Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

20 συμμετοχές εκτός Χίου για το "Μαστίχαθλον" στην Βολισσό

Παν. Σιταράς, Πρόεδρος Ποδηλατών: Από του χρόνου τρίαθλο, με τρέξιμο, ποδήλατο και κολύμβηση
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 05/06/2019 - 14:17

120 αθλητές, 20 από τους οποίους έρχονται από άλλες περιοχές της χώρας καθώς και από άλλα κράτη, όπως από Πολωνία, Τουρκία, Αθήνα, Κατερίνη, Μυτιλήνη και Σάμο, αναμένεται να πάρουν μέρος στο Μαστίχαθλον που θα διεξαχθεί από τις 10 το πρωί της Κυριακής 16 Ιουνίου στην Βολισσό.

Πρόκειται για ένα δίαθλο, με τρέξιμο και ποδηλασία, που διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά στην περιοχή μεταξύ Λιμνιών και Βολισσού από τους «Ποδηλάτες Χίου».

Από την Παρασκευή θα ξεκινήσει η άφιξη των αθλητών, ανέφερε στην «Α» ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Ποδηλατών Χίου, Παναγιώτης Σιταράς, επισημαίνοντας ότι φέτος θα είναι η τελευταία φορά που θα γίνουν μόνο δύο αγώνες, μιας και σχεδιάζεται από του χρόνου να προστεθεί στο τρέξιμο και την ποδηλασία και η κολύμβηση.

Οι μισοί σχεδόν αθλητές φέρνουν σε πέρα την αγωνιστική δοκιμασία μόνοι τους (φέτος μάλιστα έχουν αυξηθεί οι γυναικείες συμμετοχές), ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχουν κατά ομάδες, π.χ. ένας για το τρέξιμο, άλλος για την ποδηλασία κ.ο.κ.

Βέβαια πέρα από την αντοχή των αθλητών που θα μετέχουν… ακόμα μεγαλύτερες ήταν οι αντοχές των διοργανωτών, που όπως είπε ο κ. Σιταράς, σχεδιάζουν εδώ και μήνες το Μαστίχαθλον και σε συνεργασία με το Δήμο καθώς και άλλους συλλόγους, εθελοντές και χορηγούς (γιατί για όλα αυτά υπάρχουν και αρκετές οικονομικές απαιτήσεις) προσπάθησαν και φέτος να κάνουν το καλύτερο δυνατό, γνωρίζοντας ότι πέρα από την ικανοποίηση των συμμετεχόντων τέτοιου είδους διοργανώσεις λειτουργούν και ως πόλος έλξης επισκεπτών.

 

Σχετικά Άρθρα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Δευ, 25/05/2020 - 08:03
Με δελτίο καταγραφής αθλούμενου ανοίγουν οι οργανωμένες ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις για τους αθλούμενους πολίτες

Από σήμερα Δευτέρα 25-5-20 οι αθλούμενοι πολίτες θα μπορούν να ξανακάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες είναι η συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων  για τους αθλούμενους πολίτες αλλά και τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν βάσει του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που έχει εκπονήσει η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπής της ΓΓΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, επεσήμανε:

«Το σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων συνεχίζεται. Μετά από τους αθλητές των εθνικών ομάδων και τους αθλητές των σωματείων έρχεται η σειρά των αθλούμενων πολιτών που θα μπορούν να κάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων. Με νέους κανόνες και νέες συνήθειες. Με καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στην εγκατάσταση, με περιορισμούς στη χωρητικότητα της εγκατάστασης για να τηρούνται οι αποστάσεις και ενδεχομένως με περιορισμούς στον χρόνο χρήσης ή με τηλεφωνική επικοινωνία και ραντεβού. Σκοπός αυτής της σταδιακής μετάβασης στις νέες συνθήκες είναι να ξαναρχίσουν σιγά-σιγά οι πολίτες να αθλούνται και στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις με ασφάλεια και εμπιστοσύνη».

Το δελτίο καταγραφής αθλουμένου υπάρχει ηλεκτρονικά διαθέσιμο στην ακόλουθη διεύθυνση:https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf,  όπως επίσης και οι σχετικές οδηγίες προς αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports ) στην ενότητα «Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους».

Με δελτίο καταγραφής αθλούμενου ανοίγουν οι οργανωμένες ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις για τους αθλούμενους πολίτες