Του απορριμματοφόρου μας η… τρύπα

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 13/07/2022 - 20:38

Σε άλλο πράγμα αναφέρεται σχετικό γνωμικό για την… τρύπα, αλλά επειδή βαρεθήκαμε να βλέπουμε ακριβώς… αυτήν, μετά το πρωϊνό συμβάν, δικαιούμαστε να ρωτήσουμε.

Και… μετά;

Δηλαδή, έφυγε από την γωνία Ζανάρα και Ψαρών συνεργείο της ΔΕΥΑΧ, δικό της ή εργολάβου και σκέπασε την τρύπα που δημιουργήθηκε με μια λαμαρίνα ας πούμε ή με μια περίφραξη και… στραβώθηκε ο οδηγός του απορριμματοφόρου και έπεσε μέσα;

Όχι βεβαίως, γιατί τότε θα μιλούσαμε για ατύχημα και αυτά είναι μέσα στη ζωή.

Εδώ όμως μιλάμε ότι έφυγαν τα συνεργεία χθες από το σημείο, έβαλαν και έναν… κώνο απ’ αυτούς που τους παίρνει ο αέρας και τους τρέχει στο… λιμάνι και πήγαν για ύπνο οι άνθρωποι και έχει ο Θεός και αύριο δική του μέρα θα είναι.

Και ρωτάω εγώ τώρα ο… ούργιος.

Αν αντί του απορριμματοφόρου έπεφτε μέσα ένα δίκυκλο; Ένα ποδήλατο; Ένας πεζός;

Ατύχημα… θα πεί κάποιος, αλλά συγνώμη μήπως ήρθε η ώρα να πάρουμε… ανάποδες μπας και ρθούμε στα… ίσια μας;

Γι’ αυτό εγώ επανέρχομαι και ρωτάω: Και… μετά κύριοι του Δήμου;

Ποιός είναι υπεύθυνος γι’ αυτό που έγινε σήμερα και γίνεται και κάθε μέρα;

Ποιός θα πληρώσει τον Γερανό, που χρειάστηκε για να ξεκολλήσει το όχημα, ποιός θα πληρώσει την ζημιά, ποιός θα πληρώσει για την καθυστέρηση του δρομολογίου του Δημοτικού οχήματος, ποιός ευθύνεται που μπήκε σε κίνδυνο η ζωή και η σωματική ακεραιότητα ανθρώπων;

Αν η ΔΕΥΑΧ δεν βγεί αύριο να ανακοινώσει ότι τιμωρήθηκαν οι τάδε με τόσα ή έγινε δίωξη κατά του τάδε για τον κίνδυνο, κοντολογίς αν δεν πληρώσει κάποιος για το αποτέλεσμα άνθρωποι δεν θα γίνουμε ποτέ.

Με την ευκαιρία και για να καταλάβουμε την απόσταση έργων και λόγων, μπορεί ένας να μου δείξει ΕΝΑ σημείο σε οδόστρωμα, που εφαρμόστηκε αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε ο Αντιδήμαρχος έργων;

Θυμίζω ότι ο Γιάννης Ξενάκης είχε πεί κατηγορηματικά ότι από τούδε και στο εξής, όποιος ανοίγει τρύπα σε οδόστρωμα για εργασίες, δεν θα φράζει μετά την τρύπα αφήνοντας μπαλώματα, αλλά θα φτιάχνει από την αρχή ικανό τμήμα του οδοστρώματος, ακριβώς για να γλυτώσουμε από τους μπούρλους – λάκκους.

Τον ακούσαμε τότε όλοι, το άκουσαν και οι Υπηρεσίες και είπαν το κλασσικό «Άσε τους αιρετούς να λένε και καμμιά μαλθακία» και φυσικά τα μπαλώματα συνεχίζονται και πάμε… παρακάτω.

Όπως θα πάμε και για την επόμενη… τρύπα της όποιας ΔΕΥΑΧ, με τον όποιο τυχερό «πληρώσει τη νύφη» αν το σημερινό περάσει έτσι σαν… αέρας πρωτίστως κοπανιστός.

 

Υ.Γ.: Μπράβο στον Νότη Μηταράκη για τα 6.7 εκατ. ευρώ για την νέα Αίθουσα στο Αεροδρόμιο. Μέχρι όμως να αρχίσει και να ολοκληρωθεί, την συντήρηση της παρούσης Αίθουσας θα συνεχίσει να την έχει ο… Μητροπολίτης;

Σχετικά Άρθρα