Επέστρεψε στην Ελλάδα η «χρυσή» στις καρδιές μας Εθνική πόλο

Τετ, 11/08/2021 - 15:15

Τρία 24ωρα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο η αποστολή της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης έφτασε στην Ελλάδα το μεσημέρι της Τετάρτης (11/08).

Πλήθος κόσμου είχε... λάβει θέσεις αρκετές ώρες νωρίτερα για να υποδεχθεί τους «χρυσούς» στην καρδιά των Ελλήνων, διεθνείς και το προπονητικό team.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου εμφανίστηκαν με τα μετάλλια στο στήθος κι ο κόσμος που βρέθηκε γύρω τους ξέσπασε σε χειροκροτήματα, όπως και οι διικοί τους άνθρωποι που τους περίμεναν.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, αλλά και ο Γ.Γ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς, που με τηξ σειρά τους συνεχάρησαν έναν-έναν τους αθλητές και το υπόλοιπο τιμ.

Αυτή την ώρα είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, ωστόσο, ο «πρωτομάστορας» της επιτυχίας, Θοδωρής Βλάχος, μίλησε στην κάμερα του ΣΚΑΪ:

«Πριν από αυτό μας γνώριζαν πολύ λίγοι Έλληνες. Τώρα μας ξέρουν πολλοί περισσότεροι. Δεν είμαστε μπάσκετ, ούτε ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλο πράγμα να έρχεται κάποιος και να σου λέει μπράβο αγόρι μου συγχαρητήρια.

Ήταν ένα όνειρο να καταφέρουμε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα. Να πάρουμε ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες. Νομίζω τα τελευταία χρόνια υπάρχει συνέπεια, η ομάδα αυτή είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Τα παιδιά το άξιζαν, είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι.

Πριν πάμε στο Τόκιο θέλαμε να πάμε βήμα βήμα για να χαρούμε τους αγώνες , ήρθε όμως η μια νίκη μετά την άλλη και έτσι... τρώγοντας άνοιξε η όρεξη μας.

Είχα την αίσθηση ότι αυτή την φορά θα τα καταφέρναμε να πάρουμε μετάλλιο, ήταν η τέταρτη απόπειρά μας να φτάσουμε στον τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης και ο Θεός μας έδωσε την χαρά να συμβεί αυτό σε μια Ολυμπιάδα.

Ήταν απίστευτο. Νιώσαμε ότι ο κόσμος μας είδε και πανηγύρισε μαζί μας. Που να φανταστούμε όμως ότι θα γυρίσουμε πίσω και θα έχουμε τόσα άτομα να μας περιμένουν.»

Σχετικά Άρθρα