Διακρίσεις των "Ιώνων" στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου «ΟΠΑΠ 2017

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 04/06/2017 - 05:55
Τα μέλη της αποστολής του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείων των «Ιώνων» φωτογραφίζονται έξω από το πλοίο της Hellenic Seaways καθώς και με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χίου, με το οποίο έκαναν όλες τις μετακινήσεις τους στην Αθήνα. Και οι δύο εταιρείες παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η χιώτικη αποστολή στην Αθήνα.

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η παρουσία των αθλητών και αθλητριών του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείων Ατόμων με Αναπηρία «Ίωνες» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου «ΟΠΑΠ 2017» που διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Α.μεΑ. στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Συνολικά τα παιδιά από τη Χίο κατέκτησαν 22 μετάλλια στα αγωνίσματα που συμμετείχαν. Εννέα χρυσά, οκτώ ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός για τους Ίωνες, που επίσης είχαν πολύ καλά πλασαρίσματα στους τελικούς.

Δύο χρυσά μετάλλια πήρε η Χριστίνα Παβίτσου, που ήταν 1η στη σφαίρα Γυναικών και στη δισκοβολία Γυναικών, στην κατηγορία F42. Σε δύο αγωνίσματα κυριάρχησε και η Ελισάβετ Ιωσηφίδου, που στην κατηγορία F32 under 18 χρονών, ήταν 1η στην κορίνα Γυναικών και στην 1η θέση στη σφαίρα Γυναικών.

Πανελλήνιο ρεκόρ στη σφαίρα Γυναικών U18 στην κατηγορία F35 σημείωσε η Θεοδώρα Κουτσουράκη που κέρδισε στο αγώνισμα, ενώ ήταν και στην 1η θέση στα 100 μέτρα των Γυναικών, επίσης στην ίδια κατηγορία. Δύο χρυσά μετάλλια πήρε και ο Αντώνης Σιδεράτος στην κατηγορία T35. Τερμάτισε στην 1η θέση στα 100 μέτρα των Ανδρών καθώς και στα 200 μέτρα των Ανδρών.

Επίσης στην 1η θέση ήταν η Ξανθή Πόθα στο μήκος Γυναικών U16 χρονών στην κατηγορία Τ20 και ο Αλέξανδρος Ρότζερ στα 100 μέτρα των Ανδρών U16 χρονών στην κατηγορία Τ20. Ακόμη ήταν 4ος στη σφαίρα Ανδρών U16 στην κατηγορία F20.

Με δύο ασημένια μετάλλια επέστρεψε στο νησί μας ο Νίκος Μιχάλας στην κατηγορία Τ46. Τερμάτισε στη 2η θέση στα 100 μέτρα Ανδρών ενώ πήρε και τη 2η θέση στο μήκος των Ανδρών.

Η Ανίσα Τσότα κατέκτησε τη 2η θέση στο μήκος Γυναικών Under 16 χρονών στην κατηγορία Τ20, ενώ ανέβηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου, παίρνοντας την 3η θέση στα 100 μέτρα Γυναικών Under 16 χρονών, στην ίδια κατηγορία.

Στο μήκος Γυναικών στην κατηγορία Τ20 η Καλομοίρα Γκίκα κατέλαβε τη 2η θέση στο μήκος ενώ ήταν 3η στα 100 μέτρα των Γυναικών. Το ίδιο συνέβη και με την Μαρία Λυκουρίνου, που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου στο μήκος Γυναικών και στο τρίτο σκαλοπάτι στα 100 μέτρα Γυναικών στην κατηγορία Τ46. Δύο φορές ανέβηκε στο βάθρο και ο Γιώργος Αγορής στην κατηγορία F57 με διακρίσεις στις ρίψεις. Ήταν 2ος στη δισκοβολία των Ανδρών και 3ος στη σφαιροβολία των Ανδρών.

Ο Παντελής Τουμάζος κατέκτησε τη 2η θέση στα 100 μέτρα Ανδρών στην κατηγορία Τ20, ενώ ήταν 4ος στα 200 μέτρα των Ανδρών. Στην 3η θέση στη σφαίρα Ανδρών ήταν ο Νίκος Καφεντζής στην κατηγορία F46 καθώς επίσης και στην 4η θέση στη δισκοβολία των ανδρών στην ίδια κατηγορία.

Διακρίσεις όμως είχαμε και στη σκυταλοδρομία. Η ομάδα των Ιώνων πήρε τη 2η θέση στα 4Χ100 Ανδρών κατηγορία 20. Την ομάδα αποτελούσαν οι Παντελής Τουμάζος, Γιώργος Γεροντιδάκης, Νίκος Λυκουρίνος και Παντελής Κουκούμιαλος. Η αντίστοιχη ομάδα των Ιώνων στη σκυταλοδρομία 4Χ100 Γυναικών κατέλαβε την 4η θέση με τις Καλομοίρα Γκίκα, Ξανθή Πόθα, Ανίσα Τσότα και Νίτσα Φραγκάκη.

Στην αποστολή των Ιώνων συμμετείχαν ακόμη οι αθλητές: Παντελής Λαγός, Μαρκέλλος Κασμάς, Δημήτρης Πατελίδας και Παντελής Ξυδιάς στη σφαίρα και στα 100 μέτρα καθώς και οι αθλήτριες Πόπη Χειλά, Βάσω Γεωργαντή και Ειρήνη Σαματά στα 100 μέτρα και στη σφαίρα και η Λένα Γιακούμα στη σφαίρα.

Οι Ίωνες, που συνολικά πήραν μέρος με 25 αθλητές και αθλήτριες, σημείωσαν χωρίς αμφιβολία εξαιρετική παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, με επικεφαλής την πρόεδρο Μαρκέλλα Αγιασμάτη συγχαίρει τόσο τα παιδιά που συμμετείχαν όσο και τους προπονητές τους, Κώστα Παπανικολάου και Θένια Βαρή, που συνεργάστηκαν άψογα και βοήθησαν στην επιτυχία του σωματείου.

Η διοίκηση του ΝΑΣ Ατόμων με αναπηρία «Ίωνες» ευχαριστεί δημόσια το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χίου που παρείχε στην αποστολή δωρεάν λεωφορείο και το επάνδρωσε με οδηγό τον Μπάμπη Ρισκάκη, ο οποίος, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, έδεσε τέλεια με την παρέα των συνοδών και των αθλητών και διευκόλυνε απίστευτα το ταξίδι και τις μετακινήσεις. Επίσης οι Ίωνες ευχαριστούν τη HELLENIC SEAWAYS που ανέλαβε δωρεάν και φέτος όλη τη μετακίνηση της 35μελούς αποστολής στην Αθήνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ακόμη οι Ίωνες ευχαριστούν ιδιαίτερα το γυμναστήριο MY GYM που παρέχει στους αθλητές δωρεάν τους χώρους και τις υπηρεσίες του για να κάνουν προετοιμασία όλη τη χρονιά.

Σχετικά Άρθρα