Ξέρω ένα κρούσμα στα… Αντίψαρα και δεν θέλω να ξέρω το "πόθεν έσχες" των πολιτικών.

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 29/07/2021 - 19:11

Λοιπόν τα πράγματα είναι σοβαρά, πρέπει να εμβολιαστούμε, δεν το συζητάμε, αλλά δεν… σωζόμαστε, τουλάχιστον από τον ιό της… βλακείας, αφού αυτόν εγώ θεωρώ σοβαρότερο πρόβλημα.

Κατ’ αρχήν είναι φοβερό πως ανακυκλώνεται όχι ο κορωνοϊός, επαναλαμβάνω, αλλά η βλακεία.

Τώρα αφού ηρεμήσαμε από τον διαχωρισμό μας, έχουμε κατάρα με την ένωση, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αρχίσαμε πάλι το κουτσομπολιό.

 Πόσα κρούσματα στο τάδε χωριό, πόσα στο άλλο, είναι αλήθεια ότι έκλεισε το τάδε μαγαζί; Καλέ στο μαγαζί του τάδε βρέθηκαν θετικοί όλοι και ο… σκύλος.

Και πάει λέγοντας. Βρε δεν… μπανά να μας λένε ότι χωρίς εμβόλιο είμαστε απροστάτευτοι, να μας λένε ότι εμβολιασμός παράλληλα δεν σημαίνει ανοσία, ότι βρήκαμε μεν εμβόλιο, που το κοιτάμε με μισό μάτι, αλλά δεν βρήκαμε το φάρμακο, συνεπώς το πρόβλημα παραμένει, εμείς το χαβά μας.

Από την άλλη η Πολιτεία θέλει υπεύθυνους πολίτες, αλλά συνεχίζει να μας θεωρεί χαχόλους, δίνοντας στη δημοσιότητα το «Πόθεν έσχες» των πολιτικών, άρα τώρα η χώρα γλύτωσε από την…παρανομία.

Θυμίζουμε αν χρειάζεται ότι η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν μπήκε ποτέ σε αυτόν τον πειρασμό, συνεπώς τουλάχιστον εμάς συνένοχους στον… φόνο δεν θα μας έχουνε.

Πόσα αυτοκίνητα έχει ο Μητσοτάκης και πόσα σπίτια ο Τσίπρας, πόσες καταθέσεις ο Μηταράκης και πόσα  μονόγκαζα ο Μιχαηλίδης.

Δεν θέλουμε να τα ξέρουμε, αφού ποτέ δεν μπορούμε να τα μάθουμε. Δεν κρίνεται από αυτό ένας πολιτικός και εάν θέλετε την άποψη μας, ο καλός πολιτικός δεν μπορεί να είναι «φτωχομπινές». Πρέπει να είναι χορτάτος και να αμείβεται πλούσια και σωστά, αφού είναι δεδομένο ότι πολιτική σημαίνει θυσία, συνεπώς σίγουρα εκτός πολιτικής ένας άξιος άνθρωπος αμείβεται σίγουρα περισσότερο.

Δεν βαριέστε όμως, οι πολιτικοί υποκρίνονται  ότι τα δηλώνουν όλα και εμείς έχουμε την αυταπάτη ότι τα ξέρουμε όλα.

Μια κοινωνία κοντολογίς κάφρων, που δουλεύει ό ένας τον άλλο και όλοι μαζί… αλληλοδουλευόμαστε.

Την κρίσιμη όμως ώρα, να την πάλι άλλη μια κρίσιμη με τον κορωνοϊό, καλούμαστε να γίνουμε… υπεύθυνοι πολίτες και να αποφύγουμε τον λαϊκισμό.

Είναι σαν να πίνεις σούμα δηλαδή, και να θέλεις να κατουράς γάλα.

Μετά ταύτα και επειδή βαρεθήκαμε το κουτσομπολιό και την υποτίμηση του μυαλού μας, ειδικά για το κρούσμα των… Αντιψάρων εξασφαλίσαμε και …φωτογραφία του.

 

Υ.Γ.: Γιατί σκάμε στον ΟΗΕ να αποδείξουμε γιατί τα νησιά έχουν στρατό; Μα γιατί η Τουρκία ισχυρίζεται το αντίθετο. Στο κάτω κάτω, κακό είναι να το… συζητάμε; Πέραν των παχιών λόγων, έχουμε αγοράσει μια νέα βάρκα στο πολεμικό ναυτικό; Όχι Φρεγάτα ή πολεμικό πλοίο, βάρκα. Συνεπώς οι Τούρκοι ξέρουν τι κάνουν.

 

 

Σχετικά Άρθρα