500 αθλητές στη Χίο για τους 32ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 08/10/2021 - 10:46
Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου 2018 στην Κω

41 σωματεία ττίβου καθώς και 8 σωματεία - σχολεία ΑμεΑ, με συνολικά 500 αθλητές και αθλήτριες, από 19 νησιά του Αιγαίου, θα πάρουν μέρος στη γιορτή του αθλητισμού, τους 32ους  Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, που θα γίνουν στο νησί μας, στο δημοτικό στάδιο Χίου, αύριο και μεθαύριο.

Τους αγώνες διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον  Δήμο  Χίου και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Χίου - Σάμου.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 4μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Χίου. Οι αγώνες θα συνεχιστούν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης στις 4μ.μ.

Αρωγός στην μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Χίου που διέθεσε τις αθλητικές εγκαταστήσεις.

Στο πλαίσιο των αγώνων η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση-γεύμα  στον χώρο της Κιβωτού του Κόσμου –Αιγαίου, στο Αίπος με καλεσμένους αθλητές διεθνούς εμβέλειας τιμώντας το κοινωνικής προσφοράς έργο της “Κιβωτού,” της μοναδικής δομής φιλοξενίας παιδιών στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας:

«Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου αποτελούν το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τα νησιά του Αιγαίου πελάγους.

Οι αγώνες αυτοί συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή όχι μόνο με τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και επειδή αποτελούν ισχυρό κίνητρο συμμετοχής της νεολαίας των νησιών μας στον αθλητισμό.

Αυτό έχει οδηγήσει σε ποσοτική και ποιοτική άνοδο, όχι μόνο του Αιγαιοπελαγίτικου, αλλά και του Ελληνικού Στίβου συνολικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεισφορά και η συμμετοχή, διαχρονικά στους αγώνες, της Πολιτείας, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, συνέβαλαν καθοριστικά στην καταξίωση και στην εξέλιξή τους ως μία από τις σημαντικότερες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας μας.

Φέτος, και παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας, συμμετέχουν 41 σωματεία Στίβου καθώς και 8 Σωματεία - Σχολεία ΑμεΑ.

Συνολικά 500 αθλητές και αθλήτριες, από 19 νησιά του Αιγαίου.

Να σημειωθεί ότι θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού».

 

 

32oi_aigaiopelagitikoi_agones_stivoy

Σχετικά Άρθρα