Χίος, Δευτέρα 10 Αυγούστου

Χωρίς εκπρόσωπο η Χίος στην Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου

Παρ, 18/08/2017 - 00:53

Χωρίς εκπρόσωπο θα είναι η Χίος στο νέο πρωτάθλημα της Γ’  Εθνικής Κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, αφού καμία από τις τρεις ομάδες που είχαν δικαίωμα να πάρουν μέρος δεν δήλωσαν συμμετοχή.

Ο Πρωταθλητής Κανάρης παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι διοικούντες του μαζί με την ΕΠΣ Χίου για να βρούνε λύσεις στα οικονομικά θέματα, αυτό δεν κατέστη δυνατόν και έτσι αποφάσισαν να μην δηλώσουν συμμετοχή στην Εθνική Κατηγορία αλλά να πάρουν μέρος κανονικά στην Α’  τοπική κατηγορία Χίου.

«Με ψίχουλα και αυτά χαλασμένα που έχουν γίνει παξιμάδι, που να πας» ανέφερε σε δήλωση του κορυφαίο διοικητικό στέλεχος του Κανάρη, την περασμένη Δευτέρα, στην «Αθλητική Χίος» που κυκλοφόρησε μαζί με την Αλήθεια, τονίζοντας ότι με τα δεδομένα που υπήρχαν δεν μπορούσαν οι πρωταθλητές Χίου να δώσουν το παρών.

Αρνητικά όμως απάντησαν και ο δευτεραθλητής Ποσειδώνας Καρδαμύλων αλλά και ο Ηρακλής Θυμιανών (3η θέση στο πρωτάθλημα της Α’  Κατηγορίας) που είχαν δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΟ. Οι λόγοι της μη συμμετοχής τους, το αυξημένο κόστος των μετακινήσεων αλλά και το αυξημένο εξοδολόγιο της διαιτησίας που αγγίζει τις 2 χιλιάδες ευρώ για κάθε νησιωτική ομάδα σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της!.

Και στην γειτονική μας Σάμο, η πρωταθλήτρια ομάδα του Πυθαγόρα Κοντακαϊικων αποφάσισε ότι δεν θα πάρει μέρος στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, όπως και ο ΑΟ Σύρου που κατέκτησε τον τίτλο στις Κυκλάδες.

Οι άνθρωποι του ΑΟ Σύρου ανακοίνωσαν ότι δεν δήλωσαν συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική, αφού δεν στηρίχτηκε η προσπάθεια τους από την τοπική κοινωνία. Όχι στην πρόταση που τους έγινε για να συμμετάσχουν στην Εθνική Κατηγορία και από την Θύελλα Καμαρίου από την Σαντορίνη που ήταν στην 2η θέση στις Κυκλάδες και την Άνω Μερά Μυκόνου που τερμάτισε στην 3η θέση. Επίσης από την Λέσβο δεν δήλωσε συμμετοχή η Καλλονή η οποία πέρσι έπαιζε στην Football League και υποβιβάστηκε.

Το Αιγαίο στην Γ’  Εθνική Κατηγορία στο ποδόσφαιρο θα εκπροσωπήσουν οι Αιολικός, Διαγόρας Αγίας Παρασκευής από την Λέσβο, ο Πανθηραϊκός από τις Κυκλάδες και οι ΑΣ Ρόδος, Ιάλυσος, Διαγόρας Ρόδου από τα Δωδεκάνησα.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 05/08/2020 - 21:03

Το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «ΙΩΝΕΣ» συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου «ΟΠΑΠ 2020» της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Α.με.Α, που πραγματοποιήθηκε στο Ο.Α.Κ.Α στις 31 Ιουλίου – 1 & 2 Αυγούστου 2020. Οι ΙΩΝΕΣ συμμετείχαν με 18 αθλητές και κατάφεραν να διακριθούν με 22 μετάλλια, εκ των οποίων 12 Χρυσά, 6 Ασημένια και 4 Χάλκινα.

 

Οι διακρίσεις των αθλητών είναι οι εξής:

 

         Παβίτσου Χριστίνα : 1η στη σφαίρα γυναικών, κατηγορία F63 με επίδοση 5.33μ.

                                                  1η στο δίσκο γυναικών, κατηγορία F63 με επίδοση 13.01μ.

 

          Πατελίδα Κατερίνα:  1η  στη σφαίρα γυναικών, κατηγορία F41 με επίδοση 4.80 μ.

                                                  1η στο δίσκο γυναικών, κατηγορία F41 με επίδοση 11.48 μ.

.

      Ιωσηφίδου Ελισάβετ : 1η στον δίσκο γυναικών, κατηγορία F32 u/20 με 2.23 μ.

                                                  1η στην κορίνα γυναικών, κατηγορία F32 u/20 με επίδοση 6.90 μ.

 

  Κουτσουράκη Ντορίνα : 1η στα 100μ. γυναικών κατηγορία F35 u/20 με επίδοση 36.86

                                                  1η στα 200 μ. γυναικών κατηγορία T35 u/20 με επίδοση 1:24.50

 

                Νταής Διογένης: 1ος στα 400μ. ανδρών, κατηγορία Τ46, με επίδοση 1:12.61  

                                                  1ος στα 200 μ. ανδρών, κατηγορία Τ46, με επίδοση 33.72

 

             Αγορής Γιώργος : 1ος στο δίσκο ανδρών και Πανελλήνιο Ρεκόρ, κατηγορία F34, με επίδοση 27.13 μ.

                                                  2ος στο Ακόντιο Ανδρών με επίδοση 13.65 μ.

 

Λοΐζος - Παΐδας Άγγελος: 1ος στη Δισκοβολία Ανδρών κατηγορία F20 under 17, με επίδοση 13,38

                                                  2ος στη Σφαιροβολία Ανδρών κατηγορία F20 under 17, με επίδοση 5.35 μ.

 

            Κολύβας Γιώργος: 2ος στα 400 μ., στην κατηγορία T20 under 17

                                                  3ος στα 200 μ., στην κατηγορία Τ20 under 17, με επίδοση 40.28

 

           Γκογκάκης Πέτρος:  2ος στη Σφαιροβολία Ανδρών, κατηγορία F13, με επίδοση 6.51μ.

                                                  3ος στη Δισκοβολία Ανδρών, κατηγορία F13, με επίδοση 16,70 μ.

 

                                              

                                              

          Mιχάλας Νικόλαος : 2ος στα 100 μ. ανδρών, κατηγορία Τ46 με χρόνο 15.13

 

Κουκούμιαλος Παντελής:  2ος στο Ύψος Ανδρών, κατηγορία Τ20, με επίδοση 1.28μ.

 

           Πατεριμός Γιάννης:  3ος στα 400 μ. Ανδρών, κατηγορία Τ20 u17

 

                   Νταής Γιάννης:  3ος στα 100 μ. ανδρών, κατηγορία Τ46, με επίδοση 20.67

 

Στην αποστολή συμμετείχαν ακόμη οι αθλητές Λαγός Παντελής, Χειλά Πόπη, Φραγκάκη Παγώνα, για πρώτη χρονιά η Ρισκάκη Έφη, αλλά και ο Αλέξανδρος Ρότζερ, που αγωνίστηκε για τους ΙΩΝΕΣ, ερχόμενος από Θεσσαλονίκη.

Οι Ίωνες και φέτος σημείωσαν εξαιρετική παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στην πανελλήνια κατάταξη ως αριθμό συμμετοχών των αθλητών στους αγώνες και το Δ.Σ. συγχαίρει τόσο όλους τους αθλητές του με αναπηρία, που συμμετείχαν, όσο και την προπονήτρια Θένια Βαρή η οποία κατάφερε στο μικρό χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή της να προετοιμάσει τα παιδιά, για να αγωνιστούν σωστά.

Ευχαριστούμε πολύ τη BLUE STAR FERRIES, για τη χορηγία της στη μετακίνηση της αποστολής μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, αλλά και τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ που διέθεσε το λεωφορειάκι του «Εργαστηριού» για την ασφαλή μεταφορά της αποστολής.

Ευχαριστούμε επίσης την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ και τους ανθρώπους της, που εν μέσω δύσκολων συνθηκών, οργάνωσαν εξαιρετικά τους αγώνες και με ασφάλεια για όλους τους συμμετέχοντες. Ευχαριστούμε την ποτοποιία ΨΥΧΗ, τα χιακά γλυκά ΚΟΡΑΚΗ και το ζαχαροπλαστείο ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗ για τη χορηγία λικέρ μαστίχας και παραδοσιακών προϊόντων και γλυκών, που δωρίσαμε στους διοργανωτές του Πρωταθλήματος, αλλά και το ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ που μας εφοδίασε με ενημερωτικό και προωθητικό υλικό για το νησί μας. Επίσης ευχαριστούμε το κατάστημα ΚΟΥΜΗΣ για τη χορηγία του στα αθλητικά μπλουζάκια της αποστολής μας!

Οι ΙΩΝΕΣ από το Σεπτέμβριο επιστρέφουν στις προπονήσεις τους, και ευχόμαστε να βρούμε γήπεδα ανοιχτά, ώστε ο αθλητισμός για τα άτομα με αναπηρία να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους αθλητές μας.