Χίος, Δευτέρα 15 Ιουλίου

Η άπνοια αναβάλλει την έναρξη του Πανελληνίου Πρωτ/τος Ιστιοπλοΐας Όπτιμιστ

ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 240 ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΠΟ 51 ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 20/06/2016 - 07:55
Η άπνοια την Κυριακή 19/6/16, σε αντίθεση με τις προηγούμενες μέρες, δεν επέτρεψε να ξεκινήσουν οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωτ/τος Όπτιμιστ, που διεξάγονται στη Χίο

Η άπνοια που επικρατούσε χθες Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 στο νησί μας δεν επέτρεψε να διεξαχθούν οι πρώτες ιστιοδρομίες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Όπτιμιστ που φιλοξενείται από το Σάββατο στη Χίο.

Οι 240 αθλητές και αθλήτριες από 51 ομίλους από όλη την Ελλάδα έπεσαν στη θάλασσα με τα σκάφη τους στις 2 και τέταρτο το μεσημέρι, τρεις ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης που ήταν στις 11 το πρωί αλλά δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες για να ξεκινήσουν οι ιστιοδρομίες.

Η συνέχιση του αγώνα έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 20 Ιουνίου το πρωί με την ελπίδα ότι ο άνεμος αυτή τη φορά δεν θα έχει αντίθετη γνώμη και θα φυσήξει δυνατά για να ξεκινήσουν οι ιστιοδρομίες.

Τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έχει ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, που μετέχει στους αγώνες με 10 αθλητές και αθλήτριες.

Από το Σάββατο, που ολοκληρώθηκαν οι αφίξεις των αποστολών, το νησί μας ζει σε ρυθμούς Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας στα σκάφη τύπου Όπτιμιστ. Μια πολύ σημαντική διοργάνωση που φιλοξενεί για 1η φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία σκαφών και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου το απόγευμα.

Ο Ν.Ο. Βουλιαγμένης έχει την πολυπληθέστερη αποστολή με 13 αθλητές και αθλήτριες. Από τη Χίο εκτός από το Ν.Ο. Χίου, εκπροσώπηση υπάρχει και από την ΠΕΚΕΒ με 3 αθλητές και το Ν.Ο. Καρδαμύλων με 2 αθλήτριες.

Οι εγκαταστάσεις του ΝΟΧ στην Μπέλλα Βίστα γέμισαν με σκάφη και παιδικά χαμόγελα σε μία διοργάνωση που χωρίς αμφιβολία είναι και πολύ καλή διαφήμιση για το νησί μας, αφού εκτός από τους αθλητές και τις αθλήτριες συνολικά υπολογίζεται ότι για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βρίσκονται στη Χίο 400 άτομα (προπονητές, κριτές, στελέχη της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, γονείς).

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 06:45

 Μια δυναμική, εντυπωσιακή, γεμάτη παλμό και αθλητικό πνεύμα, ζωντανή Επίδειξη τεχνικών και ικανοτήτων, πραγματοποιήθηκε από το Αθλητικό Κέντρο Shotokan Karate Xίου, του Παναγιώτη Μπίτσικα στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Μεζάρια, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, στις 7μ.μ.

Το κοινό χειροκρότησε δυνατά και πηγαία τις εντυπωσιακές ασκήσεις(ατομικές και ομαδικές)αλλά και τις προσομοιώσεις πάλης που παρουσίασαν μικροί και μεγάλοι αθλητές. Την ''παράσταση'' έκλεψαν τα μικρά-μικρά(αγόρια και κορίτσια)που με μεγάλη επιδεξιότητα και ακρίβεια, έδειξαν με καμάρι και ικανοποίηση τις αξιοζήλευτες τεχνικές και προόδους τους. Γρήγορα αντανακλαστικά, πειθαρχεία, καθαρό μυαλό και ήθος...όλα αυτά δηλαδή που προσφέρει το καράτε στους αθλητές του.

 Το καράτε (η τέχνη του άδειου χεριού) είναι μία ολοκληρωμένη και επαρκέστατη τεχνική αυτοάμυνας (που ανέπτυξαν οι Αρχαίοι Κινέζοι) η οποία αποδεικνύεται πάντα σωτήρια και πολύ αποτελεσματική, όταν παραστεί ανάγκη να αμυνθεί και να παλέψει κάποιος άοπλος-όχι και πολύ δυνατός...μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, γυναίκες ''εύθραυστες''-ενάντια σε έναν ή και περισσότερους, άοπλους...ακόμα και ένοπλους επιτιθέμενους αντιπάλους...

Ανάμεσα στις επιδείξεις που πραγματοποιήθηκαν και που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο, όπου τα κορίτσια αποκρούουν και ρίχνουν στο δάπεδο τα αγόρια που τους επιτίθενται για να τους πάρουν τις τσάντες.

epideixi_apo_to_athlitiko_kentro_shotokan_karate_hioy