Χίος, Παρασκευή 3 Ιουλίου

Δύο μετάλλια σε χιώτες πινγκπονίστες στο 5ο αναπτυξιακό όπεν της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

2η ΚΑΙ 3η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΡΕΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ
Τρί, 18/02/2020 - 10:24
Δύο μετάλλια για τον ΝΗΡΕΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα πινγκ-πονγκ ΧΑΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με δύο μετάλλια για τον ΝΗΡΕΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ολοκληρώθηκε το αναπτυξιακό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΧΑΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 2η θέση και ασημένιο μετάλλιο για τον αθλητή του ΝΗΡΕΑ Πέτρο Λιώτση και 3η θέση στο Β ταμπλό για τον Ιωάννη Κόφινα στην κατηγορία Παμπαίδων, όπου συμμετείχαν 57 αθλητές. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Νικόλαο Ξενάκη στην 23η θέση της πολύ δύσκολης κατηγορίας των Παίδων όπου συμμετείχαν 75 αθλητές.

O Λιώτσης λύγισε στον τελικό από τον Γιάννη Κούτρα με 3-2 σετ (11-8, 8-11, 8-11, 14-12, 11-8) που έφτασε στον 2ο τίτλο του, ενώ ο χιώτης αθλητής κατάφερε να νικήσει στα ημιτελικά τον φετινό πολυνίκη Γιώργο Κοσμά, αλλά έχει σταθεί άτυχος με τέσσερεις ήττες σε ισάριθμους τελικούς.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/06/2020 - 15:15

Με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, ενισχύει η κυβέρνηση τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανάγκες του.

Την ανακοίνωση έκαναν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά από το 2008 που η Πολιτεία επιχορηγεί απευθείας τα σωματεία.

Όπως διευκρίνισαν τα δύο κυβερνητικά στελέχη, το ποσό θα διανεμηθεί με διαφανή κριτήρια στα σωματεία τα οποία προχωρούν στην προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ή έχουν κάνει αίτηση για να λάβουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

«Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί πυρήνα ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελοντισμού, αλλά και φυτώριο του επαγγελματικού αθλητισμού», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Σταϊκούρας.

«Επιπλέον, είναι ακόμα μία απόδειξη ότι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις κατάλληλες πολιτικές, ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην κοινωνία και στην οικονομία και να ξαναπιάσουμε το νήμα από το σημείο που το είχαμε αφήσει προ κρίσεως, το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα διεκδικεί πόρους για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι γεγονός ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής δραστηριότητας. Στηρίζεται και θα συνεχίσουμε την πολιτική ανάπτυξής του. Είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της κυβέρνησης μας», είπε. 

 

Αναδημοσίευση από naftemporiki.gr