
Ιδιαίτερα αναβαθμισμένος είναι ο φετινός αγώνας της Aegean Regatta που ξεκίνησε σήμερα από το Λακκί της Λέρου και θα εξελιχθεί στα Δωδεκάνησα με τερματισμό το προσεχές Σάββατο τη Ρόδο.
Στον αγώνα, που έχει ενδιάμεσους σταθμούς την Κω και την Τήλο, συμμετέχουν 98 σκάφη και αναμένεται να υπάρξει έντονος συναγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες αφού ανάμεσά τους είναι πρωτοκλασάτα ονόματα ελλήνων ιστιοπλόων με σημαντικές διακρίσεις στην ανοιχτή θάλασσα.
Έντονη είναι και η παρουσία σκαφών από τη Χίο στην ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα του Αιγαίου, με 8 συνολικά. Αυτά είναι: «Αeras» του Α.Ο. Αιγαίου (Πέτρος Καλογεράκης), «Orion» του Ν.Ο. Χίου (Γιώργος Μπελέγρης), «Code Zero Vodafone» του Ι.Ο. Χίου (Μιχάλης Μπελέγρης), «Aegean» του Α.Ο. Αιγαίου (Γιάννης Κάβουρας), «Dragon» του Ν.Ο. Χίου (Γιάννης Μυτακίδης), «Hakuna Matata» του Ι.Ο. Χίου (Κωνσταντίνος Μουσουρούλης), «Οlympia» του Α.Ο. Αιγαίου (Δημήτρης Ψώρας), «Λευκίππη» της ΠΕΚΕ Βροντάδου (Μάρκος Λαμπρινάκης, Γιώργος Σαλιάρης).
Όμως πέρα από τις ελληνικές συμμετοχές, στη φετινή διοργάνωση έχουμε και 11 από το εξωτερικό, 6 από την Τουρκία, 4 από την Κύπρο (με τον Ι.Ο. Επαρχίας Αμμοχώστου) και από 1 από Αυστρία και Ρωσία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του αγώνα: Δευτέρα 18/8: 10.00: 1η ιστιοδρομία (Λέρος - Κως 32 ναυτικά μίλια). Τετάρτη 20/8: 10.00: 2η ιστιοδρομία (Κως - Τήλος 32 ναυτικά μίλια). Παρασκευή 22/8: 10.00: 3η ιστιοδρομία (Τήλος - Ρόδος 42 ναυτικά μίλια). Σάββατο 23/8: 10.00 και 12.00: Παράκτιοι Αγώνες (σε θαλάσσια περιοχή Ρόδου). Κυριακή 24/8: 21.00: Τελετή Λήξης - Απονομές (Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου Καστέλο - Ρόδος).






































