Τσίμπημα στο χέρι αν θέλουμε να… τσιμπήσει ο τουρισμός

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 18/05/2021 - 21:12

Από τις σημαντικότερες ειδήσεις η σημερινή για τον «καταδρομικό» εμβολιασμό, που σχεδιάστηκε στα νησιά και που θα γίνει και στο Σκυλίτσειο.

Και είναι σημαντική η είδηση, όταν ξέρουμε να διαβάζουμε κάτω από τις γραμμές.

Προσέξτε, η Χίος ανήκει στις περιπτώσεις που δεν πεθαίνει για τουρισμό και που τα δυό της πόδια τα ταρακούνησε μεν ο κορωνοϊός, αυτός δεν άφησε τίποτα ανέγγιχτο, αλλά δεν τις τα έκοψε. Ναυτιλία και μαστίχα μέσα στην μπόρα τα κατάφεραν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας νοιάζει το γενικό, δεν μας επηρεάζει και ειδικά όσον αφορά τον τουρισμό μας παρα… νοιάζει, αφού η κατάσταση του κορωνοϊού στην Τουρκία, μας αφαίρεσε τουλάχιστον 80-100.000 επισκέπτες την σεζόν, με ότι σφαγιαστικό για την οικονομία σημαίνει αυτό.

Ας τα πάρουμε λοιπόν με την σειρά και μέσα από το τοπικό, τους καταδρομικούς εμβολιασμούς δηλαδή, να δούμε το γενικό.

Αν δεν γίνουν καταδρομικά τσιμπήματα, τουρισμός δεν… τσιμπάει και αυτό μας είπε και ο Πρωθυπουργός στην τελευταία δήλωση του.

Δείτε για παράδειγμα τι γίνεται στην Αγγλία, που ας μην ξεχνάμε δεν ανήκει πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μας ενδιαφέρει τα μάλα αρκεί να δούμε το νούμερο των Βρετανών τουριστών στην χώρα μας.

Αυτό που ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, είναι πως όποιος πολίτης της χώρας του ξεμυτίσει για τουρισμό στις «πορτοκαλί» χώρες, μπορεί βεβαίως να το κάνει, αλλά στην επιστροφή θα κλείνεται μέσα 10 μέρες και αν τολμήσει να το παραβιάσει θα πληρώνει πρόστιμο 10.000 λίρες.

Μια από τις «πορτοκαλί» χώρες είναι και η Ελλάδα και αυτό δεν έχει σχέση με τα κρούσματα, αυτό πλέον είναι ξεπερασμένο, αλλά αφορά τους εμβολιασμούς.

Συνεπώς αν δεν αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασθέντων, η Ελλάδα δεν θα «πρασινίσει» και όσο αυτό δεν γίνεται, λεφτά τουριστικά τουλάχιστον, στην τσέπη μας δεν πρόκειται να δούμε.

Ήδη το υπουργείο Οικονομικών εκεί που προϋπολόγιζε από το 2019 στο 2021 αύξηση 55-60% στο τουριστικό συνάλλαγμα το κατεβάζει στο 45-50%.

Άρα, άρα, ο εμβολιασμός, ο μαζικός, ο γρήγορος, ο καταδρομικός, ο υπέρ - επείγον εμβολιασμός είναι μονόδρομος και έτσι πρέπει να διαβαστεί αυτό που ετοιμάζεται να γίνει και στο νησί μας. Θα είναι βεβαίως πρωτόγνωρο, αλλά εδώ που τα λέμε ότι αφορά τον κορωνοϊό, έγινε κάτι που ειδικά οι δικές μας γενιές το έζησαν δεύτερη φορά;

 

Υ.Γ.: Αλίμονο αν δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το δένδρο από το δάσος. Οι σπάνιες παρενέργειες από το εμβόλιο, είμαι παθών, δεν πρέπει να μας αποτρέψουν από τον στόχο και είναι σαφής και απλός. Χωρίς τσίμπημα από το εμβόλιο, τσίμπημα για την επαναλειτουργία της οικονομίας και της ζωής δεν υπάρχει.

 

Σχετικά Άρθρα