρίσκεται και κυρίως αυτή που θα βρεθεί, όταν θα αρχίζουν να τελεσιδικούν αποφάσεις καταδίκης με βάση τον αντιρατσιστικό Νόμο.

Του το εξήγησε η Εισαγγελέας της Έδρας. Οι δημοσιογράφοι απλά τον έβρισκαν μπροστά τους γιατί εκεί ήταν, στην πρώτη γραμμή, αρχιπαλληκαράς, μπροστά στους αρχιπαληκαράδες. Μόνο που στο σκαμνί έκατσε εκείνος και οι υπόλοιποι αποδείχθηκαν παλληκάρια μεν της… φακής δε.

Μετά πρέπει να ακούσουν και αφού απουσίαζαν από την Δικαστική Αίθουσα να διαβάσουν την αγόρευση της Εισαγγελέα Σπυριδούλας Σταυράτη.

Μπορεί να περνάμε δύσκολα, να ρθούν ακόμα δυσκολότερα, αλλά δεν πρέπει να χάσουμε την ανθρωπιά μας. Γιατί δεν είναι μόνο το Σύνταγμα και οι Νόμοι είναι πάνω από όλα οι ανθρώπινες αξίες.

Και αυτές και ο Ματθαίος και πολλοί άλλοι απουσιάζοντες από την Δίκη… Ματθαίοι, παραβιάστηκαν από τους ίδιους και το ξέρουμε όλοι μας.

Αλλά υπάρχει και μια… λεπτομέρεια και καλά είναι να την κρεμάσουμε… σκουλαρίκι.

Τι απέδειξε η Δίκη; Ότι η εποχή που ξέραμε τελείωσε. Αναφερόμαστε στην εποχή που ένας μάρτυρας πήγαινε στο Δικαστήριο και έλεγε ότι ήθελε.

Όχι τώρα πως δεν λέει ότι θέλει, αλλά και Δικαστές και Δικηγόροι είναι από πριν… διαβασμένοι και από το τι έλεγε ο κάθε μας χθες, ή τι λέει, σωστότερα γράφει, κάθε μέρα.

Ωραία, έλεγε η Εδρα στο Δικαστήριο, αυτά λέτε τώρα, αλλά την τάδε μέρα στο Facebook  γράφατε αυτά. Άρα;

Άρα αδέλφια τζίφος, το… μαχαίρι που λέγαμε στην αρχή.

Κατά ένα ανεξήγητο τρόπο αυτά που γράφουμε ξεχνάμε ότι όχι μόνο είναι δημόσιο κτήμα αλλά και τεκμήριο αποδείξεως.

Ιδέα δεν είχε ένας μάρτυρας υπεράσπισης του Μ. Μερμηγκούση αν τον είδε ποτέ στην «Χρυσή Αυγή» (ο ίδιος είπε ότι είχε ανεβεί στα γραφεία τους το 2012 αλλά δεν τον εκφράζουν οι θέσεις της) αλλά στην Έδρα, πάλι από το Facebook κατατέθηκε φωτογραφία που δείχνει τον μάρτυρα με άλλα… λουλούδια της «Χρυσής Αυγής» να φιγουράρουν με τις.. στολές τους μπροστά στην Σκοτεινή Φυλακή στο Κάστρο (προφανώς κάνουν πρόβες και τις σημερινές πιο φωτεινές φυλακές).

Καμιά σχέση δεν είχε με την βία είπε ο Ματθαίος αλλά το Facebook τον έδειχνε να φιγουράρει αλλιώς και ας μην μπούμε τώρα σε αντιαισθητικές λεπτομέρειες.

Κοντολογίς ας χρησιμοποιεί ο καθένας το… μαχαίρι όπως θέλει, μόνο που να ξέρει πως ισχύει το ρηθέν υπό των Λατίνων scripta manent. Τα γραπτά μένουν.

 

 

Υ.Γ. Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο της Εδρας Εμμανουέλα Κουρσοβίτη.

Εύστοχη, ευγενικά εξαντλητική, υπομονετική. Την χαρήκαμε.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 21/06/2019 - 23:12

Να ξεκαθαρίσουμε ότι χύθηκε πολύ μελάνι, χρήμα και χρόνος για να γίνει ο Περιφερειακός δρόμος της πόλης.

Βεβαίως έγινε αλά… γκρέκα, δηλαδή αντί να απαλλοτριωθούν εκτάσεις όπου χρειάζονταν, τσιμεντώθηκε ο χείμαρρος Παρθένης κάτι που συνιστά οικολογικό έγκλημα, το οποίο θα πληρώσουν οι επόμενες γενιές, αφού όσα χρόνια και αν περάσουν και όσοι σπουδαγμένοι μελετητές φάνε τα πτυχία τους για το αντίθετο, στο τέλος «ο ποταμός ότι του πάρεις θα στο πάρει».

Αυτό όμως, το έγκλημα επαναλαμβάνουμε έγινε. Τώρα όμως ο δρόμος πρέπει να λειτουργήσει και για να γίνει αυτό πρέπει να συμβαίνουν τρία πράγματα. Να εξυπηρετεί, να είναι ασφαλής και να μην απαξιωθεί.

Τα περί εξυπηρέτησης όμως είναι άμεσα συνυφασμένο με τα επόμενα και εδώ για να αφήσουμε άλλες παραμέτρους αναφερόμαστε στο φανάρι που βρίσκεται στην διασταύρωση του Βαρβασιού, για όσους έρχονται από την θάλασσα, έξω από το CHIOS TECHNOMOTO, για να λέμε… χιώτικα να συνεννοούμαστε.

Αυτό λοιπόν το φανάρι ήταν ρυθμισμένο για να δέχεται μικρό αριθμό οχημάτων, από το μικρό στενό που υπήρχε εκεί πριν ολοκληρωθεί ο Περιφερειακός.

Είτε είναι έτσι, είτε είναι νέο φανάρι αλλά λάθος ρυθμισμένο, σημασία έχει ότι λειτουργεί με τον αστρονομικό αριθμό, πράσινης σηματοδότησης των 7’’ δηλαδή στα απλοελληνικά αφήνει να περάσουν 2-3 το πολύ οχήματα.

Έτσι, ειδικά το μεσημέρι, που η κίνηση είναι στην αιχμή της, ένας οδηγός ξεκινώντας από την Λεωφόρο Ενώσεως για να περάσει τα ΣΟΑ και να… απελευθερωθεί προς τον Βροντάδο δαπανά τουλάχιστον ένα τέταρτο!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι την επομένη θα ακολουθήσει την πεπατημένη να κόψει και την κίνηση της… Προκυμαίας.

Έτσι απλά ένα ηλίθιο φανάρι μπορεί να ακυρώσει έναν Περιφερειακό.

Υπάρχει βέβαια και το άλλο, που παρακολουθούν καθημερινά οι καταστηματάρχες και γείτονες της περιοχής. Εκνευρισμένοι οι οδηγοί, αφού ξέρουν τι τους περιμένει γκαζώνουν στο πορτοκαλο…κόκκινο, με αποτέλεσμα το τροχαίο στο σημείο να είναι θέμα χρόνου, με το καλημέρα του Περιφερειακού.

Θα επί τώρα κανείς, προς τι η δημοσιοποίηση;

Μα γιατί όλοι το βλέπουν, όλοι το λένε, όλοι κουνούν το κεφάλι και το δάκτυλο κανείς δεν το λύνει λες και η ρύθμιση ενός φαναριού σωστά είναι τουλάχιστον θέμα της ΝΑΣΑ.

Για να δούμε είναι;

Στα παγκάκια πάντως σήμερα της Απλωταριάς τα… μαγαζιά λειτουργούσαν κανονικά. Κανενός αυτί δεν ίδρωσε και έχει και τόση ζέστη.

 

Υ.Γ. Συμφωνώ ηλίθια φανάρια δεν υπάρχουν, ηλίθιοι άνθρωποι υπάρχουν.