Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Τον Ματθαίο Μερμηγκούση τον έκαψε το… Facebook

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 09/04/2019 - 19:20

Να το διευκρινίσουμε ότι το Facebook και γενικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι όπως το μαχαίρι.

Πολύ χρήσιμο για να κόψεις το ψωμί για παράδειγμα, δολοφονικό αν κάνεις την ίδια κίνηση στις… φλέβες σου.

Τι αποκομίσαμε από την Δίκη, άλλη μια του Ματθαίου Μερμηγκούση;

Πρώτα απ’ όλα θα χαρούμε αν αποκόμισε αυτό που πρέπει ό ίδιος.

Αν μας άκουγε, εμάς που στο Δικαστήριο είπε, ότι ακόμα δεν κατάλαβε γιατί τα έχουμε μαζί του, δεν θα βρίσκονταν τώρα στην δεινή θέση, που βρίσκεται και κυρίως αυτή που θα βρεθεί, όταν θα αρχίζουν να τελεσιδικούν αποφάσεις καταδίκης με βάση τον αντιρατσιστικό Νόμο.

Του το εξήγησε η Εισαγγελέας της Έδρας. Οι δημοσιογράφοι απλά τον έβρισκαν μπροστά τους γιατί εκεί ήταν, στην πρώτη γραμμή, αρχιπαλληκαράς, μπροστά στους αρχιπαληκαράδες. Μόνο που στο σκαμνί έκατσε εκείνος και οι υπόλοιποι αποδείχθηκαν παλληκάρια μεν της… φακής δε.

Μετά πρέπει να ακούσουν και αφού απουσίαζαν από την Δικαστική Αίθουσα να διαβάσουν την αγόρευση της Εισαγγελέα Σπυριδούλας Σταυράτη.

Μπορεί να περνάμε δύσκολα, να ρθούν ακόμα δυσκολότερα, αλλά δεν πρέπει να χάσουμε την ανθρωπιά μας. Γιατί δεν είναι μόνο το Σύνταγμα και οι Νόμοι είναι πάνω από όλα οι ανθρώπινες αξίες.

Και αυτές και ο Ματθαίος και πολλοί άλλοι απουσιάζοντες από την Δίκη… Ματθαίοι, παραβιάστηκαν από τους ίδιους και το ξέρουμε όλοι μας.

Αλλά υπάρχει και μια… λεπτομέρεια και καλά είναι να την κρεμάσουμε… σκουλαρίκι.

Τι απέδειξε η Δίκη; Ότι η εποχή που ξέραμε τελείωσε. Αναφερόμαστε στην εποχή που ένας μάρτυρας πήγαινε στο Δικαστήριο και έλεγε ότι ήθελε.

Όχι τώρα πως δεν λέει ότι θέλει, αλλά και Δικαστές και Δικηγόροι είναι από πριν… διαβασμένοι και από το τι έλεγε ο κάθε μας χθες, ή τι λέει, σωστότερα γράφει, κάθε μέρα.

Ωραία, έλεγε η Εδρα στο Δικαστήριο, αυτά λέτε τώρα, αλλά την τάδε μέρα στο Facebook  γράφατε αυτά. Άρα;

Άρα αδέλφια τζίφος, το… μαχαίρι που λέγαμε στην αρχή.

Κατά ένα ανεξήγητο τρόπο αυτά που γράφουμε ξεχνάμε ότι όχι μόνο είναι δημόσιο κτήμα αλλά και τεκμήριο αποδείξεως.

Ιδέα δεν είχε ένας μάρτυρας υπεράσπισης του Μ. Μερμηγκούση αν τον είδε ποτέ στην «Χρυσή Αυγή» (ο ίδιος είπε ότι είχε ανεβεί στα γραφεία τους το 2012 αλλά δεν τον εκφράζουν οι θέσεις της) αλλά στην Έδρα, πάλι από το Facebook κατατέθηκε φωτογραφία που δείχνει τον μάρτυρα με άλλα… λουλούδια της «Χρυσής Αυγής» να φιγουράρουν με τις.. στολές τους μπροστά στην Σκοτεινή Φυλακή στο Κάστρο (προφανώς κάνουν πρόβες και τις σημερινές πιο φωτεινές φυλακές).

Καμιά σχέση δεν είχε με την βία είπε ο Ματθαίος αλλά το Facebook τον έδειχνε να φιγουράρει αλλιώς και ας μην μπούμε τώρα σε αντιαισθητικές λεπτομέρειες.

Κοντολογίς ας χρησιμοποιεί ο καθένας το… μαχαίρι όπως θέλει, μόνο που να ξέρει πως ισχύει το ρηθέν υπό των Λατίνων scripta manent. Τα γραπτά μένουν.

 

 

Υ.Γ. Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο της Εδρας Εμμανουέλα Κουρσοβίτη.

Εύστοχη, ευγενικά εξαντλητική, υπομονετική. Την χαρήκαμε.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 17/01/2020 - 22:21

Μα είναι ερωτήματα τώρα αυτά;

Αναφερόμαστε στην κινητοποίηση της Τετάρτης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ή μόνο για το… μεταναστευτικό, όπως σημειώνει η εικονιζόμενη αφίσα κάλεσμα της Περιφέρειας;

Να μια πρώτη επισήμανση με σημασία. Όταν κινητοποιείσαι για κάτι, πρέπει να είναι σαφές το πλαίσιο της διαμαρτυρίας σου.

Γιατί φωνάζεις, τι αιτήματα έχεις, απέναντι σε ποιόν, τι επιδιώκεις και αν εκτός από αρνητικός σε κάτι έχεις και προτάσεις, που δεν εισακούγονται.

Με αυτά τα δεδομένα ας μην έχουμε αυταπάτες. Κοινό πλαίσιο δεν υπάρχει. Άλλα λέει η Περιφέρεια, άλλα οι φορείς, για παράδειγμα η ΑΔΕΔΥ, άλλα οι… Χαλκούσοι και άλλα οι… Βρονταδούσοι.

Ας μην το αναλύσουμε παραπέρα το θέμα, νομίζω είναι κατανοητό.

Όμως κατανοητό είναι και ένα βασικό άλλο. Κατά καιρούς αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε να μην φωνάξουμε, έστω και με διαφορετικούς τόνους, δεν μπορούμε να μην στείλουμε προς το πανελλήνιο το αίτημα μας, ότι δεν αντέχουμε άλλο.

Αυτό και θα διαμηνύσει η κινητοποίηση της Τετάρτης.

Όχι δεν έχουμε αυταπάτες, όχι δεν μας τσιμπάει κατά καιρούς μύγα, όχι δεν περιμένουμε να μας ακούσουν και αύριο να στείλουν καράβια να αδειάσουν τα νησιά, όχι δεν θα λύσουμε αύριο το πρόβλημα, όμως με άλλη μια δυνατή, ειρηνική πάντα έκρηξη μας, πρέπει να κάνουμε σαφές ότι οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν.

Και αυτό δεν συμβαίνει γιατί μας κούρασε μόνο η πολυκοσμία, αυτών που οι μισοί λέμε πρόσφυγες – μετανάστες και οι άλλοι μισοί λαθρομετανάστες, μας κούρασε ο ερασιτεχνισμός μέχρι εξοντώσεως της κεντρικής εξουσίας.

Μιας εξουσίας που έχει και χρώμα και όνομα. Μιας εξουσίας που μας ξεκίνησε με τα παλαβά ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και άφησε το υπ’ αριθμόν ΕΝΑ πρόβλημα της χώρας στον αυτόματο, με μια άλλη εξουσία, που ήρθε μόλις χθες από τα χείλη του Πρωθυπουργού να μας πεί, συγνώμη λάθος η κατάργηση του υπουργείου.

Που; Στο Μεταναστευτικό!

Δηλαδή ας πάει και το παλιάμπελο με τους Συριζαίους ήρθε ο… μαθητής Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε διαβάσει τόσο καλά στις πανελλήνιες, γιατί μέχρι τώρα δείχνει επιτυχία και σοβαρότητα παντού, να μας πεί ότι, λάθος δεν διάβασα καλά… Μαθηματικά και… Αρχαία.

Βέβαια από μιας πλευράς είναι θετικό ότι το λέει, αλλά έλεος, όχι πιά άλλα λάθη ή αδιάβαστα μαθήματα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, οι νησιώτες δεν αντέχουν άλλο.

Εμείς λοιπόν θα κινητοποιηθούμε και ας γνωρίζουμε ότι άμεσα δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Η κανονικότητα μας, που λέει και η αφίσα της Περιφέρειας δεν θα γυρίσει ως δια μαγείας, η Κυβέρνηση όμως αντιλαμβάνεται ότι είναι καταδικασμένη να επιτύχει;

Και ας προσέξουν όλοι κάτι, αν επιτύχει σ’ αυτό δεν θα φορά μόνο τα νησιά, θα φανεί διαβασμένη και έτοιμη στα βασικά μαθήματα, θα έχει επιτύχει συνολικά.

 

Υ.Γ.  Εννοείται ότι το πρώτο που πρέπει να δούν, είναι που θα πηγαίνει ο 4001, διότι δεσμεύτηκαν για 4000 στο Φλώρι. Αν οι αριθμοί μείνουν ως έχουν, απλά θα έχουμε δύο… ΒΙΑΛ!