20 συμμετοχές εκτός Χίου για το "Μαστίχαθλον" στην Βολισσό

Παν. Σιταράς, Πρόεδρος Ποδηλατών: Από του χρόνου τρίαθλο, με τρέξιμο, ποδήλατο και κολύμβηση
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 05/06/2019 - 14:17

120 αθλητές, 20 από τους οποίους έρχονται από άλλες περιοχές της χώρας καθώς και από άλλα κράτη, όπως από Πολωνία, Τουρκία, Αθήνα, Κατερίνη, Μυτιλήνη και Σάμο, αναμένεται να πάρουν μέρος στο Μαστίχαθλον που θα διεξαχθεί από τις 10 το πρωί της Κυριακής 16 Ιουνίου στην Βολισσό.

Πρόκειται για ένα δίαθλο, με τρέξιμο και ποδηλασία, που διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά στην περιοχή μεταξύ Λιμνιών και Βολισσού από τους «Ποδηλάτες Χίου».

Από την Παρασκευή θα ξεκινήσει η άφιξη των αθλητών, ανέφερε στην «Α» ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Ποδηλατών Χίου, Παναγιώτης Σιταράς, επισημαίνοντας ότι φέτος θα είναι η τελευταία φορά που θα γίνουν μόνο δύο αγώνες, μιας και σχεδιάζεται από του χρόνου να προστεθεί στο τρέξιμο και την ποδηλασία και η κολύμβηση.

Οι μισοί σχεδόν αθλητές φέρνουν σε πέρα την αγωνιστική δοκιμασία μόνοι τους (φέτος μάλιστα έχουν αυξηθεί οι γυναικείες συμμετοχές), ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχουν κατά ομάδες, π.χ. ένας για το τρέξιμο, άλλος για την ποδηλασία κ.ο.κ.

Βέβαια πέρα από την αντοχή των αθλητών που θα μετέχουν… ακόμα μεγαλύτερες ήταν οι αντοχές των διοργανωτών, που όπως είπε ο κ. Σιταράς, σχεδιάζουν εδώ και μήνες το Μαστίχαθλον και σε συνεργασία με το Δήμο καθώς και άλλους συλλόγους, εθελοντές και χορηγούς (γιατί για όλα αυτά υπάρχουν και αρκετές οικονομικές απαιτήσεις) προσπάθησαν και φέτος να κάνουν το καλύτερο δυνατό, γνωρίζοντας ότι πέρα από την ικανοποίηση των συμμετεχόντων τέτοιου είδους διοργανώσεις λειτουργούν και ως πόλος έλξης επισκεπτών.

 

artiria_4619_frantzeska_savvorginaki

Σχετικά Άρθρα