Χίος, Παρασκευή 3 Ιουλίου

Απολαυστικός αγώνας δρόμου στις όμορφες εξοχές της πόλεως Χίου με επίκεντρο τις Καρυές!

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 16/02/2020 - 22:15

Τη μεγάλη σημασία του εθελοντισμού για την πραγματοποίηση ωφέλιμων κοινωνικών στόχων τόνισαν τα μέλη του Συλλόγου αθλητών Υγείας, στη συνάντηση κάλεσμα, που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2020, μαζί με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καρυών ''Ανάληψη'' Αρβανίτισσα, που έχει αναλάβει την υποστήριξη, τη δρομολόγηση και την ενίσχυση με δράσεις και ανθρώπινο δυναμικό που θα προσφέρει τη μέρα πραγματοποίησης του αγώνα που προγραμματίζει το CHIOS RUNNING.

Αυτή περιλαμβάνει  δύο υπέροχες διαδρομές (μικρή και μεγάλη) στις 26 Απριλίου 2020, με εκκίνηση και τερματισμό τις Καρυές, με τον καθαρό αέρα τους και τα νερά τους...και με δρομολόγια απολαυστικά πλούσια σε πολιτιστικά μνημεία και φυσικές ομορφιές...και πολύ ενδιαφέροντα για τους αθλητές και τον κόσμο που θα συμμετέχει. Οι δύο αυτές διαδρομές περιδιαβαίνουν όλες τις όμορφες κοντινές ορεινές εξοχικές περιοχές της πόλεως Χίου από τα Ρεστά μέχρι σχεδόν την Παναγία την Αρβανίτισσα και το Αγιομαρκάκι.

Η συνάντηση ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καρυών και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να στελεχώσουν με εθελοντές στα πόστα που χρειάζεται...οι Φυσικοθεραπευτές Χίου, οι ''Φίλοι των Μονοπατιών'', ο Μ.Ε.Ο.Θυμιανών, οι Ραδιοερασιτέχνες Χίου με τους Ασυρμάτους τους και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Την αμέριστη συμπαράσταση και συμμετοχή του δήλωσε και ο δικός μας Ολυμπιονίκης Μαραθωνοδρόμος,-το καμάρι της Χίου-,Χριστόφορος Μερούσης.

Στις 26 Απριλίου το πρω'ί' θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές για τρέξιμο ή και περπάτημα για όσους δεν είναι ακόμα αρκετά προπονημένοι. Μία μικρή των τεσσάρων χιλιομέτρων εύκολη και βατή από τον καθένα που επιθυμεί να συμμετέχει...αλλά και μία δεύτερη των είκοσι χιλιομέτρων πιο ''απαιτητική'', πιο ορεινή και με μπόλικη ανηφόρα για αθλητές που είναι προπονημένοι και διαθέτουν την απαραίτητη υψηλή φυσική κατάσταση για τη διεκπεραίωση της...

Για να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι σε νευραλγικά πόστα όπου είναι απαραίτητα για να προσφέρουν καθοδήγηση και βοήθεια στους συμμετέχοντες όπου χρειαστεί, σωστά τονίστηκε η αξία του εθελοντισμού που συχνά ''ανοίγει δρόμους'' σε πάμπολλες ανθρώπινες δραστηριότητες σε όλους τους τομείς με ''οπλοστάσιο'' τα όνειρα, τον κόπο, το χρόνο και τον ιδρώτα της εμπνευσμένης παρέας που δούλεψε .

Άλλωστε αυτό είναι γνωστό...και το λέει κι ένα τραγούδι...''...μέχρι τα ουράνια σώματα με πομπούς και με κεραίες φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα και Ιστορία οι παρέες''!!!...

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/06/2020 - 15:15

Με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, ενισχύει η κυβέρνηση τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανάγκες του.

Την ανακοίνωση έκαναν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά από το 2008 που η Πολιτεία επιχορηγεί απευθείας τα σωματεία.

Όπως διευκρίνισαν τα δύο κυβερνητικά στελέχη, το ποσό θα διανεμηθεί με διαφανή κριτήρια στα σωματεία τα οποία προχωρούν στην προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ή έχουν κάνει αίτηση για να λάβουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

«Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί πυρήνα ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελοντισμού, αλλά και φυτώριο του επαγγελματικού αθλητισμού», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Σταϊκούρας.

«Επιπλέον, είναι ακόμα μία απόδειξη ότι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις κατάλληλες πολιτικές, ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην κοινωνία και στην οικονομία και να ξαναπιάσουμε το νήμα από το σημείο που το είχαμε αφήσει προ κρίσεως, το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα διεκδικεί πόρους για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι γεγονός ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής δραστηριότητας. Στηρίζεται και θα συνεχίσουμε την πολιτική ανάπτυξής του. Είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της κυβέρνησης μας», είπε. 

 

Αναδημοσίευση από naftemporiki.gr