Χίος, Πέμπτη 2 Απριλίου

Όλα όσα δεν ειπώθηκαν στην λαϊκή συνέλευση της Δευτέρας στην ΠΕΚΕΒ του Βροντάδου.

Τετ, 19/02/2020 - 06:22

«Οι οικονομικοί «μετανάστες» είναι ο Δούρειος Ίππος του κεφαλαίου για την άλωση των εργασιακών κατακτήσεων των ντόπιων.»   Κάρλ Μαρξ (1818-1883)

Όσες κι όσοι υποστηρίζουν και αποδέχονται μία μικρή δομή καταγραφής και ταυτοποίησης ας αναλογιστούν πώς ξεκίνησε η ΒΙΑΛ, πώς εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια, ποιες είναι οι συνέπειες λειτουργίας της για όλους μας - κυρίως για τους Χαλκούσους - και ποια θα είναι η εξέλιξή της. Οι αφελείς που πιστεύουν ότι θα κλείσει η ΒΙΑΛ «πλανώνται πλάνην οικτράν». Η ΒΙΑΛ δεν πρόκειται να κλείσει από αυτούς που την επέβαλαν, αλλά μόνο απ’ αυτούς που επωμίζονται τις συνέπειες λειτουργίας της και όταν αποφασίσουν να προτάξουν δυναμικά τα στήθη τους. Και δεν θα κλείσει για όσο η Χίος, η Ελλάδα μας θα εξακολουθεί να δέχεται υβριδικό πόλεμο εισβολής και κατοχής της Γείτονος χώρας με την αγαστή συνεργασία του εσωτερικού εχθρού, και το όνομα αυτού Πολιτικό Σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος που η χώρα μας δεν πράττει το αυτονόητο, δηλαδή την φύλαξη των συνόρων μας θαλασσίων και χερσαίων.

Οι πολιτικές όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων είναι μεθοδευμένες και υπαγορευμένες από τα στρατηγικά συμφέροντα ξένων και εγχώριων θεσμικών παραγόντων. Αυτό είναι γνωστόν τοις πάσι! Ας μην αυταπατώμεθα, λοιπόν, και ας μην αποδεχτούμε καμιά νέα δομή των «500» μικρή ή μεγάλη όπως έχει αποφασιστεί απ’ την κατοχική-μνημονιακή κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι αθρόες και ανεξέλεγκτες ροές «λαθρομεταναστών» είναι αποβατικές εχθρικές ενέργειες και καταλύουν κάθε έννοια σεβασμού της Εθνικής κυριαρχίας και υπερηφάνειας του λαού μας. Η Ελλάς διαχρονικά αντιστάθηκε με κάθε μέσο και τρόπο σε κάθε εισβολέα, έγραψε λαμπρές σελίδες ηρωισμού κι αυταπάρνησης χύνοντας ποταμούς αίματος, στον αγώνα της για την Ελευθερία.

Οι πολίτες απ’ τον Ισημερινό που καταλήγουν στα νησιά μας μέσω Τουρκίας δεν είναι ούτε πρόσφυγες, ούτε μετανάστες! «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ με τη νομική έννοια του θεσμικού πλαισίου, διότι δεν ήλθαν από χώρες που θεωρούνται εμπόλεμες ή πλήρως διαλυμένα κράτη.

H Ελλάδα δεν είναι η πρώτη ασφαλής χώρα, ακόμη κι αν μετακινήθηκαν από εμπόλεμη περιοχή

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, διότι δεν έχουν εισέλθει στη χώρα με νόμιμη άφιξη». (Αριάδνη Νούκα, Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος της «Ευνομίας»).

 

«Οι παράνομοι εισελθόντες προέρχονται από 92 διαφορετικές χώρες, εκ των οποίων μόνο μία είναι ακόμη σε ημιεμπόλεμη κατάσταση». (Θεοφάνης Μαλκίδης, Δρ. κοινωνικών επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών).

 

Όσοι εισέρχονται παράνομα και χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα πρέπει να απελαύνονται μαζικά κατ’ εφαρμογήν της Απόφασης-σταθμού του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. «Το Δικαστήριο με έδρα το Στρασβούργο, υπό ευρεία σύνθεση με Πρόεδρο τον Έλληνα Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο, εξέδωσε απόφαση που δικαιώνει την Ισπανία, η οποία αποφάσισε την ομαδική επιστροφή στο Μαρόκο 75 μεταναστών από αφρικανικές χώρες οι οποίοι είχαν εισέλθει παρανόμως στην επικράτειά της». (olympia.gr).

 

Δεν πρέπει να μετατρέψουμε τα νησιά μας από προσωρινές φυλακές ψυχών σε τράνζιτ Εποικισμού της ηπειρωτικής μας χώρας. Εμείς, δεν θα γίνουμε συνεργάτες του τρομοκράτη Ερντογάν που έχει κάθε λόγο να επιθυμεί την μουσουλμανοποίηση όλης της Ελληνικής επικράτειάς μας. Το να ανοίγει τη στρόφιγγα των μεταναστευτικών ροών κι εμείς να προωθούμε τις ορδές του σε κάθε σπιθαμή Ελληνικής γης πρέπει να τερματιστεί άμεσα. Καταγραφή και ταυτοποίηση ΜΟΝΟ στα Μικρασιατικά παράλια. «Η Τουρκία έχει πάρει απ’ την Ε.Ε. έξι (6) δις ευρώ για τρία (3) χρόνια, εκ των οποίων τα 35.000.000 ευρώ απ’ την Ελλάδα.» (Θεοφάνης Μαλκίδης.) Καμιά συνεργασία με το οργανωμένο Κράτος τρομοκράτη που εκπαιδεύει τζιχαντιστές και ανδρώνει φανατικούς μουσουλμάνους.

 

Καταγγελία της συμφωνίας Ε.Ε. –Τουρκίας και ακύρωσης της συμφωνίας "Δουβλίνο 2".

 Η συνθήκη ορίζει ότι όσοι ζητούν άσυλο στην ΕΕ μπορούν να το κάνουν μόνο στη χώρα εισόδου τους. Η πολιτική αυτή κρατά ασφαλείς χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και όσες άλλες αποτελούν ελκυστικούς προορισμούς για τους οικονομικούς μετανάστες και επιφορτίζουν την Ελλάδα με το πρόσθετο καθήκον όχι απλώς να αστυνομεύει τα σύνορά της, αλλά να φροντίζει για τους μετανάστες, καθήκοντα που οι αδύναμες κυβερνήσεις της χώρας δεν μπορούσαν να φέρουν εις πέρας ούτε τις καλές εποχές πριν από την οικονομική κρίση».

 

«Μας λένε ότι αυτοί οι άνθρωποι* ήρθαν για να φύγουν στη Γερμανία.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι :
α) Το 96% έχει ΑΜΚΑ
β) Το 78% έχει ΑΦΜ
γ) Το 37% έχει εγγραφεί στον ΟΑΕΔ.

Αν είναι για να φύγουν, γιατί έχουν ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και ΟΑΕΔ»;

(Θεοφάνης Μαλκίδης.)

 

Πως θα πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή μη όταν όλες έχουν «σφραγίσει» τα σύνορά τους και η μόνη που παραμένει ακόμη “ξέφραγο αμπέλι” είναι η δική μας;   Μας γενοκτονούν κι εμείς διαπραγματευόμαστε με τους Δήμιούς μας. Σε κατεχόμενη-εποικιζόμενη Χώρα δεν παζαρεύουμε την αξιοπρέπειά μας, την ύπαρξή  μας, το μέλλον των παιδιών μας και την Ελευθερία μας.

Αρνούμαι να εισχωρήσω στη λογική της περισσότερης ή λιγότερης υποτέλειας. Παραμένω ζηλωτής της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

 

 

 

ΥΓ.: Όσοι επικαλούνται και προτάσσουν την ενότητα πολύ καλώς πράττουν κι εγώ συντάσσομαι αναφανδόν μαζί τους. Εξάλλου είναι μονόδρομος κι οτιδήποτε άλλο θα είναι καταστροφικό για όλους. Εύχομαι όμως να βρουν την τόλμη και το θάρρος και να καταγγείλουν και τα κόμματά  εξουσίας τους που είναι υπεύθυνα τόσο για την οικονομική κρίση, όσο και για τις δραματικές συνέπειες του εποικισμού της Πατρίδας μας - που βιώνουμε σήμερα - και για τις τραγικές που θα ακολουθήσουν αν δεν πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας.