Ενίσχυση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων ζητά η ΕΠΣ Χίου

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 28/04/2020 - 13:33

Με επιστολή, που υπογράφουν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου, Κώστας Νικολαΐδης και ο Γενικός Γραμματέας της, Στρατής Φεργαδιώτης, και απευθύνουν στον υφυπουργό Αθλητισμού, τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, τις Ενώσεις όλης της χώρας, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου που είναι βουλευτής Χίου, ζητούν την οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων είτε μέσω τακτικής επιχορήγησης, όπως δινόταν στο παρελθόν, είτε με ένταξή τους στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Προς                 

κ. υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη

κ. Πρόεδρο ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο και Εκτελεστική Επιτροπή ΕΠΟ  

Ενώσεις όλης της Χώρας

κ. υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

κ. υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Βουλευτής Χίου κ. Νότη Μηταράκη

 

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας αποστέλλουμε την παρακάτω επιστολή προκειμένου να σας γνωστοποιήσουμε για ακόμη μια φορά το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει όλα τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία της Ελλάδος.

Η ακριτική Ένωση της Χίου απαριθμεί 26 ενεργά ερασιτεχνικά σωματεία που όλο ένα και μειώνονται λόγω της οικονομικής δυσπραγίας.

Με αποκορύφωμα την πανδημία του κορωνοϊού αρχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Για τους παραπάνω λόγους θα σας παρακαλέσουμε:

Α. Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας οι Ενώσεις και τα Ερασιτεχνικά Σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα τα οποία αποτελούν το συντριπτικό ποσοστό του συνόλου των ερασιτεχνικών σωματείων όλης της Χώρας.

Β. Να επανέλθει η τακτική κρατική επιχορήγηση προς τα Ερασιτεχνικά Σωματεία μέσω των Ενώσεών τους ή της ΕΠΟ όπως γινόταν παλαιότερα.
 

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Είμαστε στη διάθεσή σας.»

zitame_tin_oikonomiki_enishysi_ton_somateion

Σχετικά Άρθρα