Διαμαρτυρία ΝΟΧ γιατί δεν είναι διαθέσιμο για προπονήσεις και αγώνες το "Ιωνικό"

ΛΟΓΩ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
Τρί, 29/08/2023 - 13:56

Το γεγονός ότι ξεκινάει η αγωνιστική περίοδος στην Α1 Εθνική Κατηγορία Πόλο Ανδρών και η ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να προπονηθεί στη Χίο, ούτε να πραγματοποιήσει τους αγώνες της εξαιτίας εργασιών συντήρησης που γίνονται στο Ιωνικό Κολυμβητήριο, καυτηριάζει ο Ναυτικός Όμιλος Χίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι δεν γίνεται σωστός προγραμματισμός με αποτέλεσμα το σωματείο να επιβαρύνεται οικονομικά για μετακινήσεις και παράλληλα να στερείται του πλεονεκτήματος της έδρας.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Για μια ακόμη χρονιά στο ίδιο έργο θεατές!

Το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ξεκινά σε λιγότερο από ένα μήνα κι ενώ όλες οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους στα κολυμβητήρια τους, ο μονίμως άστεγος τα τελευταία χρόνια Ναυτικός Όμιλος Χίου είναι ο μόνος που ψάχνει από δω κι από κει στα κολυμβητήρια της Αθήνας, λίγο χώρο για να προπονηθεί. Και ο λόγος, ο ίδιος για ακόμη μία χρονιά: το κλειστό Ιωνικό κολυμβητήριο.

Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια προγραμματίζονται την ίδια περίοδο, πάνω στην έναρξη της προετοιμασίας εν όψει της αγωνιστικής περιόδου και διαρκούν πολύ περισσότερο χρόνο απ´ όσο πραγματικά χρειάζεται. Μοναδικός χαμένος από αυτή την έλλειψη σωστού προγραμματισμού είναι πάντα ο ίδιος: Ο ΝΟΧ, η ομάδα που με τεράστιο αγώνα καταφέρνει να στέκεται επάξια τόσα χρόνια στην Α1 εθνική κατηγορία και που θα έπρεπε αυτονόητα να έχει τη στήριξη όλων των τοπικών φορέων, αντί γι’ αυτό κάθε χρόνο παλεύει για να έχει τα αυτονόητα, ένα λειτουργικό κολυμβητήριο στην έδρα του για να προπονείται και να αγωνίζεται.

Όσο για την οικονομική επιβάρυνση του σωματείου που συνεπάγεται αυτή η κατάσταση, δεν χρειάζεται να γίνει ιδιαίτερη ανάλυση. Επιπλέον εισιτήρια, επιπλέον ξενοδοχεία, επιπλέον αυτοκίνητα, επιπλέον δυσβάστακτα έξοδα γενικά!

Και σαν να μην φτάνει αυτό, θα πρέπει να δοθούν και οι πρώτοι κρίσιμοι για την πορεία της ομάδας αγώνες εντός έδρας σε κολυμβητήρια της Αθήνας, χωρίς το πραγματικό πλεονέκτημα της έδρας, αφού, όπως πληροφορήθηκαμε, το Ιωνικό κολυμβητήριο θα ανοίξει μετά τις 25 Σεπτεμβρίου (…και αν, λέμε εμείς). Μέχρι τότε, ούτε ακαδημίες, ούτε ηλικιακές ομάδες θα μπορούν να προπονούνται, τη στιγμή που οι αντίστοιχες των άλλων σωματείων σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει…

Να φταίει άραγε ο κακός προγραμματισμός; Να φταίει η καθυστέρηση στις εργασίες; Να φταίει και λίγο η αδιαφορία κάποιων υπευθύνων; Ποιος ξέρει...Αλλά δεν είναι λίγο περίεργο όλα τα άλλα κολυμβητήρια της Ελλάδας να λειτουργούν από τέλος Αυγούστου και το δικό μας, στολίδι κατά τα άλλα, να ξεκινά πάντα τη λειτουργία του με τεράστια καθυστέρηση;

Αυτή η κατάσταση μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, ο ΝΟΧ αγωνίζεται μόνος να σηκώσει το τεράστιο βάρος της παραμονής του στην Α1 εθνική κατηγορία, χωρίς την αυτονόητη στήριξη των τοπικών φορέων ακόμη και στα βασικά.

Οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα, μια ομάδα που αγωνίζεται εκπροσωπώντας τον τόπο στο ανώτερο δυνατό επίπεδο θα είχε την αυτονόητη στήριξη όλων. Δυστυχώς όμως αυτό δε συμβαίνει στην πράξη, παρά μόνο στα λόγια στην περίπτωση του ΝΟΧ…".

Σχετικά Άρθρα