Αδειάζει την… ΕΠΟ αλλά θα δώσει παράταση για την κάρτα υγείας αθλητή ο Γιώργος Βασιλειάδης

Τετ, 10/10/2018 - 11:21

Αδειάζει την ΕΠΟ για την καθυστέρηση στην εφαρμογή της νομοθεσίας για την κάρτα υγείας αθλητή, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Στις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού ο κ. Βασιλειάδης, επεσήμανε ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει εκδοθεί από τις 3 Αυγούστου, απορώντας γιατί η Ομοσπονδία άργησε να ενημερώσει τις ΕΠΣ, με αποτέλεσμα οι τελευταίες να ζητάνε παράταση της υπάρχουσας νομοθεσίας.

Αναλυτικά ο κ. Βασιλειάδης είπε: «Φαίνεται ότι για κάποιο λόγο, ειδικά η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έχει κάποιες καθυστερήσεις. Ενώ υπάρχει από 3 Αυγούστου και υπουργική απόφαση και επιστολή της ΓΓΑ προς τις ομοσπονδίες, οι ΕΠΣ επικαλούνται ότι άργησαν να ενημερωθούν. Οι ΕΠΣ ισχυρίζονται ότι ενημερώθηκαν 4 Οκτώβρη και αυτό είναι πρόβλημα. Δεν έχω εναλλακτική από το να δώσω παράταση».

Σύμφωνα πάντως με κύκλους του υφυπουργείου Αθλητισμού, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση έως τέλος του 2018 ώστε να μπορέσουν τα ποδοσφαιρικά σωματεία να εναρμονιστούν στη νέα νομοθεσία, αποκλείοντας πάντως το αίτημα της ΕΠΟ να εξαιρεθεί από τη Νομοθεσία το ποδόσφαιρο.

Το μεσημέρι της Τρίτης 9/10/18, η ΕΠΣ Χίου με απόφασή της, ανέβαλε τους τρεις προγραμματισμένους αγώνες (για Τετάρτη 10/10/18) για τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, εξ αιτίας του θέματος που έχει προκύψει με την εφαρμογή της κάρτας υγείας αθλητή.

Αναβλήθηκε το παιχνίδι της Β’ Κατηγορίας μεταξύ Ερασιτέχνη και Βαρβασιακού καθώς και οι αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα Κ14: Ατρόμητος/Θύελλα-Αίας Χίου και Κανάρης/Όμηρος με Κλασικό/Ηρακλής.

Σχετικά Άρθρα