Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Εφυγε ο... Πατριάρχης του Χιακού ποδοσφαίρου Γιάννης Σιδεριδάκης

Χίου κ. Μάρκος: Εφυγε ένας πιστός Χριστιανός, αγνός φίλαθλος, γνώστης της αθλητικής ιστορίας.
Δευ, 29/04/2019 - 20:01

Πλήρης ημερών αλλά πάντα ενεργός φίλαθλος, έφυγε από την ζωή στην Θεσσαλονίκη, που διέμενε τα τελευταία χρόνια, ο αποκαλούμενος και... Πατριάρχης του Χιακού ποδοσφαίρου Γιάννης Σιδεριδάκης.

Για δεκαετίες ολόκληρες παράγοντας του Χιακού ποδοσφαίρου, λάτρης του αθλήματος, κινητή ποδοσφαιρική βιβλιοθήκη, ο "κύριος Γιάννης" όπως τον αποκαλούσαν οι νεώτεροι, διακρίθηκε τόσο στον χώρο που υπεραγαπούσε, που ίσως του τι σημαίνει ακριβώς η απώλεια και η προσφορά του συμπυκνώνονται στην παρακάτω δήλωση του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου.

"Mέσα στην Ανάσταση του Χριστού μας, που συνιστά  νικηφόρο άθληση κατά του θανάτου, ανέβηκε στον ουρανό ο αγαπητός σε όλους ποδοσφαιρικός παράγων της Χίου Ιωάννης Σιδεριδάκης, πιστός Χριστιανός, αγνός φίλαθλος, γνώστης της αθλητικής ιστορίας.

Αφού άθλησε νομίμως στην γη κατά τον Απόστολο Παύλο, ανεβαίνει στον ουρανό για να λάβει το στεφάνι του πρωταθλητή μέσα στο φώς της Αναστάσεως."

Εκτός της Χίου ο "κύριος Γιάννης"  ήταν στην Θεσσαλονίκη παράγοντας του Αθλητικού Ομίλου Παύλου Μελά, βοηθώντας με τις τρομερές γνώσεις του γύρω από το ποδόσφαιρο τη διοίκηση του και αποτελώντας ένα αναπόσπαστο κομμάτι για τη λειτουργία του συλλόγου. Ένας άνθρωπος με απίστευτες γνώσεις γύρω από το ποδόσφαιρο και τη ζωή, αλλά και με αμέτρητους φίλους.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω ανακοίνωση του Παύλου Μελά.

«Σήμερα η οικογένεια του Α.Ο. Παύλου Μελά θρηνεί για το θάνατο ενός σημαντικού μέλους της, του Γενικού μας Γραμματέα Γιάννη Σιδεριδάκη! Από σήμερα νιώθουμε πιο φτωχοί καθώς χάσαμε έναν σημαντικό άνθρωπο, τον δάσκαλό μας! Αντίο Καπετάνιε! Ευχόμαστε στα νερά που θα ταξιδέψεις από εδώ και πέρα να είναι ήρεμα και γαλήνια! Θα σε θυμόμαστε πάντα! Συλλυπητήρια και στην οικογένειά του εκφράζει το Διοικητικό συμβούλιο και όλη η οικογένεια του Α.Ο. Παύλου Μελά.»

 

Και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Ο πρόεδρος, τα μέλη του διοικητικού συμβούλιου και το προσωπικό της ΕΠΣ Μακεδονίας εκφράζουν τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Σιδεριδάκη, για το θάνατό του και στην αθλητική οικογένεια του σωματείου Παύλου Μελά της οποίας υπήρξε μέλος και γενικός γραμματέας".

 

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Χίου . Σ' αυτήν σημειώνονται: 

 

Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του «Πατριάρχη του Χιώτικου Ποδοσφαίρου» Γιάννη Σιδεριδάκη, ιδρυτικού μέλους του Συνδέσμου μας, ποδοσφαιριστή, παράγοντα και πρώην Προέδρου της Ε.Π.Σ. Χίου.  Ενός εκλεκτού μέλους της αθλητικής κοινωνίας μας και ενός εξαίρετου ανθρώπου που υπηρέτησε με σθένος και αξιοπρέπεια τη Χιώτικη  διαιτησία και το ποδόσφαιρο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Χίου ,εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής των play off.

                                    

                                                           Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΟΥΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ                                             ΦΙΣΤΟΥΡΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Δευ, 25/05/2020 - 08:03
Με δελτίο καταγραφής αθλούμενου ανοίγουν οι οργανωμένες ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις για τους αθλούμενους πολίτες

Από σήμερα Δευτέρα 25-5-20 οι αθλούμενοι πολίτες θα μπορούν να ξανακάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες είναι η συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων  για τους αθλούμενους πολίτες αλλά και τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν βάσει του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που έχει εκπονήσει η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπής της ΓΓΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, επεσήμανε:

«Το σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων συνεχίζεται. Μετά από τους αθλητές των εθνικών ομάδων και τους αθλητές των σωματείων έρχεται η σειρά των αθλούμενων πολιτών που θα μπορούν να κάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων. Με νέους κανόνες και νέες συνήθειες. Με καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στην εγκατάσταση, με περιορισμούς στη χωρητικότητα της εγκατάστασης για να τηρούνται οι αποστάσεις και ενδεχομένως με περιορισμούς στον χρόνο χρήσης ή με τηλεφωνική επικοινωνία και ραντεβού. Σκοπός αυτής της σταδιακής μετάβασης στις νέες συνθήκες είναι να ξαναρχίσουν σιγά-σιγά οι πολίτες να αθλούνται και στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις με ασφάλεια και εμπιστοσύνη».

Το δελτίο καταγραφής αθλουμένου υπάρχει ηλεκτρονικά διαθέσιμο στην ακόλουθη διεύθυνση:https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf,  όπως επίσης και οι σχετικές οδηγίες προς αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports ) στην ενότητα «Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους».

Με δελτίο καταγραφής αθλούμενου ανοίγουν οι οργανωμένες ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις για τους αθλούμενους πολίτες