Χίος, Πέμπτη 9 Απριλίου

Απάντηση του Προέδρου της ΕΜΧ στον Β. Μυριαγκό

Πέμ, 13/02/2020 - 17:46

 

                                                                                                                                                Χίος 13/2/2020

Κύριε Διευθυντά,

Σε απάντηση του χθεσινού δημοσιεύματος του κου Μυριαγκού με τίτλο «Μια σπουδαία απόφαση για όλους τους Μαστιχοπαραγωγούς» σύμφωνα με το οποίο γίνεται αναφορά σε  ομόφωνη απόφαση του Α/θμιου Συνεταιρισμού Μαστιχοπαραγωγών Νενήτων, με συγκεκριμένα ζητούμενα, θερμά σας παρακαλώ κι εφ όσον σας είναι εύκολο να μας  αποστείλετε ένα αντίγραφο, της ομόφωνης απόφασης αφού η προσπάθεια μας σε συνεργασία με τον τοπικό Συνεταιρισμό να βρεθεί έχει αποβεί άκαρπη.

Φυσικά και αστειεύομαι, μιας και είναι δύσκολο, να κατανοήσει κανείς, πως ένας αντιπρόσωπος συνεταιρισμού, μπορεί να δημοσιοποιεί μια απόφαση για δικούς του σκοπούς, πριν ακόμα αποσταλεί ή καλύτερα πριν ακόμα καθαρογραφτεί, και με μεγάλη ευκολία να βγαίνει και να ζητάει έγγραφα και στοιχεία, τα οποία ούτε καταστατικά προβλέπονται, ούτε η κείμενη νομοθεσία το επιτρέπει. Δεν θα αναλύσω την καταστατική η μη εκτροπή, μας είναι λυπηρό οι όποιες αποφάσεις οργάνων να γίνονται χαρτοπόλεμος, για ίδιον όφελος και για σπίλωση της υπόληψης μας.

Αντίθετα απ όλα αυτά, να σας ενημερώσω ότι χθες μας κοινοποιήθηκε η απόφαση 236 του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Νενήτων, όπου μετά από δικό μας ερώτημα μας γνωστοποιείται ότι οι ενέργειες του κου Μυριαγκού είναι αποτέλεσμα δικής του βούλησης και ουδεμία σχέση έχουν με αποφάσεις  - ενέργειες του Συνεταιρισμού Νενήτων.

Δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ ξανά μέσω δημοσίου διαλόγου με τον κο Μυριαγκό, στην προσπάθεια του οποιουδήποτε,για αυτοπροβολή,εμείς δεν θα γίνουμε αρωγοί, η Ένωση έχει καταστατικές διαδικασίες και όργανα και μέσω αυτών θα δοθούν όλες οι απαντήσεις.

Υπάρχουν δύο χιλιάδες και πλέον οικογένειες που ζουν από την Μαστίχα, έχουμε ιερό καθήκον να προφυλάξουμε και να διασφαλίσουμε το εισόδημα τους ,κι αυτό θα κάνουμε.

 

Ο Πρόεδρος της

Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου

 

Γεώργιος Ι.Τούμπος

ΥΓ : Μέχρι και ώρα 11:00πμ της 13ης Φεβρουαρίου καμιά ομόφωνη απόφαση σύμφωνα με αυτά που επικαλείται ο κος Μυριαγκός δεν μας έχει προσκομιστεί.