Χίος, Πέμπτη 9 Απριλίου

Τουλάχιστον οι Αστυνομικοί δεν θα μπορούσαν να μην φορούν ίσιους… σουτιέδες;

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 25/03/2020 - 19:11

Έχουμε ως δεδομένα τα πρωτόγνωρα γεγονότα που ζούμε.

Όλη η χώρα ζεί ως… «ελεύθερη πολιορκημένη» για να δέσει ο χαρακτηρισμός και με την εθνική μας επέτειο.

Η πολιτεία για πρώτη φορά, εγώ τουλάχιστον δεν θυμάμαι δεύτερη, δείχνει σοβαρότητα, ο κόσμος εμπιστεύεται και ακολουθεί.

Ταυτόχρονα ο πρώτος αιφνιδιασμός πέρασε και το μακαρόνι έχει απ’ ότι φαίνεται μεγάλη ουρά.

Ένα κομμάτι ενστόλων επιπρόσθετα έχει αναλάβει να βάλει τα πράγματα σε τάξη, έρχεται δε στην διάρκεια των αναγκαίων ελέγχων, σε επαφή με εκατοντάδες συμπολίτες, καθημερινά και μάλιστα από πολύ κοντινή εκ των πραγμάτων απόσταση.

Το ερώτημα μετά ταύτα εύλογο και σαφές. Είναι δύσκολο, τουλάχιστον γι’ αυτό, το ευαίσθητο τούτο τμήμα, που επιπρόσθετα στα νησιά έρχεται σε επαφή και με μεταναστευτικό πληθυσμό, να εφοδιαστεί με μάσκες, μιας χρήσεως μεν, αλλά της ωφελιάς;

Διότι εκτός του ψυχολογικού του πράγματος είναι πασίγνωστο, δεν το λέμε εμείς αλλά οι ειδικοί, οι σημερινές μάσκες που χρησιμοποιούνται, παρέχουν την ίδια ασφάλεια ενός μονού… σουτιέν, με την διαφορά ότι στην περίπτωση μας είναι… επίπεδο.

Το ίδιο ισχύει και με τα περίφημα γάντια… μεταφοράς του κορωνοϊού, γιατί αυτά που φοριούνται έτσι όπως χρησιμοποιούνται μόνο προστασία δεν παρέχουν.

Όλα αυτά είναι γνωστά και πρέπει να αναλυθούν άμεσα, με ένα σωρό σύγχρονα μέσα που διατίθενται σήμερα.

Αναγνωρίζουμε όλοι βεβαίως ότι υπάρχουν ελλείψεις και πως ο κορωνοϊός απέδειξε εκτός των άλλων ότι αν η Κίνα αποφασίσει για κάποιο λόγο να μην εργαστεί ένα μήνα, δεν θα έχουμε… βρακί στην κυριολεξία να φορέσουμε, αλλά αυτά θα τα δούμε αφού κάτσει η σκόνη, όσοι είμαστε εδώ.

Όμως η πρώτη ψυχρολουσία πέρασε, τώρα μπαίνουμε στην κυρίως μπόρα. Δεδομένου τούτου λοιπόν οι Αστυνομικοί κατ’ αρχήν πρέπει να φορούν τουλάχιστον τις μάσκες που φέρουν οι φαρμακοποιοί. Εκείνοι ξέρουν καλύτερα.

 

Υ.Γ. Επειδή η κλεισούρα προσφέρεται και για ταινίες, ψάξτε αυτήν με τον τίτλο CONTAGION. Γυρίστηκε το 2011. Μιλάμε όποιοι επεξεργάστηκαν αυτό που ζούμε σήμερα την έμαθαν… απ’ έξω.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 09/04/2020 - 19:51

Τον έχουμε κάθε απόγευμα σπίτι μας, τον έχουμε και στην καρδιά μας, έγινε ξαφνικά ο νέος εθνικός μας ήρωας, λαός βλέπετε μεγαλωμένος με κάμποσους τέτοιους μέσα την ιστορία μας.

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει με τη Χίο, το ελληνόπουλο με καταγωγή από την Αρκαδία, που γεννήθηκε στην Αυστραλία πριν 54 χρόνια;

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Ακαδημαϊκός Σωτήρης Τσιόδρας είναι γιατρός παθολόγος, με την ειδικότητα του Λοιμωξιολόγου. Είναι από το 2010 αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων στη Δ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ΠΓΝ «Αττικόν». Έχει ανακηρυχθεί Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως ειδικός σύμβουλος του ΚΕΕΛ (Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων) και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ.

Από την 1η Φεβρουαρίου 2020 εκτελεί καθήκοντα εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και διατελεί επικεφαλής της αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα.

Ο άνθρωπος λοιπόν, πίσω από την ομάδα επιστημόνων, που μας κρατάει στα σπίτια μας και πάγωσε την οικονομία, επειδή είχαμε την καλή τύχη να κυβερνάει την χώρα ένας πολιτικός με κοινή λογική, που απλά είπε δεν ξέρω, ακούω αυτούς που ξέρουν, μας είπε πάλι σήμερα να μην είμαστε σαν τους… ροφούς, να κυκλοφορούμε χωρίς μάσκες και γάντια εκτός αν θέλουμε να γίνουμε… βοηθοί του Βαλιδάκη, που σε ένα μήνα θα ρθεί από το Καστελόριζο στο Σκυλίτσειο, να ενταχθεί στην καλή ομάδα των Χίων Χειρουργών.

Πιστεύοντας ότι σιγά – σιγά θα τον ακούσουμε και σ’ αυτό, ήρθε νομίζω η ώρα να δικαιολογήσουμε τον τίτλο αφού ναι, ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει σχέση με το νησί μας και μάλιστα ζεστή.

Όσοι πάτε στην Εκκλησία κάθε Κυριακή, εγώ πάω άπαξ, μόνο την βραδιά της Αναστάσεως και φέτος θα το στερηθώ, θα ακούτε το κήρυγμα που διαβάζουν οι Ιερείς.

Αυτό βέβαια δεν είναι δικό τους, είναι ενιαίο σε όλες τις Εκκλησίες του νησιού και το γράφει ο Φιλόλογος Γεώργιος Γκέλης.

Η σχέση του με τη Χίο; Συμφοιτητής του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, που σαφώς εκκλησιάζεται κατά τι περισσότερο από τον υπογράφοντα, που χειροθέτησε τον Γεώργιο Γκέλη Κήρυκα του θείου Λόγου στη Νέα Μονή το 2018.

Δεν θα σας σκάσω, θα το πάρει το ποτάμι… Ο Γεώργιος Γκέλης λοιπόν είναι αδελφός της Μίνας Γκέλη, που είναι η γυναίκα του Σωτήρη Τσιόδρα, έχουν δε μαζί, ζωή νάχουν και να τα χαίρονται επτά παιδιά!

Κάνοντας σας κοινωνούς αυτής της είδησης, περιττεύει ίσως να πώ ότι αυτός ο επιστήμονας, που τον ακούν οι πολιτικοί με ανοικτό το στόμα και ευτυχώς γιατί σήμερα θα είχαν ανοίξει πολλοί τάφοι και στη χώρα μας, είναι και πολύ θρησκευόμενος, είναι δε γνωστό ότι εθεάθη να ψάλλει σε άδεια εννοείται Εκκλησία των Αθηνών.

Κοντολογίς να μην σας σκάσω, δεν μας προτείνει φέτος να κάνουμε Πάσχα σπίτι μας και όχι στις Εκκλησιές, ο τάδε καλός επιστήμων μεν, υλιστής δε, που πάει στην Εκκλησιά για να πετάει… μπομπάκια, αλλά ένας επιστήμονας, που βρίσκεται δίπλα στο ψαλτήρι από μια οικογένεια βαθιά θρησκευόμενη.

Ας τον ακούσουμε λοιπόν και δεν θα χάσουμε. Οι Εκκλησιές για να φύγουν από την Ελλάδα πρέπει να βυθιστεί η χώρα, στη θέση τους θα είναι να μας περιμένουν και του χρόνου.

Το θέμα απλοελληνικά είναι να εισέλθομε όμως σ’ αυτές όρθιοι και όχι… ξαπλωμένοι.

 

Υ.Γ. Το μυστικό του Κυριάκου, είναι η κοινή λογική. Όσα χρόνια δημοσιογραφώ θυμάμαι τον Οίκο Ναύτη με προβλήματα. Πότε δεν είχε κανένα; Όταν έβαλαν Πρόεδρο του τον συγχωρεμένο τον καπ. Θανάση Βαρίνο. Ήταν απλό, ήξερε, όπως ξέρει τώρα και ο Τσιόδρας.